יום שלישי, 14 בספטמבר 2010

קלסיקה מקסיקנית -פהיטס













אחרי שקנינו ,סידרנו ,בישלנו ואכלנו ... נגמרה מערכה אחת של חג . קצת לפני שתתחיל מערכה שנייה ניקח אתנחתא למשהו קליל . מסוג המתכונים שמכינים מהר, וכבונוס גם כל אחד משרת את עצמו..


במקרה זה אני מדברת על קלאסיקה של המטבח המקסיקני – הפהיטס!!!

רק תרשו לי ,לפני כן כמה מילים על המטבח הזה שבאופן לגמרי תמוה ,לא הצליח להכות שורשים בארצנו ,שדווקא חובבת לפות ושאר מינים של אוכל שורף וצורב בלשון ,עם שפע לימון ,צ'ילי וכוסברה...

חוסר ההתאקלמות של האוכל הזה מפתיע בעיקר בגלל העובדה שהחיך הישראלי הוא חיך סתגלן ...ומאכלים פחות צפויים כמו סושי ,הרבה ווסאבי ופיוז'ן כבשו כאן כל פינה...

מעבר לצ'ילי קון קרנה , לנאצ'וס , טקילה ופהיטס , יש עוד הרבה למטבח הזה להציע... וכמו הרבה דברים בחיים ,המטבח הזה מתחלק לשלשה :מקסיקני אוטנטי , מטבח "הטקס-מקס" שהתפתח בדרום ארה"ב וסגנון הראפ (רול טורטיה) שהצליח איכשהו להתברג אצלנו.

אני פגשתי את המטבח הזה בארצות הברית ,שם נותנים לו כבוד .... ואצלנו ממש מעט . אני זוכרת לטובה את צ'ימיצ'נגה שחלפה מזמן ממחוזותינו....

מאחר ואנו עוסקים באוכל מהיר ,אני אביא מתכון של פהיטס שמכינים ממש כשרוצים לאכול ,,,, צריך לדאוג גם לסלסת עגבניות , וגוואקמולי . כמובן שיש עוד רטבים \ממרחים שבאים יופי עם הפהיטס ,אבל אמרנו קל... לא להרים ארוחה מקסיקנית:-))
ל4 סועדים לא רעבים במיוחד ,אפשר להכפיל כמויות ,או לעשות מה שעשיתי אנוכי ,שזה להתחיל במרק מתאים כמו מרק עגבניות . מרק הוא כידוע משביע ומוריד את צריכת הבשר באופן משמעותי.........

600 גר. בשר בקר טרי ,שייטל למשל , חתוך לרצועות דקות . כדאי לבקש מהקצב שיטרח בשבילכם.

3 שיני שום כתושות.

1/4 כוס מיץ לימון.

2 כפיות כמון.

1 כף שמן זית.

2 כפות שמן לטיגון.

3 פלפלים גדולים ,בצבעים שונים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ.

1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ.

1 בצל לבן חתוך לשניים ופרוס לרצועות.

1 בצל סגול חתוך לשניים ופרוס לרצועות.

8 טורטיות גדולות.

ההכנה:

מערבבים בקערה את השום ,הלימון ,הכמון וכף שמן הזית.

מוסיפים את הבשר ומשהים לפחות שעה במקרר.

מחממים במחבת גדולה את השמן לטיגון ,ומטגנים את הבשר בכמה מחזורים (שלושה ) עד שהוא משחים ,מתרכך או מגיע לדרגת העשייה הרצויה.

מעבירים לצלחת ומכסים.

מוסיפים למחבת עוד שמן אם צריך ,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה . מוסיפים את הפלפלים.

מטגנים 2 -3 דקות ,בינתיים אתם יכולים ליהנות מהריח ,מעושר הצבעים ורחש הבצל והפלפלים שמזהיבים להם בנחת........

מחזירים את הבשר למחבת , ממליחים ומפלפלים לפי הצורך.

את הטורטיות מחממים בזו אחר זו במחבת יבשה ,הופכים לצד שני לעוד שנייה .

גוואקמולי \סלסת אבוקדו.

ממרח מקסיקני אולטימטיבי!!!

אני קראתי שהמקסיקנים סבלו עד סוף שנות השמונים ממחסור חמור באבוקדו ,והירק הזה היה יקר שם להחריד...ורק הידע הישראלי ,אפשר הקמת חוות לגידול אבוקדו ,והפך את האבוקדו נגיש לכולם. (אין עלינו ,בכל מקום אנחנו נמצאים....)

השתמשתי ב:2 אבוקדו רכים .

1 עגבניה קטנה ,מרוקנת מתוכן ,וחתוכה לקוביות קטנטנות

1 בצל סגול קטנטן חתוך לקוביות קטנות .

2 בצלים ירוקים קצוצים דק.

1/4 צרור כוסברה קצוץ דק.

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן זית

מועכים את האבוקדו ,מוסיפים את שאר החומרים ,מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך.






סלסת עגבניות:
4 עגבניות בגודל בינוני ,מרוקנות מתוכנן וחתוכות לקוביות קטנטנות.
1/2 פלפל חריף ירוק.
1 שן שום קצוצה דק .
1/4 צרור כוסברה.
מיץ מ1/2 לימון.
2 כפות שמן זית.
1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד.
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מערבבים הכל היטב סמוך לארוחה.

הגוואקמולי והסלסה כבר על השולחן , תוכן המחבת רוחש וגועש מוגש אף הוא...

כל אחד שם כאוות נפשו ,מלפף ,וזהו... ביס אחד גדול מפגיש אותנו עם עושר של טעמים ועם תלונה של למה רק שתי טורטיות ,למה??????




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה