יום שלישי, 10 במאי 2011

פנקוטה שמנתית משובצת בפניני ווניל עם רוטב תות של סוף חורף

אפשר לראות את  נקודות הווניל הקטנטנות....
פנקוטה הוא קינוח שעוצמתו היא פשטות הכנתו . אצילותה של הפנקוטה היא בעדינותה , היא נוצרת מכל כך מעט ונותנת כל כך הרבה.


קניית המצרכים תגרום לכם בזבוז אנרגיה  גדול יותר מהכנת הקינוח הפשוט והנפלא הזה.

זהו קינוח איטלקי –טוסקני שמוכיח עוד יותר את גאונותם של האיטלקים , שיוצרים מאכלים עם חומרי גלם פשוטים , ברי השגה , כאלה שאין צורך לכתת את הרגליים לאיזו חנות מסתורית ,ששמעה עובר מפה לאוזן. אלא במכולת השכונתית. ( טוב אצלם המכולת השכונתית היא משהו שאנחנו יכולים לערוג לו)

כבר בביס הראשון ,אחרי שההפתעה מכה בחיך , מבינים שפשטות היא בעצם גאונות, ומחזקת את דעתי על האיטלקים , ששום דבר לא יעמוד בינם לבין הסיאסטה שלהם . הווה אומר : דברים נפלאים במינימום זמן.

הם קוראים לו קרם מבושל , וזה אכן כך , שמים שמנת מתוקה וחלב בסיר , עם עוד כמה מצרכים נלווים , ונותנים למקרר להמשיך את העבודה.

עוד בילדותי ,אהבתי את ריחו של החלב שמתבשל על האש , אימי הייתה בוחשת את הדייסה ואני הייתי עומדת קרוב , שואפת לתוכי את אדיו המתוקים של החלב.

לימים ,אהבתי הרבה יותר את הריח הנפלא של ילדיי , לאחר שינקו או אכלו דייסה . ריח מתוק , ראשוני וטהור כל כך. כל כך אהבתי לנשום את הריח לתוכי.....

אם אין לכם רצון לאכול את כל הפנקוטה לבד , למרות שלא אחת עלה בי הרהור מסוכן זה . תזדקקו לאורחים , כי יוצאת כמות ממש גדולה מכדי לנהל אותה לבד.

האורחים מצידם יגרמו לכם סיפוק גדול השווה כמעט בעוצמתו , לאכילת כל הפנקוטה בעצמכם .

התפעלותם תהיה גדולה!! נתחיל במראה לבדו .. ענן שמנתי קטן ולבן , משובץ בפניני ווניל , הענן הזה נח לו על מצע פרי שתומצת למיטב שבו.

ביס ראשון מהקינוח "התמים" הזה , גורם להם לחשוב שאתה\ את הינכם התגלית הבאה של עולם האוכל וזה רק עניין של זמן עד שכולם יכירו בכם.

חג השבועות המתקרב בזחילה , הוא סיבה מספיק טובה למתקפה הקלורית הזו. חגים הם בכלל תירוץ נפלא לאכול ללא הכרה .

על מה חשוב להקפיד?:
 הכי חשוב!!! אל תתפתו להמעיט באחוזי השומן , להשתמש רחמנא ליצלן , בחלב במקום): בקינוח הזה שומן הוא הכרחי למרקם הקרמי , 32 – 38 אחוז לפחות.



סינון : לפעמים צריך לסנן כי הג'לטין מתעקש להתגבש לגבישים קטנטנים. לי יצא יופי בלי סינון , אם סיננתם , אל תתנו לווניל להישאר במסננת . הוסיפו אותו לתערובת. הוא הכרחי שם!!!

קירור: אין כאן הרבה התחכמויות , 4 -24 שעות זה הכרח!!

הגשה: אני הפכתי לצלחות הגשה 15 מנות של פנקוטה , במנה החמישית בערך , הרהרתי באפשרות לקרר את הפנקוטה בכלי הגשה יפים ולהגיש איתם.

גיוון :הפנקוטה הבסיסית היא התחלה יפה , אבל היא גם מקבלת לתוכה מה שתשימו . חתיכות פרי , תבלינים , אין כאן גבול לדמיון.

רוטב כנ"ל : מה שליבכם חפץ בו ,יכול לשמש כאן . רוטב תפוזים , רוטב פירות יער , או סתם , קצת ריבת חלב מעורבת בסירופ מייפל , זרזיף קטן למעלה ואתם מסודרים.

 פנקוטה שמנתית משובצת בפניני ווניל , מתבוססת ברוטב תות של סוף חורף.

מצרכים:
12 – 15 מנות.

5 מיכלים של 250 מל"ל שמנת מתוקה . כמו שציינתי 38% שומן.

1 כוס חלב , 5 כפות מהחלב מניחים בקערית קטנה.

3/4 כוס סוכר

1 מקל ווניל.

1 שקית ג'לטין (14 גר')

הכנה:
חוצים את מקל הווניל , מגרדים היטב את תוכנו לסיר קטן , ומצרפים גם את המקל עצמו.

מוסיפים את החלב , השמנת המתוקה וסוכר .

מבשלים על להבה בחום בינוני , עד שהסוכר נמס והשמנת מגיעה ממש קרוב לסף רתיחה. מסירים מהאש.

מצרפים את הג'לטין לקערית בה שמנו מעט חלב בצד. ומחממים כ-10 שניות במיקרוגל.

בוחשים היטב ובמהירות עד שהתערובת אחידה.

יוצקים לתערובת השמנת ובוחשים במסירות ובמהירות.

מוציאים את מקל הווניל מהתערובת ומניחים בצד , בשום אופן לא לזרוק!!!

את התערובת מעבירים לכד . או משתמשים במצקת .


מניחים תבניות אישיות או כלי הגשה יפים אחרים , כמו גביעי יין למשל , בתבנית גדולה .

יוצקים מהתערובת לכלים. ומעבירים בזהירות למקרר .

רוטב תות שדה:לתות השדה יש עכשיו מתיקות של סוף חורף , נכון שהפרי אינו יפה כבתחילתו , אבל הטעם!!! מרוכז ועסיסי. מתאים בדיוק לרוטב כזה או להכנת ריבה.
3 כוסות תות שדה , מסירים עוקצים , שוטפים ומסננים.

4 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 כף ליקר גרנד מרנייה או ברנדי .

מערבבים הכל , משהים כ-30 דק' לפחות עד שעה.

מרסקים בבלנדר , מסננים , ומשהים במקרר עד ההגשה.



טיפ נפלא:


את מקל הווניל , מייבשים כיומיים . מכניסים למיכל ומכסים בסוכר , משהים כשבוע. מתקבל סוכר ווניל בניחוח מטריף!!! לעוגות וסתם לכוס קפה.

2 comments:

  1. וואו! אני מתה על ריח של חלב חם, אחד הריחות הכי טובים ושל בית שיש!
    ממש התלהבתי מהמתכון. בא לי להזמין חברים כדי להכין אותו כבר (:

    אגב בעניין מקל הוניל, עוד אפשרות היא אחרי השימוש לשטוף היטב, לייבש בתנור או בחוץ כמה ימים ולטחון במטחנת קפה לאבקת סוכר. יוצא נהדר.
    שבת שלום.

    השבמחק
  2. רוני תודה על הטיפ הנפלא.ועל התגובה...
    חיה

    השבמחק