הסלק מבטא את
טעם האדמה , אמרו את זה קודם לפני , לא משנה
כשתלכו לקנות
סלקים , תקנו את הקטנים שבשרם מוצק , עורם מתוח והם אדומים
- סגולים ומבריקים
ראיתי כבר
כאלה שעליהם נבלו ובשרם רך , נגיעה בהם משאירה עקבות . אני מרחמת עליהם , כמו על
עוד המון דברים שהפוטנציאל שלהם לא מומש.
אני אוהבת את
שלי מלאי חיים , בטח שרגבי בוץ מרגשים אותי , כי אני מבינה שחפרו אותם מהאדמה ,
חילצו אותם בעדינות , בדיוק בשבילי. כשגשום וקר האדמה נותנת סלק בנדיבות , לכן אל
תגעו בכלל בסלק בקיץ , תמתינו בסבלנות , כל דבר בעיתו.
אני גם יודעת כמה
מתוקים הם ברעננותם , ואיך אפייה בתנור תאפשר להם להוציא יותר מתיקות ותקרמל אותם
, עטופים בסוכרים של עצמם .
אני לא אוהבת
לבשל סלק , כי אני לא יכולה לראות איך הסלק מאבד את צבעו לתוך המים , כאילו מוציא
את נשמתו בשלבים. אני אוהבת שכל האדום כלוא בפנים וברגע האמת , הוא יעניק את צבעו
לכל מה שלידו .
אז אני מקרצפת
אותו במברשת קטנה , נזהרת לא לפצוע בבשרו . אוהבת לראות את ידיי נצבעות בצבעו
האדום.
אני מניחה את
הסלקים בתנור בשלמותם או חצויים , מזליפה שמן זית בנדיבות , מלח גס ופלפל שחור
גרוס . לפעמים גם ענף או שניים של תימין וזהו .
ברוב הפעמים
,אני מעדיפה אותם חיים . אוהבת את הטעם
האדמתי שלהם ורק מתבלת אותם כל פעם קצת אחרת .
קרפצ'יו סלק עם אפונת וסאבי
4 סלקים טריים מאד בגודל בינוני
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות אפונת וסאבי קצוצה
לרוטב:
מיץ מ - 2
לימון
ליים או מיץ מ 1
לימון רגיל
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן
4 כפות שמן זית מאיכות טובה
1 כף רוטב סויה
1 כף יוזו
(מעניק טעם הדרים עדין)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כף חומץ אורז
1 כף מירין
מלח גס לפי הטעם
ההכנה:
פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות .
מערבבים את כל חומרי הרוטב .
משרים את הסלק ברוטב למשך שעה לפחות .
מוציאים מהרוטב , ומסדרים על צלחת
גדולה בחפיפה .
מטפטפים 4 כפות מהרוטב למעלה .
מפזרים את הבצל והוסאבי ומגישים מיד .
דאיקון וסלקים צבעוניים :
2 צנון
דאיקון , יש לו טעם לא חריף מידי , עם רמז לוסאבי .
3 סלקים
אדומים בינוניים
3 סלקים
וורודים
3 סלקים צהובים
(אם יש)
אם אין
משתמשים בדאיקון וסלקים טריים מאד אדומים .
2 בצלים
ירוקים קצוצים דק
1/4 חב'
כוסברה או פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק או גם וגם
2 כפות שמן
זית
מלח גס
1/2 פלפל
צ'ילי קצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר מוחמץ לבן
ההכנה :
מוסיפים את
שאר החומרים .
מערבבים
היטב ואוכלים מיד .
נראה מעולה!!!
השבמחקמאיפה הסלקים הצבעוניים? שוק אכרים כזה או אחר? כי הם אינם זמינים בכל מקום...
בגזרים צבעוניים נתקלתי בזמינות גבוהה יותר דווקא
נכון , בשוק האיכרים
השבמחקתודה
חיה
יש תחליף ליוזו? זה נורא יקר
השבמחק