לפעמים הדברים הכי פשוטים , הם הטובים ביותר. הדבר נכון במיוחד בירקות המאוחרים של סוף קיץ – תחילת הסתיו . עגבניות ,חצילים ,פלפלים שהם כעת במיטבם . עומדים לסיים את עונתם הנוכחית ,לפני שתילת החורף.
בחירת הירק הכי טוב והכי יפה מכל חבריו בארגז הירקות או בשוק כולו , נראה לרוב האנשים כדבר פשוט ביותר ,בוחרים וזהו....
לא אצלי ! אני בוחנת את הירק הנבחר מכל זווית אפשרית ,מרימה ,בוחנת ,מניחה וחוזר חלילה... בטוחה שאצל הירקן ההוא בפינה , הירקות הרבה יותר יפים ... וחוזרת לדוכן הראשון.
חצילים במיוחד הם ירק שנוי במחלוקת . כי יש טיפים לעניין הזה ,שנועדו להקשות את חיי .
אחד מהם אומר :על החציל להיות יותר קל ממה שהוא נראה! או החציל צריך להיות שווה במשקלו לגודלו ??? תסכימו תעלומה.... כך אני מוצאת את עצמי ,עומדת בטבורו של השוק או המרכול ומלהטטת בחצילים בידי כאחרונת לולייני הקרקס . מנסה למצוא את הקל ביותר . מתעלמת ממבטי ההשתאות של החולפים ושבים כדי לראות את הפלא....
דילמה שנייה:חציל טרי אפשר לאבחן לפי הגבעול שלו ,אם הוא ירוק ,זה סימן ברור לחציל טרי. כמו כן קליפתו צריכה להיות מתוחה ומבריקה ,וצבעו סגול –שחור עמוק . שמתם לב לכמה דברים יש לתת את הדעת?...
הדילמה הכי סבוכה היא , האם לקנות חציל בלאדי או סתם "רגיל" . דילמה שהירקן מסבך לי אותה כל פעם מחדש .
הדיאלוג שלנו מתחיל כך: מה עם הבלאדי היום? (אני) . הוא ממתיק סוד אומר לי : לא היום ,היום אל תגעי בבלאדי!!! , ותוך כדי מסתכל לצדדים ,מוודא שסודו לא הגיע לרשות הרבים.... אבל אתה תמיד אומר לי שהבלאדי הכי טובים אני מוחה קלות... אבל הוא במבט נוזף מתרחק... משאיר אותי נטושה לבד במערכת החציל.
שרדתי במערכה העקובה הזו ,עם 2 חצילים גדולים וכמה פלפלים בצבעים מגוונים אל הסלט שהוא מהלהיטים אצלי . לא משנה באיזה כמות אכין אותו ,תיערך עליו תחרות חיסול ממוקדת....
מעבר להיותו טעים ,הוא יפה מאד בצבעיו. אפשר לאכול אותו כתוספת ,או סתם על פרוסת לחם טרי. אז למה לחכות? צאו לכם השוקה והצטיידו ב:
2 חצילים גדולים (ראו פירוט איך לבחור למעלה).
6 פלפלים גדולים בצבעים שונים.
2 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה).
3 שיני שום בשרניות קצוצות דק.
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
4 בצלים ירוקים גדולים חתוכים באלכסון באורך 1 ס"מ.
1/2 כוס חומץ.
1 ו1/2 כפות סוכר.
3 כפות שמן +שמן למריחה על החצילים.
מלח גס ופלפל שחור גרוס.
ההכנה:
קולים את הפלפלים בתנור או בתוך כלי (שאין לכם חפץ בו יותר) על להבה פתוחה. הופכים מידי פעם ,כדי לקלות את הפלפלים מכל כיוון אפשרי.
כשהם מוכנים ,מעבירים לקערה ,מפזרים מלח ועוטפים בניילון . פעולת ההזעה הזו תסייע לכם לקלף את הפלפלים.
את החצילים ,לא מקלפים!! אך חותכים לפרוסות עבות בעובי 1 ו1/2 – 2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ובעזרת מברשת מורחים בנדיבות את הפרוסות בשמן , הופכים ומורחים גם בצידם השני.
מפזרים מעט מלח גס.
בתנור שחומם מראש למצב גריל 250 מעלות , מכניסים את התבנית ( קרוב לגוף התנור שדולק) וצולים תוך השגחה אינטנסיבית ,כאן אסור להקל ראש ,כי הסחת דעת רגעית יכולה להסתיים בחצילים מפוחמים.
לחילופין אפשר לחתוך את החצילים לאצבעות בעובי 1 ס"מ ולטגן בשמן .
מקלפים את הפלפלים (פעולה שאפשר לעשות גם יום מראש) ,מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
את החצילים שהתקררו ,חותכים לרצועות של 1 ס"מ.
מוסיפים את הפלפלים לחצילים .
בחירת הירק הכי טוב והכי יפה מכל חבריו בארגז הירקות או בשוק כולו , נראה לרוב האנשים כדבר פשוט ביותר ,בוחרים וזהו....
לא אצלי ! אני בוחנת את הירק הנבחר מכל זווית אפשרית ,מרימה ,בוחנת ,מניחה וחוזר חלילה... בטוחה שאצל הירקן ההוא בפינה , הירקות הרבה יותר יפים ... וחוזרת לדוכן הראשון.
חצילים במיוחד הם ירק שנוי במחלוקת . כי יש טיפים לעניין הזה ,שנועדו להקשות את חיי .
אחד מהם אומר :על החציל להיות יותר קל ממה שהוא נראה! או החציל צריך להיות שווה במשקלו לגודלו ??? תסכימו תעלומה.... כך אני מוצאת את עצמי ,עומדת בטבורו של השוק או המרכול ומלהטטת בחצילים בידי כאחרונת לולייני הקרקס . מנסה למצוא את הקל ביותר . מתעלמת ממבטי ההשתאות של החולפים ושבים כדי לראות את הפלא....
דילמה שנייה:חציל טרי אפשר לאבחן לפי הגבעול שלו ,אם הוא ירוק ,זה סימן ברור לחציל טרי. כמו כן קליפתו צריכה להיות מתוחה ומבריקה ,וצבעו סגול –שחור עמוק . שמתם לב לכמה דברים יש לתת את הדעת?...
הדילמה הכי סבוכה היא , האם לקנות חציל בלאדי או סתם "רגיל" . דילמה שהירקן מסבך לי אותה כל פעם מחדש .
הדיאלוג שלנו מתחיל כך: מה עם הבלאדי היום? (אני) . הוא ממתיק סוד אומר לי : לא היום ,היום אל תגעי בבלאדי!!! , ותוך כדי מסתכל לצדדים ,מוודא שסודו לא הגיע לרשות הרבים.... אבל אתה תמיד אומר לי שהבלאדי הכי טובים אני מוחה קלות... אבל הוא במבט נוזף מתרחק... משאיר אותי נטושה לבד במערכת החציל.
שרדתי במערכה העקובה הזו ,עם 2 חצילים גדולים וכמה פלפלים בצבעים מגוונים אל הסלט שהוא מהלהיטים אצלי . לא משנה באיזה כמות אכין אותו ,תיערך עליו תחרות חיסול ממוקדת....
מעבר להיותו טעים ,הוא יפה מאד בצבעיו. אפשר לאכול אותו כתוספת ,או סתם על פרוסת לחם טרי. אז למה לחכות? צאו לכם השוקה והצטיידו ב:
2 חצילים גדולים (ראו פירוט איך לבחור למעלה).
6 פלפלים גדולים בצבעים שונים.
2 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה).
3 שיני שום בשרניות קצוצות דק.
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
4 בצלים ירוקים גדולים חתוכים באלכסון באורך 1 ס"מ.
1/2 כוס חומץ.
1 ו1/2 כפות סוכר.
3 כפות שמן +שמן למריחה על החצילים.
מלח גס ופלפל שחור גרוס.
ההכנה:
קולים את הפלפלים בתנור או בתוך כלי (שאין לכם חפץ בו יותר) על להבה פתוחה. הופכים מידי פעם ,כדי לקלות את הפלפלים מכל כיוון אפשרי.
כשהם מוכנים ,מעבירים לקערה ,מפזרים מלח ועוטפים בניילון . פעולת ההזעה הזו תסייע לכם לקלף את הפלפלים.
את החצילים ,לא מקלפים!! אך חותכים לפרוסות עבות בעובי 1 ו1/2 – 2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ובעזרת מברשת מורחים בנדיבות את הפרוסות בשמן , הופכים ומורחים גם בצידם השני.
מפזרים מעט מלח גס.
בתנור שחומם מראש למצב גריל 250 מעלות , מכניסים את התבנית ( קרוב לגוף התנור שדולק) וצולים תוך השגחה אינטנסיבית ,כאן אסור להקל ראש ,כי הסחת דעת רגעית יכולה להסתיים בחצילים מפוחמים.
לחילופין אפשר לחתוך את החצילים לאצבעות בעובי 1 ס"מ ולטגן בשמן .
מקלפים את הפלפלים (פעולה שאפשר לעשות גם יום מראש) ,מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
את החצילים שהתקררו ,חותכים לרצועות של 1 ס"מ.
מוסיפים את הפלפלים לחצילים .
קיסמים בטחינה
השבמחקדרוזיות מהגליל עוקפות אותה בלי תור
גדול!
זה מתכנית 60 עונה חמישית:
http://www.gvsquare.com/forums/10/m115.html
התמונות של הסלט ממש יפות וכיפיות. במיוחד השלישית, עם קשת צבעים שממש גורמת לי לחייך.
השבמחקתודה רבה על הביקור:-)) והמחמאות כמובן....
השבמחק