אני אוהבת שוקולד באופן בררני מאד.... אני אוהבת אותו מריר ומשובח . מגע של צ'ילי או מלח גס יכולים להפוך אותי למכורה.
אני לא אוהבת שוקולד חלב ואפילו לא לבן.... ומפרלינים אני נמנעת במכוון...
במיוחד פרלינים שבאים לי בקופסאות . אני תמיד חושדת בפג תוקף שלהן .
זוכרת את אותן "בונבוניירות" שאיש אינו חפץ בהן ,ואיך אף פעם הן לא מפסיקות את המסע שלהן בעולם . מרגע שהן יצאו מפס היצור , כולם חושדים בהן....
אני גם לא אוהבת את ההפתעה שגלומה בכל פרלין , אף פעם לא בטוחה אם אוהב את מה שאמצא. הכי עצוב לי זה לראות רבעי וחצאי פרלינים נגוסים ומושלכים חזרה לקופסא ... איש לא חפץ בהן!
אני נזכרת בסרט "פורסט גאמפ" ובמשפט המפורסם שלו ,שאמו אמרה לו "החיים הם כמו קופסא של שוקולד ,אף פעם אתה לא יודע מה תקבל..."
וזה נכון ... כי פעם אנחנו מקבלים טעם שאנחנו בכלל לא אוהבים. לפעמים אנחנו מקבלים איזה טעם ישן ועבש ... שהמרירות שלו נשארת איתנו עוד הרבה זמן , ולפעמים אנחנו זוכים בביס המושלם ,מלא טעמים שממלא אותנו באושר.
לכן תמיד ננסה לנגוס , כדי לזכות באותה הפתעה ובאותו ביס מושלם.....
העוגה שאביא , עוגת תפוז ושוקולד. מביאה לחיך את אותה הפתעה....
בביס הראשון ,חושבים : בסדר ,עוגת של שוקולד ותפוז ,טעים ,כיף ,לא יומרני. אלא שאז המפגש של קליפת התפוז המרירה מעט ,עם השוקולד המריר מתוק . משאירה את החך קצת לא מוכן לעושר הטעמים ולחלוקה השווה הזו שבכל ביס , האיזון המושלם בין השוקולד והתפוז .
במקום שהשוקולד יהיה משובץ פה ושם בעוגת התפוז ... הוא בעל נוכחות ובכל ביס מהעוגה ,מקבלים כמות שוקולד מספקת ,מריר כמובן!!!
עוגת שוקולד -תפוז
מצרכים:
200 גר. חמאה.
3/4 כוס סוכר.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת חדר.
1/4 כוס קליפת תפוז מגוררת . בערך 3 תפוזים.
2 ו1/2 כוסות קמח רב תכליתי.
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
1/2 כפית מלח.
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית ווניל ,או תוכן מגורד מחצי מקל ווניל.
200 גר. שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו.
לסירופ:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי.
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
משמנים תבנית עגולה עם חור באמצע...
במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה וקרמית.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך הקצפה. מוסיפים את קליפת התפוזים.
מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה ,המלח וסודה לשתיה.
מערבבים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים , שמנת מתוקה והווניל.
מוסיפים לתערובת החמאה והביצים את הקמח ותערובת השמנת המתוקה לסירוגין. מערבבים רק עד שמתאחד ,לא להקציף יותר מידי!!
קוצצים את השוקולד לפיסות קטנות בעזרת סכין גדולה וחדה (רצוי לא לגרד ,לא מתקבל אותו אפקט כמו בשוקולד קצוץ) ,מערבבים את השוקולד עם כף קמח.
מוסיפים בערבוב ידני לתערובת העוגה.
מעבירים לתבנית המשומנת. אופים כ- 45 דק, עד שעה.... או עד למבחן קיסם העץ שיוצא נקי.
בינתיים ,מעבירים לסיר קטן את חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס.
כשהעוגה מוכנה ,מניחים לה להתקרר בתבנית כ 10-15 דק".
מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הסירופ כשהעוגה עדיין חמה.
אני לא אוהבת שוקולד חלב ואפילו לא לבן.... ומפרלינים אני נמנעת במכוון...
במיוחד פרלינים שבאים לי בקופסאות . אני תמיד חושדת בפג תוקף שלהן .
זוכרת את אותן "בונבוניירות" שאיש אינו חפץ בהן ,ואיך אף פעם הן לא מפסיקות את המסע שלהן בעולם . מרגע שהן יצאו מפס היצור , כולם חושדים בהן....
אני גם לא אוהבת את ההפתעה שגלומה בכל פרלין , אף פעם לא בטוחה אם אוהב את מה שאמצא. הכי עצוב לי זה לראות רבעי וחצאי פרלינים נגוסים ומושלכים חזרה לקופסא ... איש לא חפץ בהן!
אני נזכרת בסרט "פורסט גאמפ" ובמשפט המפורסם שלו ,שאמו אמרה לו "החיים הם כמו קופסא של שוקולד ,אף פעם אתה לא יודע מה תקבל..."
וזה נכון ... כי פעם אנחנו מקבלים טעם שאנחנו בכלל לא אוהבים. לפעמים אנחנו מקבלים איזה טעם ישן ועבש ... שהמרירות שלו נשארת איתנו עוד הרבה זמן , ולפעמים אנחנו זוכים בביס המושלם ,מלא טעמים שממלא אותנו באושר.
לכן תמיד ננסה לנגוס , כדי לזכות באותה הפתעה ובאותו ביס מושלם.....
העוגה שאביא , עוגת תפוז ושוקולד. מביאה לחיך את אותה הפתעה....
בביס הראשון ,חושבים : בסדר ,עוגת של שוקולד ותפוז ,טעים ,כיף ,לא יומרני. אלא שאז המפגש של קליפת התפוז המרירה מעט ,עם השוקולד המריר מתוק . משאירה את החך קצת לא מוכן לעושר הטעמים ולחלוקה השווה הזו שבכל ביס , האיזון המושלם בין השוקולד והתפוז .
במקום שהשוקולד יהיה משובץ פה ושם בעוגת התפוז ... הוא בעל נוכחות ובכל ביס מהעוגה ,מקבלים כמות שוקולד מספקת ,מריר כמובן!!!
עוגת שוקולד -תפוז
מצרכים:
200 גר. חמאה.
3/4 כוס סוכר.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת חדר.
1/4 כוס קליפת תפוז מגוררת . בערך 3 תפוזים.
2 ו1/2 כוסות קמח רב תכליתי.
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
1/2 כפית מלח.
1/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית ווניל ,או תוכן מגורד מחצי מקל ווניל.
200 גר. שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו.
לסירופ:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי.
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
משמנים תבנית עגולה עם חור באמצע...
במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה וקרמית.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך הקצפה. מוסיפים את קליפת התפוזים.
מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה ,המלח וסודה לשתיה.
מערבבים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים , שמנת מתוקה והווניל.
מוסיפים לתערובת החמאה והביצים את הקמח ותערובת השמנת המתוקה לסירוגין. מערבבים רק עד שמתאחד ,לא להקציף יותר מידי!!
קוצצים את השוקולד לפיסות קטנות בעזרת סכין גדולה וחדה (רצוי לא לגרד ,לא מתקבל אותו אפקט כמו בשוקולד קצוץ) ,מערבבים את השוקולד עם כף קמח.
מוסיפים בערבוב ידני לתערובת העוגה.
מעבירים לתבנית המשומנת. אופים כ- 45 דק, עד שעה.... או עד למבחן קיסם העץ שיוצא נקי.
בינתיים ,מעבירים לסיר קטן את חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס.
כשהעוגה מוכנה ,מניחים לה להתקרר בתבנית כ 10-15 דק".
מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הסירופ כשהעוגה עדיין חמה.
אחלה מתכון. תודה תודה. אהבתי גם את הציטוט מפורסט גאמפ. עכשיו בא לי לראות את הסרט עוד פעם...
השבמחקגם לי בא , אולי אכין שוב השבוע...
השבמחקתודה
חיה
פורסט גאמפ הוא אחד מהסרטים האהובים עליי, תודה שהזכרת לי את הציטוט.
השבמחקהעוגה נראית מעולה. אני בדרך כלל לא ממש אוהבת לשלב פירות בקינוחים (אני יודעת, מוזרה) אבל זה נראה כל כך טוב שאין לי ברירה אלא לנסות ולראות איך יוצא.
מתה על שוקולד והרגת אותי עם התיאורים שלך!
תודה רבה דינה
מחקאני מאד!!!! אוהבת את העוגה הזו ואני בטוחה שגם את תאהבי .
לכל מפגש חברים שאני מביאה אותה , היא נחטפת מיד...
כיף לי שאהבת את השאר
חיה