יום ראשון, 19 בדצמבר 2010

גפרורי ירק בעטיפת נורי- גם לקרניבורים...



























לאנשים שאיכפת להם מה הם אוכלים , יש בדרך כלל פילוסופיה מובנית לבחירות שהם עושים . בחירות שקשורות בהחלטה מה ייכנס לגופם ומה לא.


חלק צמחוניים בגלל חוסר רצון לפגוע בבעלי –חיים , אחרים מתוך מניע בריאותי , חלק יחליטו על דיאטה נטולת גלוטן מסיבות אלרגניות ואחרים כחלק מדיאטה נטולת רעלים.

יש שימנעו רק מבשר אדום , אחרים יסכימו רק על דגים . אני למשל לא מסוגלת לאכול דג עם ראש ואני תמיד מבקשת שיתנו לי אותו בלי....

יש כל כך הרבה דרכים לסווג ,למיין ולאפיין את הבחירות שלנו.

כשאני אוכלת אוכל בריא ואני נוכחת לדעת כמה טוב זה עושה לי , לגוף ולהרגשה . אני מבינה למה אני צריכה להשתדל לאכול אוכל בריא בכל הזדמנות שמתאפשרת לי.

אני לא רוצה להיכנס לדיון (אפילו לא עם עצמי) על מה נכון ולא נכון לאכול . משום שהסוגיה הזו אינה עניין של שחור ולבן.

אני מרגישה שאני צריכה לכבד את עצמי במה שאני אוכלת ואת אלה שאני מאכילה , ולדעת בביטחון שזה ממש חשוב איזה חומרים אני מכניסה לאוכל.

הפשרה שלי , היא לאכול אוכל בריא על בסיס יומיומי ,עם חריגה לאוכל חטאים מידי פעם...

המתכון הבא שייך לאסכולת הraw food"" שום דבר אינו מבושל ,הכל טרי ואני תמיד מעדיפה ירקות אורגניים. את ה מתכון קיבלתי בקורס על אוכל בריא זוהר צמח וילסון ואביטל סבג מעבירים מידי פעם. בסדנאות האלה ,מבשלים ביחד ,משתמשים בחומרים הכי טובים ועורכים דיון על אוכל בריא..








גילוי נאות : הלכתי על דעתי ,כי רציתי להעשיר עוד קצת את הרפרטואר שלי . הם אפילו לא יודעים שאני ממליצה על הסדנאות האלה לכל מי שיש לו עניין באוכל בריא.

המתכון הזה גורם אצל כל מי שאוכל אותו לשתי תגובות: האחת הססנות , השנייה התנפלות..

השילוב של האצה , הממרח שאף אחד לא מנחש ממה הוא עשוי ,אבל הוא טעים מאד ,מאד... והירקות הטריים הוא מדהים.

המנה מזכירה סושי ,אך ללא הדג (לא שאי אפשר לשלב כאן דגים..).

כל החומרים מוגשים לשולחן ,וכל אחד מרכיב את המנה שלו , מקסים לאירוח ואין אחד עד כה ,שאכל ולא ביקש מתכון בדחיפות!!! גם קרניבורים מושבעים.

לאירוח ,אפשר להכין את הירקות כמה שעות מראש ולשמור על כל ירק בנפרד במקרר ,עטוף בניילון נצמד או שקיות ששומרות על טריות המזון.



גפרורי ירק וממרח קשיו בעטיפת אצה


להכנת כ-16 רולים קטנים:



מבחר ירקות האהוב עליכם

אני השתמשתי ב:

מלפפונים קטנים , לא קלופים , מוציאים את הליבה וחותכים לרצועות דקות.

2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות.

4-5 צנוניות קטנות עם קליפה. חתוכות לגפרורים

1פלפל אדום קטן חתוך לרצועות.

1 פלפל ירוק קטן חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב קטן חתוך לרצועות

מבחר נבטים מהאהוב עליכם :נבטי צנונית ,נבטי ברוקולי ,נבטי חמנייה וכו'

3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות או קצוצים.

עלי כוסברה

עלי נענע

פלפל צ'ילי קטן קצוץ(לא הכרחי)



ממרח קשיו (מושלם)

1 כוס קשיו טבעי

1/3 כוס רוטב סויה.

2 כפות שמן שומשום

2 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

1 פלפל צ'ילי חריף

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון , אם הממרח מעט דליל ,אפשר להוסיף עוד קשיו , המרקם הסופי שמתקבל הוא משחתי –סמיך.

כמו כן תזדקקו ל3 -4 דפים של אצת נורי ,כל דף חתוך ל4

מניחים הכל על השולחן ,כל אחד מורח לעצמו ממרח הקשיו ,שם ירקות לבחירה ומתמכר....



7 תגובות:

  1. ממרח הקשיו והסויה נשמע פשוט מעולה! מבטיחה לנסות. הם נראים גם כמו חטיפים ארוח מושלמים.

    השבמחק
  2. תודה רבה , אכן מושלם לאירוח...

    חיה.

    השבמחק
  3. וואו! חוץ מהאוכל, כמובן, שעושה חשק מטורף. את יודעת כמה אני אוהבת את טעמים האלה, על כל הווריאציות שלהם...
    אבל הצילומים!!!!!!!! אלופה!
    נשיקות

    השבמחק
  4. ריני אני יודעת כמה את אוהבת את הטעמים האלה...
    מתכוונת להכין ממש בקרוב.
    תודה על המחמאות , ועוד מצלמת מוכשרת כמוך.
    נשיקות ...

    השבמחק
  5. תודה!!
    עושה חשק, והצילומים מדהימים!!!

    השבמחק
  6. הי חיה, במקרה מצאתי את הבלוג שלך ונסחפתי כי נהנתי לקרוא ותוך כדי נתקלתי בסיקור הסדנא.
    תודה שהגעת אלינו למתחם, ותודה גדולה על הפירגון.
    מצטרפת לנאמר מעלי, התמונות מגרות מאוד!
    שמחה ובריאות
    אביטל

    השבמחק
  7. אביטל , איזה כיף לי שאת פה!!!
    נהניתי מאד בסדנה . ואהבתי את מה שהבאת.
    הקלילות שבה צרפת דבר לדבר ויצרת אוכל מקסים , ריגש אותי . הכל נעשה בחן ובאהבה למזון בריא...
    מתכוונת להשתתף בעוד סדנאות.
    תודה
    חיה.

    השבמחק