אין לי הרבה מה להגיד
, כי המחשבות קצת קופאות לי במזג אויר שמתקרר ,
גם אם מדובר בשתי מעלות למטה .
אני מעדיפה אז להצטנף , באיזה חלוק גדול וישן , חלוק של שנים.
אני והחלוק מכירים אחד את השני כבר הרבה זמן ואין לנו צורך בהעמדות פנים .
המחשבות מתכנסות
פנימה , לא בהכרח לאיזה שיח פנימי , או תובנות אישיות וקוסמיות .
אלא סתם , מחשבות מרפרפות .. הכי כיף כמובן זה לבהות
בסדרות משובחות שצברתי לי בדיוק לזמן הזה . כמו למשל הסדרה הזו עם שחקנים
מופלאים באמת .
האווירה הקודרת שבסדרה , מתאימה לי בול עכשיו ובכלל , אוהבת סדרות קודרות ומסתוריות .
האווירה הקודרת שבסדרה , מתאימה לי בול עכשיו ובכלל , אוהבת סדרות קודרות ומסתוריות .
מרק יכול להוציא אותי
ממקומי הנוח , ולטרוח עליו .
עדשים הם חומר גלם נבחר
למרקים של חורף , הם נמסים ונטמעים לגמרי בנוזלי המרק , עד שאי אפשר להבחין בין נוזל למוצק .
אני אוהבת מרקים סמיכים ומלאי תבלינים מחממים . מתיישב לי טוב
עם החלוק והסדרה .
התכנסות זה טוב לחורף
.
עדשים זה בכלל לנסיכות
מרק העדשים הזה , זכה
לפופולריות רבה והתגובות היו נפלאות .
המרק הנוכחי , הולך
להתחרות בו חזק .
אין אדם שיכול לעמוד
בפני הריח שנישא מהשולחן כשמגישים אותו .
ריחות תבלינים
אקזוטיים עוטפים מסביב וממלאים את החך ברבדים של טעמים . פעם מרגישים את הקארי ,
פתאום את ההל ואח"כ את הכמון .
העדשים מתרככות באופן
שהמרק נעשה נזידי , משביע ומותיר תחושת סיפוק
וחיוך של חתול ציישירי שבע .
1/2 כוס עדשים צהובות
1/2 כוס עדשים כתומות
שלמות
1/2 כוס עדשים ירוקות
קטנות
1/2 כוס עדשים
שחורות
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום שמנות קצוצות דק מאד
1 מקל למון גראס ,
מקולף מעליו החיצוניים וקטום מהגזע שלו . עד שמגיעים ממש לליבה , קצוץ מאד דק .
2 ס"מ ג'ינג'ר
טרי , קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי טרי
קצוץ דק
4 כפות שמן זית
1 פחית קרם
קוקוס , יש גם חלב קוקוס , אך למרק הזה
תעדיפו את הקרם שנותן סמיכות טובה למרק .
2 כפיות אבקת קארי
טרייה
1 כפית כורכום
1 כפית גדושה כמון
4 תרמילי הל - רק התוכן .
1/2 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד , אם יש ליים , משתמשים ב 2 ליים ועוד 1/2
לימון רגיל
10 כוסות מים /ציר
ירקות
כוסברה קצוצה לפי
הטעם , אני אוהבת הרבה , שזה אומר 1/2 חב' גדולה .
למי שלא אוהב כוסברה
שימיר לפטרוזיליה על אחריותו J)
צ'יפס קוקוס להגשה ,
אני אוהבת לקלות את הקוקוס על מחבת יבשה ולהגיש ישר , אחרת הקוקוס מתרכך ומאבד את
הקראנצ'יות ההכרחית לחוויה הכוללת .
בספייסס יש להשיג
קוקוס מתוק- מלוח שנהדר למטרה , אבל אם אתם לא משוגעים כמוני , תסתפקו בכל שבבי
קוקוס שתמצאו , רק לא מתוק .
שוטפים היטב את
העדשים ומסננים .
מטגנים את הבצל בשמן
הזית עד הזהבה קלה .
מוסיפים את הג'ינג'ר
, שום , למון גראס וצ'ילי ומטגנים תוך בחישה כדקה , נזהרים לא לשרוף .
מוסיפים את התבלינים
, מנערים את הסיר . מטגנים קצרות רק כדי לאפשר לתבלינים להוציא את הארומה שלהם .
מוסיפים את
העדשים , מערבבים ומטגנים עוד 2 דק' .
עכשיו הזמן להוסיף
מים או ציר ירקות , להביא לרתיחה , להנמיך
להבה , לכסות ולבשל כ-20 דק' .
כדאי להשגיח , כי העדשים
סופחות אליהן נוזלים ואתם עלולים להישאר בלי מים .
עכשיו הזמן להוסיף את קרם הקוקוס , מלח לפי הטעם
, עוד מים אם צריך עד לסמיכות הרצויה , המרק אמור להיות סמיך .
מבשלים עוד 15 דק' על
להבה נמוכה , בוחשים מידי פעם כשחולפים על פני הסיר .
זה הזמן להוסיף את
מיץ הלימון והכוסברה , עוד מלח אם צריך
...
בישול של עוד 5 דק'
וזהו .
אם יש לכם ציר עוף ,
אין לי התנגדות שתוסיפו , אבל בעיקרון זה מרק שגם טבעונים וצמחונים יכולים לאכול .
תוסיפו בהגשה את
הקוקוס ועוד כוסברה קצוצה בצד למי שרוצה .
המרק נראה נפלא. אם היו לי מצרכים, הייתי מכינה ברגע זה:)
השבמחקבכלל רואים שאת טיפוס של חורף, ולבלוג שלך יש ריח טרי ורענן, של ירקות העונה.
ושלושת הפוסטים האחרונים שלך פשוט עונג צרוף.
תודה יקירתי , קסם אמרתי כבר....
מחקהרסת אותי עם הצבעוניות המשולבת של העדשים-
השבמחקזה מראה פשוט יפהפה :)
לא יצא לי לטעום מרק עדשים על בסיס חלב קוקוס,
ובתור משוגעת על המוצר הזה, מסקרן אותי בטירוף לנסות-
נשמע ונראה סופר טעים!
תודה יקירה , בטוחה שתאהבי , אצלנו המרק להיט!!!
מחקתודה
חיה