לכולנו יש חלומות . גם לי יש .
חלק מהחלומות שלי , לא דורשים ממני כלום , ואני שמחה סתם לחלום אותם.
מאחרים איני יכולה להתעלם . הם דורשים את התעניינותי מידי פעם , אני צריכה להזין אותם בתקוות והבטחות . הם דורשים הרבה אומץ והתגברות על מכשולים כדי לממש אותם .
תהום עמוקה פעורה לעיתים בין החלום ובין היכולת לחיות אותו . אחד החלומות שלי הוא לנסוע להודו .
הודו היא ארץ מרתקת מבחינתי , אפופה במסתורין .
השאלה הכי נוקבת והמטרידה אותי ביותר , איך אנשים חיים לעיתים ללא תקווה , כמעט ללא יכולת לשנות . אבל יחד עם זאת להיות כל כך מלאי תקווה והסכמה לגורלם .
כשאני חושבת על הודו , אני מדמיינת ריחות תבלינים , שווקים רועשים וססגוניים , אוכל שאהוב עלי מאד . ארץ רחבה , פראית ובעלת נופים נהדרים . ויוגה .... אהובת נפשי . אשרמים שקטים ומוארים ,ואנשים שבאו מכל קצוות עולם לתרגל יוגה .
אבל אני יודעת גם על העליבות , עוני , לכלוך וסבל גדול .
לפעמים אני אומרת לעצמי שהתהום בין החלום שלי למימושו , היא העבודה שלי : יותר מידי חולי , סבל ומוות שמשאירים את נפשי סוערת רוב הזמן , עסוקה בסבל האנושי הבלתי נגמר .
אני יודעת שאני חייבת לעזוב את איזור הנוחות שיצרתי , כדי לנסוע להודו . יום אחד אני מבטיחה לעצמי , זה בדיוק מה שאעשה .
בינתיים אני עושה ניסיונות באוכל הודי , מאתגרת את החיך בטעמים חדשים וחולמת על אותם ריחות רחוקים.
תבשיל מושלם של עוף בקארי
אני תמיד חוזרת מטיולים בארצות רחוקות , עמוסה במיני צנצנות , רטבים , תבלינים שיעזרו לי להשיג את טעם הבישול האוטנטי והכי מדויק שאפשר . לעיתים המזווה מתרוקן ואני נותרת עם חרדה קלה אך נשלטת , של מה יהיה .
התבשיל הזה , לא עוסק בתבלינים , אלא משתמש בחומרים בסיסיים שקל להשיגם היום בארץ .
מתקבל תבשיל קארי עז טעמים ובעל טעם לימוני עדין , בזכות הלמון גראס והליים . חלב קוקוס ממתן מעט את הטעם העז של שאר המרכיבים .
מגישים את התבשיל על מצע של אורז לבן , נהנים , עוצמים עיניים וחולמים על הודו .
מה צריך:
3 גבעולים של לימון גראס
50 גר' ג'ינג'ר טרי
2 פלפל צ'ילי חריף
2 שיני שום
צרור כוסברה
2 לימון ליים קטנים או 1 לימון רגיל
3 כפות שמן קנולה
200 גר' עגבניות טריות
2 כפות רוטב דגים
2 כפות רוטב סויה
8 יחידות של עוף , דגים , או ירקות לטבעונים\ צמחוניים שבחבורה , לטבעונים ניתן להשמיט את רוטב הדגים .
400 מל"ל של חלב קוקוס
ההכנה:
מורידים את העלים החיצוניים של הלימון גראס , קוטמים את העלים המרוחקים וזורקים . חותכים לחתיכות את ה ליבה ושמים במעבד מזון .
מקלפים את הג'ינג'ר , חותכים לקוביות ומוסיפים למעבד המזון.
מצרפים גם את השום הקלוף ופלפל הצילי קצוץ .
שוטפים את הכוסברה , חותכים את הקצוות של השורשים ומוסיפים מחצית מהכוסברה למעבד המזון.
מגרדים פנימה את קליפת הלימון של 2 הליים או הלימון .
קוצצים את הכול בפולסים לקוביות קטנטנות , כמעט למחית .
מוסיפים כף שמן , ומנקים את הדפנות לתחתית .
מוסיפים את רוטב הדגים , הסויה והעגבניות ומעבדים עוד דקה .
אפשר עכשיו להריח את הארומה , לתת לה לטפס לסינוסים ולהסעיר את הדמיון , על איזה תבשיל מבטיח מתפתח כאן לנגד עינינו .
מחממים עכשיו את 2 כפות השמן בסיר שטוח עם דפנות נמוכים (סוטאז) ומטגנים את פיסות העוף משני הצדדים עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת .
משאירים במחבת כמות של שמן שלא עולה על כף אחת .
מוסיפים את תערובת החומרים שבמעבד המזון , ומטגנים\מבשלים על להבה בינונית , תוך בחישה מידי פעם , 2-3 דק' .
מצרפים פנימה את העוף , ואת חלב הקוקוס . מערבבים , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 30 דק' . בודקים עם העוף רך מספיק . מוסיפים את מיץ הליים או הלימון ומפזרים את יתרת הכוסברה קצוצה דק .
מגישים עם אורז לבן .
קארי עוף
מרק תירס בנוסח הודי
תבשיל קארי זריז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה