פעם , כשהייתי ממש צעירה , חלמתי על ארצות רחוקות . הן נראו לי הרבה יותר שוות משלנו (עדיין .. לפעמים....).
הירוק היה ירוק יותר , הנופים יפים יותר , והאוכל היה משהו לערוג אליו. הסופרים אפילו הנידחים , שכונתיים ביותר , היו נראים לי שווים פי אלף משלנו (עדיין ... לפעמים...)
הרהרתי בעצב על שנות דור המפרידות בינינו לבין העולם הגדול.
הכי אהבתי את הדובדבנים ופירות היער.
לפני מליונת'אלפים שנים ביקרתי לראשונה באוסטריה , הזרועות שלי היו כחולות מכל הצביטות שצבטתי את עצמי , כדי לוודא שאני ערה.
הירוק ,אכן היה ירוק יותר ... והמים ? אגמים ,נהרות ומפלים ,גרמו לי לחשוב על צדק יקומי.
דוכן הדובדבנים ,באמצע אחת העיירות הציוריות האלה (צדק?) ,עצר אותי ממרוצתי ,אחר עוד איזה ציור קיר.
גדולים ובוהקים באדום מושלם ... מיד קניתי קצת , מחזיקה את גביע הנייר החום , האדום של הדובדבנים מכתים בסגול את הנייר .
הביס המושלם הראשון ,הציב רף גבוה לכל אלה שיבואו אחריו , באותו רגע ובכלל.
בשר הדובדבן היה מוצק , ולא הכין אותי לשפע המיץ שבא בעקבותיו , מתוק מאד וחמצמץ ברמיזה קלה.. שלולית קטנה של נוזל אדמדם בתחתית הגביע , אישרה שגמרתי את כולם.
מאז אני תמיד מחפשת בדיוק את אלה ,הראשונים...
ברבות הזמן הפכנו למעצמה קולינארית בלתי מבוטלת , עם היצע גדול ומתפתח ועם יבול דובדבנים הגדל בהתמדה מידי שנה. עדיין לא מצאתי כאן את ההם , הראשונים...
מצאתי אותם בבוסטון , גדולים מאד , מתוקים ובלתי אפשריים.
מהקטנים יותר והפחות "שווים" אני מכינה עוגה.
עוגה נפלאה עם חמאה שנותנת מעטה פריך ומתקתק לחמצמצות הקלה של הדובדבנים.
לפני שאני ניגשת למתכון , אני חייבת לדון על איזה סוגיה ש"נתקעה" לי בראש...
איך ייתכן שהפירות עם הקימורים הנשיים , הכל כך ברורים , סובלים מהטיה זכרית ברורה. דוגמאות? .. אפרסק מאוהב , דובדבן אדום , שזיף חצוף , משמש... תפוז ... פטל .. תות.... הבננה היא מתוקה למשל....
אם יש למישהו הסבר או עמדה לגבי העניין , אשמח לשמוע:-)
עוגת דובדבנים מופלאה באמת....
מצרכים:
לעוגה (שכבה תחתונה):
2 – 2 ו 1/2 כוסות דובדבנים חמוצים או רגילים מגולענים , כן צריך לגלען אותם לפני:-)
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית ווניל
לשכבה העליונה (שטרויסל)
1 ו 1/4 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס סוכר + 2 כפות או 2 שקיות של סוכר ווניל
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה קרות , חתוכות לפיסות קטנות.
ההכנה:
מחממים את התנור ל180 מעלות
משמנים תבנית מרובעת בקוטר 23 ס"מ.( עגולה באותו קוטר) , מניחים נייר פרגמנט , משמנים ומקמחים אותו , מסירים עודפי קמח , נייר הפרגמנט אמור להיות עם שוליים רחבים , כדי להוציא אח"כ את העוגה מהתבנית .
הכנת העוגה:
מערבבים את הקמח , אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית.
במיקסר עם וו לישה , מקציפים את החמאה , והסוכר עד לתערובת רכה וקרמית.
מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה .
מאטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תמצית הווניל והקמח. מערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומורחים בצורה שווה .
הכנת הפירורים:
מערבבים את הקמח , סוכר ומלח בקערה.
מוסיפים את החמאה , ובעזרת אצבעות הידיים , מבליעים את החמאה בקמח , עד לפירורים בגודל אפונה.
מפזרים את הדובדבנים שלמים או חצויים על תערובת העוגה , מפזרים את הפירורים בצורה שווה.
אופים 40 – 50 דק' או עד שהפירורים מזהיבים היטב.
בודקים עם סכין שאמורה לצאת יבשה ובלי פירורים.
מקררים היטב , מוציאים מהתבנית בעזרת נייר הפרגמנט.
אפשר לאכול גם עם קצפת , ועם דובדבן גדול למעלה.
וואו! העוגה הזו נראית מעולה!!!
השבמחקגם אני חושבת לא מעט על השפע שקיים במקומות אחרים, ולשמחתי מתחיל להגיע גם אלינו.
אז ככה, עשיתי את שתי העוגות ויצא מדהים, אני מתכננת לעשות עוד עוגות עם דובדבנים אם תוכלו להעלות עוד מתכונים.
השבמחקנראה מעולה. אוסטריה מדהימה. כשביקרתי בווינה הייתי פשוט מאושרת. טיילתי וטיילתי בלי מפה
השבמחקובלי כלום. איזו עיר נפלאה ותרבותית. הלוואי שהיינו נדבקים קצת מהאוסטרים בכל הקשור לנימוסים.
נראה מעולה. אוסטריה מדהימה. כשביקרתי בווינה הייתי פשוט מאושרת. טיילתי וטיילתי בלי מפה
השבמחקובלי כלום. איזו עיר נפלאה ותרבותית. הלוואי שהיינו נדבקים קצת מהאוסטרים בכל הקשור לנימוסים.