אנחנו כותבים כדי לחוות את החיים פעמיים , באותו רגע , ובהתבוננות אל העבר..
תרגום חופשי ל : Anais Nin
We write to taste life twice, in the moment, and in retrospection.
ככה קורה עם רגעים מאושרים , הם נפרטים לדקויות של מגע , ריח וטעם .
אני זוכרת את התותים האדומים – ארגמניים שהיו תלויים על חוט השערה, בשלים , רק מחכים להיקטף .
אני זוכרת את המתיקות שלהם , שלא הייתה זקוקה לשום דבר אחר . בחרנו אותם אחד אחד , לא ממהרים . קצת לפה , קצת לסל , קוטפים יותר ממה שצריך , כי בכל פעם ראינו אחד יותר ארגמני מהשאר .
אז נזכרתי בזה עכשיו , כשראיתי את תותי המלאך בשוק האיכרים , ארוכים ,אדומים ומתוקים כמו התותים של אז .
הכנתי עוגת תותים מופלאה , שמכילה את כל מה שהתותים אוהבים , שמנת חמוצה ומתוקה , סוכר ופירורי בצק פריכים .
לוקחת ביס ועוד אחד , מתענגת על ההווה ונזכרת בתותים של אז...
תותים ושמנת הם זיווג ידוע ועתיק יומין. כאן הם בהחלט ממצים את הכי טוב שבהם.
את המתכון מצאתי בספרו של דורעם גונט - איש גבוה מבשל
העוגה הלבנה שמרופדת מעל ומתחת בבצק פריך ומתוק , נצבעת באדום של התותים , משחק מקסים של צבעים .
כדאי להכין את העוגה יום מראש , כדי שהיא תוכל להתייצב.
מה צריך:
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ .
לבצק:
175 גר' קמח תופח (1 ו 1/4 כוסות)
100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר ווניל או 1 כפית תמצית ווניל אמיתית.
1 ביצה
מכינים את הבצק:
מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות צלזיוס)
מערבבים את כל החומרים (במעבד מזון , במיקסר , או ביד ) עד קבלת בצק .
משטחים בתבנית 2/3 מהבצק , את ה1/3 הנותר משטחים לעובי 1 ס"מ על נייר אפייה (הצורה אינה חשובה)
אופים את שני חלקי הבצק 25 דק' , עד להזהבה .
את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית , מקררים ומפוררים בידיים לפירורים בגודל בינוני .
למלית השמנת :
120 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
1/2 כוס סוכר
3 גביעים שמנת חמוצה (600 מ"ל )
קליפה מגורדת מ 1/2 לימון
לרוטב התות :
250 גר' תותים
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
הכנת מלית השמנת :
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר , מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון .
הכנת רוטב התות:
במעבד מזון , טוחנים בפולסים קצרים את התות . אני לא אוהבת את התות מחיתי לגמרי , אז ריסקתי והשארתי חתיכות גדולות יותר .
הרכבת העוגה :
יוצקים מחצית מרוטב התות לקרם השמנת , מערבבים בשתיים – שלוש תנועות , לא יותר , כדי ליצור מראה שיש של התותים בשמנת .
יוצקים את המלית על הבסיס האפוי ( זהירות , לא מפרקים את דפנות התבנית)
מעל יוצקים את המחצית השנייה של התותים , שוב מערבבים מלמעלה בתנועות בודדות בלבד.
מפזרים מעל את פירורי הבצק .
מקררים ל12 -24 שעות .
This looks outstanding. Will definitely be making it soon.
השבמחקthank you !!!
השבמחקLove the cake too
I hope you enjoy it, like i did
haya
אמא!! זה נראה מעולה!
השבמחקטל , זה גם מרגיש מעולה :-))
השבמחקתודה
חיה
וואהו זה נראה טעים בטירוף!!
השבמחקואפילו לא מסובך מידי,
רשמתי לפני- ינוסה בקרוב!
תודה
תודה רבה ובהצלחה...
השבמחקחיה