יושבת ובוהה בעגמימות השמיים
.
המזגן מחמם במקסימום שלו
. הייתי מרשה לו יותר , אם היה
אפשר .
מחכה לפריחת התורמוסים וכובע הנזיר שיצבעו לי הכל בסגול וכתום .
פעם היה לנו אח , יצוק ברזל ,
עם ארובה שפתוחה לשמיים . כשהייתי מתקרבת לבית
, רואה את העשן שמתמר למעלה , כבר
היה לי חם .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .
חום כזה פשוט של אושר שזוחל לאט פנימה , נוגע גם בשפתיים . במין חיוך של ציפייה .
היינו שמים קליפות תפוז וערמונים ומתבוננים בלהבות . המון זמן יכולתי
לבהות ככה בלהבות ולכרסם ערמונים תוך כדי .
את האח השארנו וגם את עץ הלימונים והקומקוואט . שמעתי שהם עקרו את הכל , גם את האח .
אז אני כאן , עם המזגן והפריחה המובטחת של כובע הנזיר והתורמוסים .
את הכתום שמתי בתוך העוגה , שישתבץ לו בפנים . כבר יש שמחה..
תבנית עגולה 24 – 26 ס"מ
חום התנור 170 מעלות
2 כוסות קמח רב תכליתי
1+ 1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן קנולה
2+1/2 כוסות גזר מגורר
150 גר' אגוזים , מלך או פקאן
4 כפות קוקוס
חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר לפיזור על העוגה
מכינים את הגזר המגורד
קולים את האגוזים בתנור עד לגוון זהוב מוכן (לשים לב , כי הם עלולים
להישרף בצ'יק ) , מקררים .
חותכים בסכין חדה לפיסות קטנות .
בקערה שמים את הקמח , סודה
לשתייה , אבקת אפיה , מלח , קוקוס וקינמון
. מערבבים ושמים בצד .
בקערה נפרדת שמים את הביצים ושני סוגי הסוכר , מקציפים קלות במקצף ידני , עד שהתערובת מתאחדת
מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד .
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים .
מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהכל מתאחד .
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה ואופים בין 45 -50 דק' . עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש .
כשהעוגה מתקררת , מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר .
חיבור מושלם של כל המרכיבים ,
התבלינים , האגוזים והגזר .
העוגה נשמרת היטב ובאיזה אופן טעמה משתבח .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה