יום שבת, 21 בדצמבר 2013

מרק סלק , עלי סלק ונבטוטים







לפני שהסתיו ילך לדרכו , הוא מחבק חזק את החורף . החורף מעוצמת החיבוק לא יכול להשתחרר ולא מוריד אפילו טיפה של גשם .

ממש לפני שיימאס לחורף , הסתיו משחרר וכל הגשם שהיה אצור ,  נופל לו ככה בבת אחת .

האדמה שכבר איבדה לגמרי סבלנות ואפילו התחילה להתבקע מעצבים  , גם על הסתיו ובכלל  . מדושנת עונג עכשיו ונותנת לגשם לחלחל לכל בקיע שנסדק ,  נשטפת בעונג תחת מלכה  ,החורף .

הכל היה יכול להיות לגמרי בסדר ככה , כשכולם מרוצים .

אלא שהחורף החליט שהוא רוצה קצת דרמה  , והשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו ...

מחמת האופציות המועטות שעמדו ברשותנו , הלכנו על מה שאנחנו יודעים הכי טוב .

מרק חם והתכרבלות היו מספקים בהחלט.

 

 
מרק סלק , עלי סלק ונבטוטים

 
 
 

מרק מושלם לחורף , ארוחה מלאה שמכילה פחמימות , קטניות ודגן

הסלק מעניק צבע בורדו עמוק וחם למרק . כל הירקות נצבעים קצת באדום של הסלק .

 עלה הסלק הירוק שמונח על המרק מיד עם הגשתו , מעניק כתם צבע מרהיב  , אי ירוק בלב צבעי החורף . העלה נשאר פריך ומוסיף חמיצות נעימה למרק .

 

 

 
מה צריך:
 

2 קישואים צהובים (רק אם מוצאים)

1 קישוא ירוק גדול

1 גזר גדול

3 גזרים צבעוניים : אדום עם סגול בפנים  , כתום ומה שעוד מוצאים









1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה
 
 
 
 
 

2 פרסות (כרישה)

1 בצל גדול

4 שיני שום גדולות

3 סלקים בגודל בינוני

2 בטטות בגודל בינוני

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני

עלים של סלק  -1 חב'
 
 
 

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס עדשים מונבטים בכל מיני צבעים

1/4 כוס גריסי- פנינה

ציר ירקות או מים  - 12 כוסות

1/4 חב' שמיר קצוץ

1כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה

1 + 1/2 כפות אבקת מרק עוף (לא הכרחי)

4 כפות שמן זית

 ההכנה:

 מקלפים את כל הירקות למעט הקישואים.

חותכים את הירקות  לקוביות קטנות , אך לא קטנטנות.

קוצצים את הבצל , הפרסה  ,  השום  , שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה

מחממים את השמן בסיר גדול   , מוסיפים  את הבצל  , שום  והשורשים הקצוצים  מטגנים עד להזהבה קלה , תוך בחישה מידי פעם .

מוסיפים את שאר הירקות למעט עלי הסלק ועשבי התיבול

את הגבעול שעובר לאורך עלי הסלק  , מסירים , מורידים סיבים חיצוניים  , חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר .

מטגנים ומערבבים תוך בחישה מידי פעם כ – 5 דק' .

 

שוטפים את הגריסים והעדשים , מוסיפים אותם לסיר יחד עם הנבטוטים .

מכסים במים או בציר ירקות .

מביאים לרתיחה  , מנמיכים להבה , מכסים ומבשלים כ- 40 דק' .

מוסיפים תבלינים  , מים רותחים אם סמיך מידי . טועמים ומתקנים תיבול .

מוסיפים את עשבי התיבול  .

מכבים להבה .

מגישים עם עלה  סלק ירוק שלם או  חתוך גס .

שבוע אכלנו מהסיר הגדול הזה ולא התעייפנו ממנו , המרק רק העצים את טעמו בכל יום .

 

2 תגובות: