איך שמגיע החורף ,
אני ממלאה את הבית בירקות .
שמתם לב , איך
לאט , אבל בבטחה ,אנחנו נהיים עולם גדול .
החורף באמת מבלבל
אותי , רק אני מתרגלת לירק אחד ומגיח לו שני . חלקם מוכרים וממש חיכיתי להם וחלקם מפתיעים , כי לא חשבתי שמישהו חלם עליהם כמוני .
אחרי שהתרגלתי
לעגבניות השרי על כל צבעיהן , מגיחות נפלאות הצורה
, איטלקיות ,
מנומרות מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות של שם ...
מנומרות מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות של שם ...
פתאום יש לנו גם שעועית מנומרת באדום , ושעועית סגולה .
אפונה מתוקה שקוראים
לה
במרחקים sweet pea , וכשטעמתי אותה שם
פריכה ודקיקה , עם אפונים מתוקים שלא צריך
אפילו לבשל , הייתי צהובה מקנאה .
אמרתי , למה למה אין לנו כאלה . אז עכשיו יש , ניצנים ומחירם בשמיים , אבל גם 100 גר' עושים אותי מאושרת
גם אפונה סינית יש , ואפונה ירוקה טרייה , גם אספרגוס עם כרבולת יפה ובוהקת .
הסלקים , כאן באמת נהיינו עולם . ורודים , צהובים , אדומים קטנים ולבנים .
מהסלקים אני אף פעם
לא שבעה ,ותמיד אני קונה יותר ממה שאני צריכה .
את הגזר ,הייתי רואה
רק בצילומי אוכל , ונעשית מתוסכלת ככה
בשקט .
עכשיו כבר יש , גזר סגול עם
לב צהוב , סגול עם לב וורוד , כתום בשני גוונים , ולבן .
פרחי קישואים ,
קישואים קטנים וצהובים , מפוספסים ,
קישואים פחוסים וקישואי בלאדי .
אני אומרת לכם , מעצמת ירקות אנחנו .
כן זה ממלא אותי בחדווה , בדמיון ועשיה .
ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר
ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר
הכי כף לאכול את
הירקות הטריים האלה , כמעט כמו שהם . חתוכים דק , מושרים קלות בשמן זית ,לימון , אולי בלסמי משובח ומעט דבש .
לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד , ועלי חסה . גבינה כלשהי , או איזה דגן .
לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד , ועלי חסה . גבינה כלשהי , או איזה דגן .
או מאודים , על אורז מלא או רגיל , קינואה או כל מה
שתבחרו בו . רוטב כמו שאני מציעה
שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית
שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית
או סתם שמן זית , מלח , לימון וירוקים קצוצים למעלה .
את ההשראה למנה הזו
קיבלתי מהבת הגאונה שלי , שיוצרת מאכלים
עתירי דמיון ומרהיבים . השארתי לה זכויות יוצרים והכנתי אחרת , אבל שמרתי על צביון
המנה .
אין כאן כמויות מדויקות לגבי הירקות והקינואה ,
כי זה באמת תלוי במס' הסועדים .
אני מציעה כאן כמות
ל2 סועדים רעבים , צריך להגדיל כמויות ,
או להכין בפעמיים , אלא אם יש לכם סלסלת אידוי ממש גדולה .
אם נשאר , מערבבים את
כל החומרים ושומרים במקרר , מחממים למחרת במיקרו , וזה עדיין טעים מאד .
לקינואה:
1 +1/4 כוס
קינואה שטופה ומסוננת , אם תעשו את זה
במסננת , אז לא "תברח " לכם
קינואה בכלל .
1 +1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
מכניסים הכל לסיר קטן
, מביאים לרתיחה . מנמיכים להבה למינימום ומבשלים עד שאין מים
משאירים לעוד 3 דק' .
מתקבלת למטה שכבה זהובה , לא שרופה (נא להשגיח) שנותנת קראנצ'יות לקינואה . כך אני אוהבת את הקינואה שלי.
לירקות:
בעיקרון אפשר להשתמש
באיזה ירק שרוצים .
את הסלק פורסים
לפרוסות דקות , קישואים לפרוסות עבות יותר , אפונה או שעועית משאירים שלמות , רק מורידים את הסיב שעובר
לאורכן .
לאספרגוס מורידים את
ה1/3 התחתון , וחותכים את השאר לשתיים .
עלי תרד /עלי סלק /
קייל שהוא חדש במחוזותינו , והוא ממש פצצת
בריאות .
ברוקולי , בטטה חתוכה
לפרוסות או קוביות , תפוח אדמה , כמו
הבטטה .
הרשימה מתארכת עד אין
קץ . אני מציעה לגוון וגם להשתמש במה שיש בבית
את הירקות הקשים מניחים בחלק התחתון של סלסלת הבמבוק , את
הירקות הרכים יותר בחלק העליון .
אני אוהבת לשים נייר
פרגמנט מתחת לירקות , אפשר גם לשים עלי כרוב או כל ירק עלי ממה שציינתי כריפוד
לשאר הירקות .
בסיר רחב שיכיל את
סלסלת האידוי , שמים מים עד למחצית הסיר , מביאים לרתיחה . מניחים את סלסלת האידוי
ומנמיכים להבה .
מבשלים בין 8 -9
דק' או עד לנגיסות האהובה עליכם . אני ממליצה לא לבשל יתר על המידה .
אם הירקות בחלק
העליון התבשלו , ניתן להסיר מהסלסלה ,
להניח בצד ואת המכסה להעביר לחלק שעדיין מתבשל .
בקערית קטנה שמים :
2 ס"מ של
ג'ינג'ר טרי מגורד
1 שן שום מגורדת
2 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי טרי
קצוץ או 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
מיץ מליים אחד או מיץ
מ1/2 לימון
1 כפית סירופ מייפל
/או דבש
פלפל שחור גרוס
פלפל שחור גרוס
מלח גס לפי הטעם ועוד טיפה על המנה המוגמרת .
מערימים קינואה /אורז בקערית או בצלחת .
עליה מסדרים יפה את
הירקות .
מזליפים רוטב בנדיבות
ואולי עוד טיפה מלח גס ..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה