החיים בשחור ולבן?
נכון או לא נכון?
מקובל או לא? מה יגידו?....
כמה אנחנו שבויים בתפישה הזו.... האם הראיה בשחור ולבן שומרת עלינו? או אולי כולאת ולא מאפשרת להגביה עוף....
האם הקונפורמיות מאפשרת נוחות? זו תחושה די מגוננת להיות כמו כולם...
ומה עם צבעי הביניים? אפור על כל גווניו , צבעי הקשת ,זוהר של צבעים....
הייתכן שראייה בצבעים ,מאפשרת לנו להעז ? להאמין בעצמנו , להגשים חלומות. לראות את הצבעים בדיוק במקום ששם אומרים לנו :זה שחור !!
ומה אם פורצים את הקופסה של הקונפורמיזם הרך והנוח ,אל החלומות והרצונות ... וחיים בתשוקה ובאופן חד –פעמי ונסחפים אל הצבעים והאפשרויות!!!
אז כן אני אוהבת את השחור הכהה והעמוק ,השקט. ואת הלבן האוורירי ,השקוף והבתולי . אני אוהבת את המפגש ביניהם ,אותו קו שרומז על שאר הצבעים..
אני אוהבת את העוגה הזו , את החלק הכהה , והמתוק של השוקולד. את האופן שבו הקציפה הלבנה מונחת עליו ,אוורירית וכאילו מנותקת. אבל הכי אני אוהבת את החלקיקים הלבנים שמתגנבים לשחור ,כמו נקודות אור קטנות... ואת החלקים הקטנים של השוקולד ,בתוך הקציפה . מקרקעים את הענן הלבן הזה....
עד כאן בוודאי הבנתם שזו עוגת שוקולד לא שגרתית וחלומית ,מתוקה במידה ,רכה מאד . עם מקצפת חלבונים שיש בה פיסות שוקולד ואגוזי –לוז .
ממש לא קשה להכנה , נפלאה לאירוח ,או פינוק למי שאוהבים .
עוגת שוקולד ומקצפת אגוזי -לוז
המתכון אומץ ושונה רק במידת המתיקות שלו ממרתה סטיוארט
העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 23 -24 .
מצרכים:
180 גר. חמאה.
1/2 כוס סוכר חום. (לאוהבי המתוק 3/4 כוס ,לפי הגרסה המקורית).
6 ביצים גדולות.
340 גר. שוקולד מריר ,לכו על איכות הכי טובה , כי על השוקולד "נשענת" העוגה . אני השתמשתי ב 70% מוצקי קקאו.
1 ו1/2 כפיות אספרסו . לפחות 1/2 כפית נס קפה מגורען על 1 ו1/2 כפות מים.
1 ו1/2 כפות רום משקה או ברנדי.
1/4 כפית מלח.
למרנג:
120 גר. שוקולד מריר (כמו הנ"ל) חתוך לחתיכות בינוניות.
4 חלבונים.
1/2 כוס סוכר לבן (או 3/4).
1 כף קורנפלור.
1 כוס אגוזי לוז , הכנת האגוזים:
קולים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה . כשהם עדיין חמימים ,מעבירים למגבת מטבח , מקפלים את המגבת על האגוזים ומשפשפים היטב על מנת להסיר את הקליפות . מסלקים את הקליפות ,באותה מגבת עוברים על האגוזים עם מערוך ,עד לחתיכות די גסות. או לחילופין קוצצים עם סכין חדה.
הכנת העוגה:
מחממים את התנור ל165 מעלות.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
ממיסים את השוקולד המריר (340גר.) בסיר שמונח על סיר בו יש מים רותחים (בן-מארי) או במיקרו. מקררים.
מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר לתערובת רכה וקציפתית.
מוסיפים את החלמונים אחד אחר השני תוך כדי הקצפה.
מוסיפים את השוקולד המומס ,האספרסו ,רום או ברנדי, ומלח. מקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת.
מעבירים לקערה נקייה.
בקערת המיקסר שניקינו (כן להנאות יש מחיר!) ,שמים את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקצף נוקשה למדי.
מוסיפים 1/3 מהקצף לשוקולד ומערבבים בעדינות , מוסיפים את שאר החלבונים ,מערבבים בתנועות עטיפה בעדינות.
מעבירים לתבנית ואופים בדיוק 25 דק'.
בינתיים מכינים את המקצפת:
בקערית מערבבים את האגוזים ,שוקולד מריר וקורנפלור.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה .
מוסיפים את תערובת האגוזים לחלבונים בעדינות רבה.
מעבירים בעדינות את המקצפת על בסיס העוגה שהוצאנו בטיימינג מושלם מהתנור!! משתדלים למרוח ברכות ולא ללחוץ כדי לשמור על האווריריות של המרנג.
מחזירים לתנור לעוד 25 -30 דק' ,עד שהמקצפת מזהיבה.
מקררים כ15 דק. מחלצים מהדפנות של העוגה בזהירות.
אפשר להגיש את העונג הזה עם שמנת מתוקה שהוספנו לה 2 שקיות סוכר ווניל +1 כף נס –קפה...... אבל אפשר גם לא!!!
נכון או לא נכון?
מקובל או לא? מה יגידו?....
כמה אנחנו שבויים בתפישה הזו.... האם הראיה בשחור ולבן שומרת עלינו? או אולי כולאת ולא מאפשרת להגביה עוף....
האם הקונפורמיות מאפשרת נוחות? זו תחושה די מגוננת להיות כמו כולם...
ומה עם צבעי הביניים? אפור על כל גווניו , צבעי הקשת ,זוהר של צבעים....
הייתכן שראייה בצבעים ,מאפשרת לנו להעז ? להאמין בעצמנו , להגשים חלומות. לראות את הצבעים בדיוק במקום ששם אומרים לנו :זה שחור !!
ומה אם פורצים את הקופסה של הקונפורמיזם הרך והנוח ,אל החלומות והרצונות ... וחיים בתשוקה ובאופן חד –פעמי ונסחפים אל הצבעים והאפשרויות!!!
אז כן אני אוהבת את השחור הכהה והעמוק ,השקט. ואת הלבן האוורירי ,השקוף והבתולי . אני אוהבת את המפגש ביניהם ,אותו קו שרומז על שאר הצבעים..
אני אוהבת את העוגה הזו , את החלק הכהה , והמתוק של השוקולד. את האופן שבו הקציפה הלבנה מונחת עליו ,אוורירית וכאילו מנותקת. אבל הכי אני אוהבת את החלקיקים הלבנים שמתגנבים לשחור ,כמו נקודות אור קטנות... ואת החלקים הקטנים של השוקולד ,בתוך הקציפה . מקרקעים את הענן הלבן הזה....
עד כאן בוודאי הבנתם שזו עוגת שוקולד לא שגרתית וחלומית ,מתוקה במידה ,רכה מאד . עם מקצפת חלבונים שיש בה פיסות שוקולד ואגוזי –לוז .
ממש לא קשה להכנה , נפלאה לאירוח ,או פינוק למי שאוהבים .
עוגת שוקולד ומקצפת אגוזי -לוז
המתכון אומץ ושונה רק במידת המתיקות שלו ממרתה סטיוארט
העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 23 -24 .
מצרכים:
180 גר. חמאה.
1/2 כוס סוכר חום. (לאוהבי המתוק 3/4 כוס ,לפי הגרסה המקורית).
6 ביצים גדולות.
340 גר. שוקולד מריר ,לכו על איכות הכי טובה , כי על השוקולד "נשענת" העוגה . אני השתמשתי ב 70% מוצקי קקאו.
1 ו1/2 כפיות אספרסו . לפחות 1/2 כפית נס קפה מגורען על 1 ו1/2 כפות מים.
1 ו1/2 כפות רום משקה או ברנדי.
1/4 כפית מלח.
למרנג:
120 גר. שוקולד מריר (כמו הנ"ל) חתוך לחתיכות בינוניות.
4 חלבונים.
1/2 כוס סוכר לבן (או 3/4).
1 כף קורנפלור.
1 כוס אגוזי לוז , הכנת האגוזים:
קולים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה . כשהם עדיין חמימים ,מעבירים למגבת מטבח , מקפלים את המגבת על האגוזים ומשפשפים היטב על מנת להסיר את הקליפות . מסלקים את הקליפות ,באותה מגבת עוברים על האגוזים עם מערוך ,עד לחתיכות די גסות. או לחילופין קוצצים עם סכין חדה.
הכנת העוגה:
מחממים את התנור ל165 מעלות.
משמנים היטב את תבנית האפייה.
ממיסים את השוקולד המריר (340גר.) בסיר שמונח על סיר בו יש מים רותחים (בן-מארי) או במיקרו. מקררים.
מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר לתערובת רכה וקציפתית.
מוסיפים את החלמונים אחד אחר השני תוך כדי הקצפה.
מוסיפים את השוקולד המומס ,האספרסו ,רום או ברנדי, ומלח. מקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת.
מעבירים לקערה נקייה.
בקערת המיקסר שניקינו (כן להנאות יש מחיר!) ,שמים את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקצף נוקשה למדי.
מוסיפים 1/3 מהקצף לשוקולד ומערבבים בעדינות , מוסיפים את שאר החלבונים ,מערבבים בתנועות עטיפה בעדינות.
מעבירים לתבנית ואופים בדיוק 25 דק'.
בינתיים מכינים את המקצפת:
בקערית מערבבים את האגוזים ,שוקולד מריר וקורנפלור.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה .
מוסיפים את תערובת האגוזים לחלבונים בעדינות רבה.
מעבירים בעדינות את המקצפת על בסיס העוגה שהוצאנו בטיימינג מושלם מהתנור!! משתדלים למרוח ברכות ולא ללחוץ כדי לשמור על האווריריות של המרנג.
מחזירים לתנור לעוד 25 -30 דק' ,עד שהמקצפת מזהיבה.
מקררים כ15 דק. מחלצים מהדפנות של העוגה בזהירות.
אפשר להגיש את העונג הזה עם שמנת מתוקה שהוספנו לה 2 שקיות סוכר ווניל +1 כף נס –קפה...... אבל אפשר גם לא!!!
נראה מעולה.
השבמחקאולי אכין אותה בסוף השבוע, בא לי לגוון.
הי נעמה!
השבמחקהיא אכן עוגה מעולה.... בהצלחה!!!
ואגב אני מאד אוהבת את הבלוג שלכם!!!
חיה.
הי חיה, נראה מעולה ועושה חשק לקחת ביס לצד קפה הפוך... יופי של בלוג, אהבתי. נתראה, ענת
השבמחקתודה ענת!!!
השבמחקסופ'ש נפלא!!!!
חיה.
אני חולה על שוקולד וחולה על אגוזי לוז, עושה רושם שהשילוב שלהם בתוך עוגת שוקולד אחת זה פשוט שמיימי. תמונות מגרות ביותר!
השבמחק