התבוננות
כל מי שמחזיק פטיש בידו
כל דבר נראה לו מסמר
אברהם מאסלו
אנחנו מדברים על זה בקלילות ומעדיפים להתמקד באי—אלימות מאשר באלימות .
אנחנו שמים לב ,שרוב האלימות מופנית כלפי עצמנו , ואיך השגרה מטביעה בנו הרגלים ודפוס חוזר
חשבנו על האפשרות להיות נחמדים גם לעצמנו , שלא נדביק לעצמנו כינויים.
אז מה אם לא עמדתי בהבטחות שלי לעצמי , על אחת כמה לזולתי .
הרי רק אתמול הבטחתי לעצמי להיות טבעונית ולאכול רק בריא , גם צמחונית זה בסדר אני מעודדת .
לתרגל כל יום יוגה .
להיות נחמדה ומחייכת כל הזמן , מקשיבה , אמפטית , נדיבה .
רואה רק את החיוב שבכל אחד . אם למשל מישהו בא וחתך אותי בכביש ,או אפילו באמצע משפט
לחייך ולתת לו גם את הלחי השנייה .
אז מה אם לא עמדתי בהבטחות שלי לעצמי , על אחת כמה לזולתי .
הרי רק אתמול הבטחתי לעצמי להיות טבעונית ולאכול רק בריא , גם צמחונית זה בסדר אני מעודדת .
לתרגל כל יום יוגה .
להיות נחמדה ומחייכת כל הזמן , מקשיבה , אמפטית , נדיבה .
רואה רק את החיוב שבכל אחד . אם למשל מישהו בא וחתך אותי בכביש ,או אפילו באמצע משפט
לחייך ולתת לו גם את הלחי השנייה .
אפשר להמשיך אם אתם רוצים , אבל עדיף להתחיל במשהו פרקטי .
כמו למשל , שפעם בשבוע , נשתדל לאכול ללא מוצרים מהחי . מה שנוהגים לקרוא meatless Monday .
אבל אני לא אוהבת שמחליטים עלי , וכך לא אף אחד מלבדי . כך שה MONDAY יכול להיות איזה יום שבוחרים .
לא יודעת מה יש לי עם טופו , אבל אני אוהבת אותו אהבת נפש , ולא יעזור מה שתגידו עליו .
השידוך בין הטופו , אטריות סובה , אפונה סינית ופטריות שיטאקי , יוצרים מנה מופלאה שאחריה אני תמיד מבטיחה להיות טבעונית .
ל3 מנות משביעות
1 קוביית טופו של 200-300 גר' , אני מעדיפה את הטופו של קדיתא , אבל אפשר כל סוג אחר .
200 גר' אפונה סינית , עכשיו אפשר להשיג אותה טרייה ופריכה שאפשר לאכול ככה , כמו שהיא .
8 – 10 פטריות שיטאקי טריות , ניתן להשיג היום בכל סופר ואין סיבה להתפשר על היבשות (טוב ,רק אם מוכרחים)
1 חב' אטריות סובה
3 שיני שום שמנות , קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מקולף וקצוץ דק
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק (לא הכרחי)
3 כפות שמן זית
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/4 חב' כוסברה קצוצה(לא הכרחי , אבל מוסיף)
3 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה
1 כף חמאת שקדים
1 כף חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף דבש / אגבה / סילאן / מייפל , מה שבא לכם או מה שיש
1 כפית סיראצ'ה
מתחילים עם הטופו
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב
חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1/4 ס"מ
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
שמים 1/2 כפית רוטב על כל פרוסה ומורחים במברשת , מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דק'
הופכים לצד השני , חוזרים על פעולת המריחה ומחזירים לתנור לעוד 20 דק' .
נשאר לנו רוטב ואנחנו שומרים עליו בקנאות להמשך ..
בינתיים קוטמים את קצוות האפונה ומוציאים את הסיב העובר לאורכה , שוטפים ומנגבים
שוטפים את פטריות השיטאקי , מנגבים ופורסים לפרוסות בעובי בינוני .
מרתיחים מים , כשרותח מוסיפים את אטריות הסובה ומבשלים אל דנטה , מסננים כשמוכן ושמים כף שמן זית כדי שהן לא ידבקו .
מחממים מחבת גדולה או ווק , שמים 2 כפות שמן ואת השום , ג'ינג'ר , צ'ילי
מטגנים קצרות מבלי לשרוף ומוסיפים את האפונה והפטריות .
טיגון של דקותיים , תוך ערבוב .
לרוטב שנשאר ,מוסיפים :
1 כף חומץ אורז
1 כף חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מערבבים .
בינתיים האפונה והפטריות מוכנים , מחליקים פנימה את האטריות ומערבבים , מקפיצים היטב .
יוצקים את שאר הרוטב , בצל ירוק וכוסברה , מערבבים .
חותכים את הטופו שכבר נפרד מהתנור לרצועות בעובי 2 ס"מ
עורמים אטריות בצלחת , מפזרים קצת טופו ועל זה שומשום קלוי .
נראה אתכם שאתם לא הופכים לטבעונים .
פוסט חושני ומקסים, חגיגה לכל החושים.
השבמחקתודה קסם
השבמחק