יום ראשון, 5 בפברואר 2012

תותים , תותים ... בואי נקטוף עוד תותים







אנחנו כותבים כדי לחוות את החיים פעמיים , באותו רגע , ובהתבוננות אל העבר..

 תרגום חופשי  ל : Anais Nin
We write to taste life twice, in the moment, and in retrospection.






ביוני שנה שעברה , בעת ביקור בבוסטון , יצאנו לקטוף תותים .





שדות התות השתרעו עד לאופק , אני זוכרת בבהירות  הכל  . את מגע השמש על עורי , את זמזום הדבורים בשקט הנפלא , שהופר עם צחוק הקטנטנים שרצו משיח לשיח , מנסים לרדוף אחרי פרפרים לבנים , תוך כדי אכילת תותים .
ככה קורה עם רגעים מאושרים , הם נפרטים לדקויות של מגע , ריח וטעם .


אני זוכרת את התותים האדומים – ארגמניים שהיו תלויים על חוט השערה, בשלים , רק מחכים להיקטף .


אני זוכרת את המתיקות שלהם , שלא הייתה זקוקה לשום דבר אחר . בחרנו אותם אחד אחד , לא ממהרים . קצת לפה , קצת לסל , קוטפים יותר ממה שצריך , כי בכל פעם ראינו אחד יותר ארגמני מהשאר .

אז נזכרתי בזה עכשיו , כשראיתי את תותי המלאך בשוק האיכרים , ארוכים ,אדומים ומתוקים כמו התותים של אז .

הכנתי עוגת תותים מופלאה , שמכילה את כל מה שהתותים אוהבים , שמנת חמוצה ומתוקה , סוכר ופירורי בצק פריכים .

לוקחת ביס ועוד אחד , מתענגת על ההווה ונזכרת בתותים של אז...







עוגת שמנת משוישת בתותים


תותים ושמנת הם זיווג ידוע ועתיק יומין. כאן הם בהחלט ממצים את הכי טוב שבהם.

את המתכון מצאתי בספרו של דורעם גונט  - איש גבוה מבשל





העוגה הלבנה שמרופדת מעל ומתחת בבצק פריך ומתוק , נצבעת באדום של התותים , משחק מקסים של צבעים .

כדאי להכין את העוגה יום מראש , כדי שהיא תוכל להתייצב.









מה צריך:
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ .
לבצק:
175 גר' קמח תופח (1 ו 1/4 כוסות)

100 גר' חמאה

1/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר ווניל או 1 כפית תמצית ווניל אמיתית.

1 ביצה



מכינים את הבצק:
מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות צלזיוס)

מערבבים את כל החומרים (במעבד מזון , במיקסר , או ביד ) עד קבלת בצק .

משטחים בתבנית 2/3 מהבצק , את ה1/3 הנותר משטחים לעובי 1 ס"מ על נייר אפייה (הצורה אינה חשובה)

אופים את שני חלקי הבצק 25 דק' , עד להזהבה .

את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית , מקררים ומפוררים בידיים לפירורים בגודל בינוני .



למלית השמנת :
120 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת

1/2 כוס סוכר

3 גביעים שמנת חמוצה (600 מ"ל )

קליפה מגורדת מ 1/2 לימון



לרוטב התות :
250 גר' תותים

1 כפית מיץ לימון

1/4 כוס סוכר



הכנת מלית השמנת :
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר , מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון .

הכנת רוטב התות:
במעבד מזון , טוחנים בפולסים קצרים את התות . אני לא אוהבת את התות מחיתי לגמרי , אז ריסקתי והשארתי חתיכות גדולות יותר .

הרכבת העוגה :
יוצקים מחצית מרוטב התות לקרם השמנת , מערבבים בשתיים – שלוש תנועות , לא יותר , כדי ליצור מראה שיש של התותים בשמנת .

יוצקים את המלית על הבסיס האפוי ( זהירות , לא מפרקים את דפנות התבנית)

מעל יוצקים את המחצית השנייה של התותים , שוב מערבבים מלמעלה בתנועות בודדות בלבד.

מפזרים מעל את פירורי הבצק .

מקררים ל12 -24 שעות .








6 תגובות:

  1. This looks outstanding. Will definitely be making it soon.

    השבמחק
  2. thank you !!!
    Love the cake too
    I hope you enjoy it, like i did
    haya

    השבמחק
  3. אמא!! זה נראה מעולה!

    השבמחק
  4. טל , זה גם מרגיש מעולה :-))
    תודה
    חיה

    השבמחק
  5. וואהו זה נראה טעים בטירוף!!
    ואפילו לא מסובך מידי,
    רשמתי לפני- ינוסה בקרוב!
    תודה

    השבמחק
  6. תודה רבה ובהצלחה...
    חיה

    השבמחק