יום שבת, 26 בינואר 2013

כל בית ועוגת השוקולד שלו







לכל בית יש את עוגת השוקולד, שעליה נשבעים שהיא הכי . הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש , הכי תמורה יחסית למידת ההשקעה .


שלנו היא בדיוק כזו , אלא שהיא לא בדיוק שלנו ולא נולדה אצלנו במטבח . היא הגיעה אלינו לפני המון שנים ממשואות יצחק .

אמנון הביא אותה , טמונה בתבנית אלומיניום , עטופה בנייר כסף . מניח אותה באגביות על השיש .

כלום לא הכין אותנו לביס הראשון בעל הטעם השוקולדי העמוק , ולמרקם העוגה הרך , שרק משמש כבסיס לקרם המופלא .

נדנודים בלתי פוסקים , הביאו לחיקנו לבסוף את המתכון הנכסף .

שיפרתי אותו כמובן , אך לעולם העוגה הזו תיקרא בביתנו - העוגה של משואות.

בדרכ' ביס קטן מעוגת שוקולד , משאיר אותי מסופקת , טעם שוקולד עמוק ורמת סוכר סבירה , לא צריכה את כל העוגה בשביל התחושה הזו .

לא כך עם העוגה הזו , היא שייכת לקטגוריה , שאין דבר כזה , מספיק שוקולד .


עוגת שוקלד




מה צריך:
200 גר' שוקולד מריר (לפחות % 70 מוצקי קקאו)
4 כפות קקאו

2/3 כוס חלב או מים

3/4 כוס סוכר

שמים את כל המצרכים בסיר , ממיסים תוך בחישה , אך לא מרתיחים.

מוסיפים 200 גר' חמאה , חתוכה לקוביות גדולות . מכבים את האש ובוחשים מידי פעם עד שהשוקולד נמס .




מקררים מעט ומוסיפים 6 חלמונים  ,אחד אחר השני תוך בחישה נמרצת .

(הערה : אם השוקולד חם ואנחנו רוצים להימנע מחביתה . לוקחים מעט מהשוקולד לתוך החלמונים , מערבבים היטב .כך אנחנו משווים את הטמפרטורה . ואז מוסיפים את כל החלמונים אל השוקולד ומערבבים היטב)

מפרישים בצד כוס אחת של קרם השוקולד .

לשאר השוקולד מוסיפים 1 כוס של קמח תופח ( שימו לב שעד עכשיו , לכלכנו סיר אחד וקערית אחת)

מקציפים את 6 החלבונים , ומוסיפים אחרי שהקצף מתחיל להיווצר 1/4 כוס סוכר . מקציפים לקצף יציב

מוסיפים את קצף החלבונים לשוקולד ומקפלים בתנועות עטיפה , כדי לא לשבור את הקצף .

אופים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ , או תבנית מרובעת בגודל 23X23 . יש כאן חשיבות לתבנית , ככל שהמסה בתבנית תהיה גבוהה , העוגה תתייבש פחות ותהיה יותר עסיסית.

אופים בחום של 170 מעלות בול 25 דק' . בודקים עם קיסם שהפירורים יבשים ומוציאים מהתנור . העוגה אמורה להיות מעט לחה.

כשהעוגה קרה מורחים את הקרם ששמרנו בצד.



2 comments: