לפני שהסתיו ילך לדרכו , הוא מחבק חזק את החורף . החורף מעוצמת החיבוק
לא יכול להשתחרר ולא מוריד אפילו טיפה של גשם .
ממש לפני שיימאס לחורף , הסתיו משחרר וכל הגשם שהיה אצור , נופל לו ככה בבת אחת .
האדמה שכבר איבדה לגמרי סבלנות ואפילו התחילה להתבקע מעצבים , גם על הסתיו ובכלל . מדושנת עונג עכשיו ונותנת לגשם לחלחל לכל
בקיע שנסדק , נשטפת בעונג תחת מלכה ,החורף .
הכל היה יכול להיות לגמרי בסדר ככה , כשכולם מרוצים .
אלא שהחורף החליט שהוא רוצה קצת דרמה
, והשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו ...
מחמת האופציות המועטות שעמדו ברשותנו , הלכנו על מה שאנחנו יודעים הכי
טוב .
מרק חם והתכרבלות היו מספקים בהחלט.
מרק מושלם לחורף , ארוחה מלאה שמכילה פחמימות , קטניות ודגן
הסלק מעניק צבע בורדו עמוק וחם למרק . כל הירקות נצבעים קצת באדום של
הסלק .
עלה הסלק הירוק שמונח על המרק
מיד עם הגשתו , מעניק כתם צבע מרהיב , אי
ירוק בלב צבעי החורף . העלה נשאר פריך ומוסיף חמיצות נעימה למרק .
2 קישואים צהובים (רק אם מוצאים)
1 קישוא ירוק גדול
1 גזר גדול
3 גזרים צבעוניים : אדום עם סגול בפנים , כתום ומה שעוד מוצאים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 פרסות (כרישה)
1 בצל גדול
4 שיני שום גדולות
3 סלקים בגודל בינוני
2 בטטות בגודל בינוני
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
עלים של סלק -1 חב'
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס עדשים מונבטים בכל מיני צבעים
1/4 כוס גריסי- פנינה
ציר ירקות או מים - 12 כוסות
1/4 חב' שמיר קצוץ
1כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
1 + 1/2 כפות אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
4 כפות שמן זית
ההכנה:
מקלפים את כל הירקות למעט
הקישואים.
חותכים את הירקות לקוביות
קטנות , אך לא קטנטנות.
קוצצים את הבצל , הפרסה , השום , שורש
הסלרי ושורש הפטרוזיליה
מחממים את השמן בסיר גדול ,
מוסיפים את הבצל , שום
והשורשים הקצוצים מטגנים עד להזהבה
קלה , תוך בחישה מידי פעם .
מוסיפים את שאר הירקות למעט עלי הסלק ועשבי התיבול
את הגבעול שעובר לאורך עלי הסלק
, מסירים , מורידים סיבים חיצוניים
, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר .
מטגנים ומערבבים תוך בחישה מידי פעם כ – 5 דק' .
שוטפים את הגריסים והעדשים , מוסיפים אותם לסיר יחד עם הנבטוטים .
מכסים במים או בציר ירקות .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה
, מכסים ומבשלים כ- 40 דק' .
מוסיפים תבלינים , מים רותחים
אם סמיך מידי . טועמים ומתקנים תיבול .
מוסיפים את עשבי התיבול .
מכבים להבה .
מגישים עם עלה סלק ירוק שלם
או חתוך גס .
שבוע אכלנו מהסיר הגדול הזה ולא התעייפנו ממנו , המרק רק העצים את
טעמו בכל יום .
נראה טוב! מנגולד זה אחד הירקות האהובים עליי
השבמחקגם עלי עלמה
השבמחקתודה רבה
חיה