יום ראשון, 7 באוגוסט 2011

עוגת גבינה ואוכמניות טריות.








פגשתי אותו במסדרון , אני בדרך החוצה , הוא פנימה. חלפתי מחייכת , שלום ומה נשמע..


שום דבר לא הכין אותי להבעת העצב שעלתה על פניו , להילוכו שעצר ולמונולוג הכאב שלו.

הוא דיבר על אימו האהובה , על לכתה מעימו בחטף.

עמד לו גבר כבן 50 וקצת , מדבר על יתמותו , על היותו עכשיו בודד בעולם.

האיש הוא בעל משפחה , עם ילדים . אך הוא חש שנגדע השורש , הבסיס.

הוא דיבר על תחושה של תלישות.

מספר לי על ימים , שהוא חולף על פני ביתה , בדרך לשלו . מסתכל אל החושך בחלונות , ומרגיש כמו ילד עזוב , שאין לו לאן לחזור.

עמדתי שם , מקשיבה , ליבי מבין את הכאב והבדידות עליהם דיבר.

זכרתי באיזו אהבה הוא דיבר על התבשילים שלה , עיניו נוצצות..

מידי פעם היה מביא לנו לטעום . אני זוכרת עוגת גבינה שאהבנו במיוחד .

שמנתית ,רכה ומתוקה בדיוק במידה האהובה עלי .

למעלה היא הייתה מניחה , שכבה עבה של אוכמניות , כאלה שבאות בקופסת שימורים . ספק ריבה , ספק מלית .

שילוב הצבעים היה מדהים , הטעם ממכר .

לקח לי המון זמן ,ומצאי של אוכמניות טריות , עד שהחלטתי להכניס אותן פנימה… טריות וסגלגלות.



ציפוי פירורים עדין ומתוק בא במקום האוכמניות , והן בפנים , בתוך המלית , מהוות ניגוד חמצמץ למתיקות העוגה , ומנשך של מוצקות , המהווה ניגוד משלים לקרמיות הענוגה.








אז כן זה סוג של מחווה …

גם כדאי ממש למהר , כי הן , האוכמניות , מיד עוזבות…..





עוגת גבינה ואוכמניות טריות


מצרכים:


לבצק:
100 גר' אבקת סוכר

2 ו1/4 כוסות קמח.

200 גר' חמאה קרה ,חתוכה לקוביות.

קליפה מגורדת מלימון אחד

קליפה מגורדת מתפוז אחד

1 ביצה .



ההכנה:


הערה מקדימה:


הכנת בצק פריך ,צריכה להיות מהירה , לא מעבדים יותר מידי במעבד המזון . ברגע שפירורי הבצק , התגבשו לכדי בצק מוצק , מפסיקים את פעולת המעבד

ולשים קצרות ביד , כדי לתת מגע סופי לבצק , מכניסים למקרר ל30 דק'.

מנפים את הקמח , שמים במעבד המזון עם כל החומרים למעט הביצה .

מעבדים בפולסים קצרים , עד לקבלת פירורים .

מוסיפים את הביצה , מעבדים קצר רק עד שמתגבש .

אם אין מעבד מזון , אפשר להכין את הבצק ידנית. הסרטון הזה מראה נפלא ,איך מכינים (רק משתמשים ברשימת החומרים שלמעלה ) . את הביצה מוסיפים בסוף לקבלת בצק מוצק.

מוציאים את הבצק מהמקרר . מחלקים אותו , לשני חלקים : 2/3 + 1/3 .

מחממים תנור ל175 מעלות צלזיוס.

מקמחים משטח עבודה , מרדדים את 2/3 הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ.

מגלגלים על מערוך ומעבירים לתבנית קפיצית משומנת היטב (בקוטר 26 ס"מ) . מהדקים רק לתחתית התבנית . ומחוררים במזלג במספר מקומות .

את 1/3 הבצק ,מעבירים לתבנית מרובעת קטנה , גובה הבצק בתבנית צריך להיות כ – 1 ס"מ.

אופים את שתי התבניות , כ- 15 דק' ,או עד שהבצק מזהיב היטב.

מקררים . את הבצק בתבנית המרובעת , מפוררים לפירורים קטנים ועדינים. אלה יקשטו את העוגה למעלה..





למלית:


250 גר' אוכמניות טריות , לא ניסיתי עם קפואות , אבל זה יכול להיות רעיון לא רע .. (אני הקפאתי השנה אוכמניות , אדווח אם שווה…) .

שוטפים את האוכמניות , ומייבשים עם מגבת נייר.

500 גר' גבינה 5% שומן.

250 גר' גבינת שמנת בעלת 30 אחוזי שומן.

3/4 כוס סוכר

5 כפות לא גדושות אינסטנט פודינג ווניל. (1/2 חב')

1 כפית ג'לטין.

1/4 כוס חלב

2 מיכלים של שמנת מתוקה.

גרידה מלימון אחד .

ההכנה:


בכלי קטן , שמים את החלב והג'לטין , מערבבים ומכניסים למיקרו ל20 שניות . התערובת צריכה להיות פושרת , מערבבים שוב.

אפשרות נוספת : לחמם את החלב בסיר קטן עד לדרגה פושרת , להוסיף את הג'לטין ולערבב היטב.

בקערה שמים את הגבינות , מוסיפים את הג'לטין ומערבבים .



מוסיפים את האוכמניות וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות .




מקציפים את השמנת , הסוכר ואינסטנט פודינג ווניל , עד לקצף יציב וגלי.

מוסיפים את תערובת השמנת לתערובת הגבינה. מערבבים בתנועות עטיפה.

מעבירים לתבנית הקפיצית , מיישרים .






מוסיפים את הפירורים למעלה .

משאירים במקרר למשך הלילה , או לפחות ל6 שעות.

מחלצים מהרינג .. אני מצליחה גם לשחרר את התחתית , אבל זה לא חובה . גם כך העוגה תחוסל במהירות …






6 תגובות:

  1. סיפור מרגש ונוגע ללב. והעוגה נראית רכה ומזמינה.
    שיהיה לך שבוע מעולה!
    רוני

    השבמחק
  2. תודה רבה רוני על המחמאות...
    שבוע נפלא
    חיה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חייה יש לך סיפור מדהיים העוגה נראית טעימה מאוד יש לך גם מתכון לעוגות תותים

      מחק
  3. כמה מ"ל של שמנת מתוקה?

    תודה

    אחד שאופה עוגה פעם ראשונה!!

    השבמחק
  4. 250 מ"ל .
    שיהיה המוני בהצלחה!!!!
    דווח איך יצא...
    תודה
    חיה

    השבמחק