יום שבת, 20 באוגוסט 2011

קינואה , אספרגוס צלוי וגבינת פטה .

  .





אם להסתמך על לוח השנה , אנחנו כמעט בספטמבר , ואני מתחילה לחשב את הקיץ לאחור.


אני מרגישה את נשיפת הסתיו.

ציניקנים , ייאנחו מתוך פלגי הזיעה שלהם , ימחו אותם ואת דבריי .

אבל אני בעצב , מתחילה לעשות מחוות של פרידה :

ממהרת ללבוש את כל השמלות שעוד לא לבשתי .

קונה סנדלים של סוף עונה , ומורחת ציפורניים בוורוד עז .

מקפיאה עוד קצת פטל , אוכמניות ודובדבנים , שומרת לי במקפיא טעמים של קיץ.

משקיפה אל הים , ברגליים חשופות , בריזה קלה באה והולכת , מרמזת על קרירות של סתיו וחורף שתיכף יבוא...

בינתיים הולכת להכין סלט , קל , טעים , שמסתדר בנעימות עם חום הקיץ . אחד מתוך רשימה שאני חייבת להספיק , לפני מתקפת מאכלי הקדירה.



סלט קינואה , אספרגוס וגבינת פטה.







מנה , טעימה , קלה ומיוחדת . יש בה את כל מה שאני אוהבת .

את הקינואה והאספרגוס עוטף רוטב לימוני , גבינת הפטה הקרה , מהווה ניגוד לחמימות של הקינואה והאספרגוס שנצלה בתנור .

השקדים והאספרגוס, מעניקים קראנצ'יות בכל ביס .



מצרכים:


1 כוס קינואה

1 +1/4 כוס מים

10 גבעולי אספרגוס טריים

3 כפות שמן זית

2 כפות גבינת פרמג'אנו ראג'נו מגוררת

1 שן שום שמנמנה , מקולפת.

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון

מיץ מלימון בינוני שלם.
קליפה מגוררת מלימון שלם.

3 כפות שמן זית

1/2 כוס שקדים קלופים ,פרוסים או שבבים . קלויים על מחבת חמה , ללא שמן.

150 גר' גבינת פטה \ ברינזה \ או בולגרית . עם כמה אחוזי שומן שבא לכם. מפוררת לחתיכות .

2 בצלים ירוקים קצוצים.

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי.



ההכנה:
מחממים את התנור ל200 מעלות.

מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

בסיר מניחים את הקינואה , המים ו1/4 כפית מלח , מביאים לרתיחה .

מנמיכים את הלהבה למינימום , מכסים ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי , בערך 20 דק'.
כשמוכן מפרידים גרגירים ומוסיפים את גרידת הלימון.






בינתיים קוטמים את ה1/3 התחתון של גבעולי האספרגוס , שוטפים , מנגבים במגבת נייר . מניחים על תבנית האפייה .









מזליפים 1 כף שמן (מהשלוש) ומפזרים את הפרמזן המגוררת . מפרידים בין גבעולי האספרגוס , ממליחים מעט ומפלפלים , מוסיפים גם את שן השום השלמה.


צולים בין 10 – 15 דק' , עד שהאספרגוס מזהיב בקצוות , אבל עדיין נשאר קראנצ'י ונגיס.




מקררים ממש מעט וחותכים לחתיכות של 3-4 ס"מ.

מכינים את הרוטב:
מערבבים את החרדל עם הלימון , מוסיפים את 2 כפות שמן הזית , מועכים פנימה את שן השום שנאפתה עם האספרגוס , מתבלים במלח ופלפל.

מעבירים את הרוטב לקערה גדולה , מוסיפים את הקינואה המוכנה , שהפרדנו אותה במזלג .

מוסיפים את האספרגוס עם גבינת הפרמזן ( מגרדים היטב , כל פירור שלה מהתבנית , פנימה).




מוסיפים חלק מהבצל הירוק , חלק מגבינת הפטה , ומחצית מהשקדים הקלויים . מערבבים היטב . טועמים ומוסיפים עוד מלח או פלפל , לפי הצורך .

מעבירים לכלי הגשה , מפזרים למעלה את שארית הגבינה , הבצל הירוק והשקדים .
אם נשאר :-)) שומרים במקרר , נשמר לפחות עד 4 ימים , ניתן לאכול גם קר.





תגובה 1: