פעם נהגתי לבשל בצורה מאד מאורגנת ומסודרת. הייתי מכינה את מצרכי המתכון אותו אני מתעתדת לבשל לפניי , מסיימת את הכנת התבשיל ,לפני שאני עוברת לזה שאחריו.. שלב ,שלב ,צעד אחר צעד , שלא אחסיר משהו חלילה!
היום אני אוהבת להניח את כל המצרכים לפני , להערים אותם על משטח העבודה . נותנת לצבעים ולמצרכים ,להנחות אותי . מבשלת באופן ספונטאני...
אני אוהבת לראות את הכתום מתערבב באדום , בירוק , צהוב ....
מרכיבה לי בראש מתכונים אפשריים , סומכת על טעמיי ותחושותיי , נסערת ממגוון האפשרויות.
את עגבניות השרי ,אני תמיד שומרת מחוץ למקרר ,בסלסילת קש , מערבבת את הצהובות עם האדומות והמנומרות , אוהבת את המראה שלהן ואת המתיקות שמצטברת בהן עם כל יום שחולף .
את הבזיליקום ,אני אף פעם לא מאכסנת במקרר , אני מניחה את הצרור הגדול בתוך כוס מלאה במים , מניחה לצד העגבניות . אוהבת לראות את הירוק שלהם בסמוך לעגבניות...
את הגבינות שנאכלות באותו יום ,אני מוציאה מבעוד מועד מהמקרר . אין כטעם הגבינה בטמפרטורת החדר .
אז היה לי המון סלק ,ממנו הכנתי מרק...... גבינת המוצרלה המתינה לה , מחכה להשתדך עם הסלק שנצלה לו בינתיים בתנור.
מרחתי לחם שיפון כהה וכבד בן יומיים , בתערובת שום ,שמן זית ,מלח גס ופלפל גרוס , וטמנתי אף אותו בתנור . מאפשרת לו להזהיב מעט ולספוג לתוכו את הטעמים.
סלק וגבינת מוצרלה
אפילו לא צריך מתכון למנה הזו , לכו בעקבות החושים שלכם וטעמכם האישי .
הסלק אוהב גם טעמים יותר עזים , כמו גבינת עיזים בשלה , או גבינה כחולה . אפשר להניח אותו על עלי רוקולה.
אני הנחתי 2 סלקים בקליפתם (אחרי קרצוף קפדני ,כמובן) על גבי נייר כסף , בתוך תבנית . יוצקת מעל 1 כף גדושה של דבש סמיך , 1כף של בלסמי (כדאי להשקיע בחומץ בלסמי , ולקנות כזה שמיושן בין 5 -8 שנים. אין מה להשוות בין המתיקות שלו לחומץ בלסמי רגיל)
הוספתי גם כף שמן זית ,ומעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
סגרתי היטב את נייר הכסף , הכנסתי לתנור , יודעת שהסלק יאהב את כל החומרים ששמתי עליו . הופכת אותו , אחרי מחצית השעה , בתוך המיצים שנוצרו , סוגרת שוב . כך , עד שמזלג ננעץ בבשר הסלק די בקלות , אך עדיין נשמרת קצת מוצקות .
מקררים. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ , ומניחים על צלחת הגשה.
מזליפים עוד כף של חומץ בלסמי , כף שמן זית וקמצוץ של מלח גס.
את הגבינה אני בוצעת בידיים , כך באופן אקראי ולא סימטרי. מסדרת על הסלק , עוד מעט שבמעט שמן זית ומלח גס . כמה עלי בזיליקום למעלה..
עם הלחם שצליתי קודם.. פשטות שבה רק חומרי הגלם אומרים את דברם.
סלט כתום -אדום
נשארתי עם סלק גדול ו2 גזרים .
את הסלק קילפתי וגררתי במגרדת דקה. כך עשיתי גם לגזר. והנחתי את שניהם בקערה קטנה . סחטתי מעל מיץ מחצי לימון , 2 כפות שמן זית. מלח ופלפל.
פיזרתי מעל 2 בצלים קצוצים ירוקים וערבבתי . לא להאמין כמה ,כמה טעים!!!
אני חושבת שאפשר לנסות גם עם כוסברה קצוצה דק או פטרוזיליה....
הסלט הזה בריא מאד ,הכי כדאי לאכול ממנו ממש מיד , כדי לנצל את כל ערכיו הבריאותיים.
היום אני אוהבת להניח את כל המצרכים לפני , להערים אותם על משטח העבודה . נותנת לצבעים ולמצרכים ,להנחות אותי . מבשלת באופן ספונטאני...
אני אוהבת לראות את הכתום מתערבב באדום , בירוק , צהוב ....
מרכיבה לי בראש מתכונים אפשריים , סומכת על טעמיי ותחושותיי , נסערת ממגוון האפשרויות.
את עגבניות השרי ,אני תמיד שומרת מחוץ למקרר ,בסלסילת קש , מערבבת את הצהובות עם האדומות והמנומרות , אוהבת את המראה שלהן ואת המתיקות שמצטברת בהן עם כל יום שחולף .
את הבזיליקום ,אני אף פעם לא מאכסנת במקרר , אני מניחה את הצרור הגדול בתוך כוס מלאה במים , מניחה לצד העגבניות . אוהבת לראות את הירוק שלהם בסמוך לעגבניות...
את הגבינות שנאכלות באותו יום ,אני מוציאה מבעוד מועד מהמקרר . אין כטעם הגבינה בטמפרטורת החדר .
אז היה לי המון סלק ,ממנו הכנתי מרק...... גבינת המוצרלה המתינה לה , מחכה להשתדך עם הסלק שנצלה לו בינתיים בתנור.
מרחתי לחם שיפון כהה וכבד בן יומיים , בתערובת שום ,שמן זית ,מלח גס ופלפל גרוס , וטמנתי אף אותו בתנור . מאפשרת לו להזהיב מעט ולספוג לתוכו את הטעמים.
סלק וגבינת מוצרלה
אפילו לא צריך מתכון למנה הזו , לכו בעקבות החושים שלכם וטעמכם האישי .
הסלק אוהב גם טעמים יותר עזים , כמו גבינת עיזים בשלה , או גבינה כחולה . אפשר להניח אותו על עלי רוקולה.
אני הנחתי 2 סלקים בקליפתם (אחרי קרצוף קפדני ,כמובן) על גבי נייר כסף , בתוך תבנית . יוצקת מעל 1 כף גדושה של דבש סמיך , 1כף של בלסמי (כדאי להשקיע בחומץ בלסמי , ולקנות כזה שמיושן בין 5 -8 שנים. אין מה להשוות בין המתיקות שלו לחומץ בלסמי רגיל)
הוספתי גם כף שמן זית ,ומעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
סגרתי היטב את נייר הכסף , הכנסתי לתנור , יודעת שהסלק יאהב את כל החומרים ששמתי עליו . הופכת אותו , אחרי מחצית השעה , בתוך המיצים שנוצרו , סוגרת שוב . כך , עד שמזלג ננעץ בבשר הסלק די בקלות , אך עדיין נשמרת קצת מוצקות .
מקררים. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ , ומניחים על צלחת הגשה.
מזליפים עוד כף של חומץ בלסמי , כף שמן זית וקמצוץ של מלח גס.
את הגבינה אני בוצעת בידיים , כך באופן אקראי ולא סימטרי. מסדרת על הסלק , עוד מעט שבמעט שמן זית ומלח גס . כמה עלי בזיליקום למעלה..
עם הלחם שצליתי קודם.. פשטות שבה רק חומרי הגלם אומרים את דברם.
סלט כתום -אדום
נשארתי עם סלק גדול ו2 גזרים .
את הסלק קילפתי וגררתי במגרדת דקה. כך עשיתי גם לגזר. והנחתי את שניהם בקערה קטנה . סחטתי מעל מיץ מחצי לימון , 2 כפות שמן זית. מלח ופלפל.
פיזרתי מעל 2 בצלים קצוצים ירוקים וערבבתי . לא להאמין כמה ,כמה טעים!!!
אני חושבת שאפשר לנסות גם עם כוסברה קצוצה דק או פטרוזיליה....
הסלט הזה בריא מאד ,הכי כדאי לאכול ממנו ממש מיד , כדי לנצל את כל ערכיו הבריאותיים.
בא לי סלט כזה. עכשיו! עשית לי כל כך הרבה חשק - אין מה לעשות, השפטות תמיד מוציאה דברים כל כך טעימים...
השבמחקדבר אחד מאוד מעניין אותי - כמה הסלק ספג את הטעמים של הדבש והבלסמי דרך הקליפה (למרות שאת "יודעת שהסלק יאהב את כל החומרים ששמתי עליו"... :-) )? אף פעם לא תיבלתי סלק לא מקולף, אני תמיד מתבל אחרי האפייה שלו (גם במחיר של אפייה כפולה - פעם נוספת עם הטעמים) - מעניין אותי לדעת עד כמה הטעמים חדרו פנימה.
יובל , שמחה שאהבת...
השבמחקחומרי הרוטב חודרים היטב את הקליפה הדקה של הסלק , וממצים את טעמיו . כמובן שיש להקפיד על סלק טרי מאד.
את אפשרות הצליה הזו ,ראיתי פעם אצל שתי שפיות ממוצא אנגלי ,שמבשלות בעיקר אוכל איטלקי , ואוכל שמבוסס על פשטות ומצרכים טריים . לצערי שכחתי את שמן (אולי אתה יודע למי אני מתכוונת).
מאז אני נוהגת להכין את הסלק ,רק כך!!!
תודה
חיה.
איזה יופי של מתכון. הסלק שנאפה בתנור סגור היטב בושל והצטמצם ושבח את טעמיו בליווי וחיזוק המתיקות וטעמו הנפלא של שמן הזית, ואם זה לא די אז המוצרלה הנימוחה והקרמית... כל כך עושה חשק!
השבמחקתודה.
הטבת לתאר אף ממני , לכך בדיוק התכוונתי בתשובתי ליובל (תגובה מעלייך).
השבמחקתודה על תגובה כל כך מבינה...
חיה.
וואו חיה! איזו מנה יצירתית, יצרית ומגרה. ממש מדהים! חייבת לזכור ולהכין!!! אהבתי מאוד מאוד!
השבמחקתודה רבה רוני , גם אני אהבתי מאד את תגובתך:-))
השבמחקחיה.