יום ראשון, 9 בפברואר 2014

מרק עדשים עם קרם קוקוס וצ'יפס קוקוס











אין לי הרבה מה להגיד , כי המחשבות קצת קופאות לי במזג אויר שמתקרר ,  גם אם מדובר בשתי מעלות למטה .

אני מעדיפה אז  להצטנף , באיזה חלוק גדול וישן , חלוק של שנים. אני והחלוק מכירים אחד את השני כבר הרבה זמן ואין לנו צורך בהעמדות פנים .

המחשבות מתכנסות פנימה , לא בהכרח לאיזה שיח פנימי , או תובנות אישיות וקוסמיות .

אלא סתם  , מחשבות מרפרפות .. הכי כיף כמובן זה לבהות בסדרות משובחות שצברתי לי בדיוק לזמן הזה . כמו למשל הסדרה הזו   עם שחקנים מופלאים באמת  .
האווירה הקודרת שבסדרה , מתאימה לי בול עכשיו ובכלל , אוהבת סדרות קודרות ומסתוריות .

מרק יכול להוציא אותי ממקומי הנוח , ולטרוח עליו .

עדשים הם חומר  גלם  נבחר למרקים של חורף , הם נמסים ונטמעים לגמרי בנוזלי המרק  , עד שאי אפשר להבחין בין נוזל למוצק .

אני אוהבת מרקים  סמיכים ומלאי תבלינים מחממים . מתיישב לי טוב עם החלוק והסדרה .

התכנסות זה טוב לחורף .

 

 

עדשים זה בכלל לנסיכות
 
 
 
 
 

מרק העדשים הזה , זכה לפופולריות רבה והתגובות היו נפלאות .

המרק הנוכחי , הולך להתחרות בו חזק .

אין אדם שיכול לעמוד בפני הריח שנישא מהשולחן כשמגישים אותו .

ריחות תבלינים אקזוטיים עוטפים מסביב וממלאים את החך ברבדים של טעמים . פעם מרגישים את הקארי , פתאום את ההל ואח"כ את הכמון  .

העדשים מתרככות באופן שהמרק נעשה נזידי , משביע ומותיר תחושת  סיפוק  וחיוך של חתול ציישירי שבע .

מה צריך:

1/2 כוס עדשים צהובות

1/2 כוס עדשים כתומות שלמות

1/2 כוס עדשים ירוקות קטנות

1/2 כוס עדשים שחורות  
 
 
 
 
 

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום  שמנות קצוצות דק מאד

1 מקל למון גראס , מקולף מעליו החיצוניים וקטום מהגזע שלו . עד שמגיעים ממש לליבה , קצוץ מאד דק .

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי , קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק

4 כפות שמן זית

1 פחית קרם קוקוס  , יש גם חלב קוקוס , אך למרק הזה תעדיפו את הקרם שנותן סמיכות טובה למרק .

2 כפיות אבקת קארי טרייה

1 כפית כורכום

1 כפית גדושה כמון

4 תרמילי הל  - רק התוכן .

1/2 כפית פלפל שחור

מיץ מלימון אחד  , אם יש ליים , משתמשים ב 2 ליים ועוד 1/2 לימון רגיל

 

10 כוסות מים /ציר ירקות

כוסברה קצוצה לפי הטעם , אני אוהבת הרבה , שזה אומר 1/2 חב' גדולה .

למי שלא אוהב כוסברה שימיר לפטרוזיליה על אחריותו J)

צ'יפס קוקוס להגשה , אני אוהבת לקלות את הקוקוס על מחבת יבשה ולהגיש ישר , אחרת הקוקוס מתרכך ומאבד את הקראנצ'יות ההכרחית לחוויה הכוללת .
 
 
 

בספייסס יש להשיג קוקוס מתוק- מלוח שנהדר למטרה , אבל אם אתם לא משוגעים כמוני , תסתפקו בכל שבבי קוקוס שתמצאו  , רק לא מתוק .

 

ההכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומסננים .

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה .



מוסיפים את הג'ינג'ר , שום , למון גראס וצ'ילי ומטגנים תוך בחישה כדקה , נזהרים לא לשרוף  .





מוסיפים את התבלינים , מנערים את הסיר . מטגנים קצרות רק כדי לאפשר לתבלינים להוציא את הארומה שלהם .






מוסיפים את העדשים  , מערבבים ומטגנים עוד 2 דק' .




עכשיו הזמן להוסיף מים או ציר ירקות  , להביא לרתיחה , להנמיך להבה , לכסות ולבשל כ-20 דק' .

כדאי להשגיח , כי העדשים סופחות אליהן נוזלים ואתם עלולים להישאר בלי מים .

עכשיו הזמן להוסיף  את קרם הקוקוס ,  מלח לפי הטעם  , עוד מים אם צריך עד לסמיכות הרצויה , המרק אמור להיות סמיך .

מבשלים עוד 15 דק' על להבה נמוכה , בוחשים מידי פעם כשחולפים על פני הסיר .

זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון והכוסברה  , עוד מלח אם צריך ...

בישול של עוד 5 דק' וזהו .

אם יש לכם ציר עוף , אין לי התנגדות שתוסיפו , אבל בעיקרון זה מרק שגם טבעונים וצמחונים יכולים לאכול .

תוסיפו בהגשה את הקוקוס ועוד כוסברה קצוצה בצד למי שרוצה .





4 תגובות:

  1. המרק נראה נפלא. אם היו לי מצרכים, הייתי מכינה ברגע זה:)
    בכלל רואים שאת טיפוס של חורף, ולבלוג שלך יש ריח טרי ורענן, של ירקות העונה.
    ושלושת הפוסטים האחרונים שלך פשוט עונג צרוף.

    השבמחק
  2. הרסת אותי עם הצבעוניות המשולבת של העדשים-
    זה מראה פשוט יפהפה :)
    לא יצא לי לטעום מרק עדשים על בסיס חלב קוקוס,
    ובתור משוגעת על המוצר הזה, מסקרן אותי בטירוף לנסות-
    נשמע ונראה סופר טעים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה , בטוחה שתאהבי , אצלנו המרק להיט!!!
      תודה
      חיה

      מחק