יום שבת, 4 בינואר 2014

טופו ברוטב מדהים עם אטריות סובה










התבוננות

כל מי שמחזיק פטיש בידו

כל דבר נראה לו מסמר

 

אברהם מאסלו

 

 

לאחרונה אני משוחחת עם התלמידים שלי על ahimsa  .

אנחנו מדברים על זה בקלילות ומעדיפים להתמקד באי—אלימות מאשר באלימות  .

אנחנו שמים לב ,שרוב האלימות מופנית כלפי עצמנו  , ואיך השגרה מטביעה בנו הרגלים ודפוס חוזר
חשבנו על האפשרות להיות נחמדים גם לעצמנו , שלא נדביק לעצמנו כינויים.

אז מה אם  לא עמדתי בהבטחות שלי לעצמי , על אחת כמה לזולתי  .

הרי רק אתמול הבטחתי לעצמי להיות טבעונית ולאכול רק בריא  , גם צמחונית זה בסדר  אני מעודדת .

לתרגל כל יום יוגה .

להיות נחמדה ומחייכת כל הזמן , מקשיבה , אמפטית , נדיבה .

רואה רק את החיוב שבכל אחד . אם   למשל מישהו  בא וחתך אותי בכביש  ,או אפילו באמצע משפט
לחייך ולתת לו גם את הלחי השנייה .

אפשר להמשיך אם אתם רוצים ,  אבל עדיף להתחיל במשהו פרקטי .

כמו למשל  , שפעם בשבוע , נשתדל  לאכול ללא מוצרים מהחי  . מה שנוהגים לקרוא meatless Monday  .

אבל אני לא אוהבת שמחליטים עלי , וכך לא אף אחד מלבדי . כך שה MONDAY  יכול להיות איזה יום שבוחרים .

 

 
טופו ברוטב מדהים עם אטריות סובה

 

לא יודעת מה יש לי עם טופו , אבל אני אוהבת אותו אהבת נפש  , ולא יעזור מה שתגידו עליו .

השידוך בין הטופו , אטריות סובה , אפונה סינית ופטריות שיטאקי  , יוצרים מנה מופלאה שאחריה אני תמיד מבטיחה להיות טבעונית  .

 

מה צריך:

ל3  מנות משביעות

1 קוביית טופו של 200-300 גר' , אני מעדיפה את הטופו של קדיתא , אבל אפשר כל סוג אחר .

200 גר' אפונה סינית , עכשיו אפשר להשיג אותה טרייה ופריכה שאפשר לאכול ככה , כמו שהיא .

8 – 10 פטריות שיטאקי טריות , ניתן להשיג היום בכל סופר ואין סיבה להתפשר על היבשות  (טוב ,רק אם מוכרחים)

1 חב' אטריות סובה

3 שיני שום שמנות  , קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מקולף וקצוץ דק

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק (לא הכרחי)

3 כפות שמן זית

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

1/4 חב' כוסברה קצוצה(לא הכרחי , אבל מוסיף)

3 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה

לרוטב הטופו והאטריות:

1 כף חמאת שקדים

1 כף חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף דבש / אגבה / סילאן / מייפל , מה שבא לכם או מה שיש

1 כפית סיראצ'ה

 

ההכנה:

מתחילים עם הטופו 

מחממים תנור לחום של 175 מעלות

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב

חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1/4 ס"מ



מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

שמים 1/2 כפית רוטב על כל פרוסה ומורחים במברשת , מכניסים לתנור ואופים  למשך 20 דק'




הופכים לצד השני , חוזרים על פעולת המריחה ומחזירים לתנור לעוד 20 דק' .





נשאר לנו רוטב ואנחנו שומרים עליו בקנאות להמשך ..

בינתיים קוטמים את קצוות האפונה ומוציאים את הסיב העובר לאורכה , שוטפים ומנגבים

שוטפים את פטריות השיטאקי , מנגבים ופורסים לפרוסות  בעובי בינוני .

מרתיחים מים , כשרותח  מוסיפים את אטריות הסובה ומבשלים אל דנטה  , מסננים כשמוכן ושמים כף שמן זית כדי שהן לא ידבקו .

מחממים מחבת גדולה או ווק , שמים 2 כפות שמן ואת  השום , ג'ינג'ר , צ'ילי

מטגנים קצרות מבלי לשרוף ומוסיפים את האפונה והפטריות  .





טיגון של דקותיים , תוך ערבוב  .

לרוטב שנשאר ,מוסיפים  :


 1 כף חומץ אורז

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

מערבבים .

בינתיים האפונה והפטריות מוכנים , מחליקים פנימה את האטריות  ומערבבים , מקפיצים היטב .

יוצקים את שאר הרוטב , בצל ירוק וכוסברה  , מערבבים .

חותכים את הטופו שכבר נפרד מהתנור לרצועות בעובי 2 ס"מ

עורמים אטריות בצלחת , מפזרים קצת טופו ועל זה שומשום קלוי .

נראה אתכם שאתם לא הופכים לטבעונים .
 
 
 

 

 

2 comments: