יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

עוגיות נוטלה וקינמון








למרות אהבתי לקיץ , ימים אלה של סתיו מרגשים אותי . הבקרים מעירים עם קרירות נעימה שנמצאת בדיוק בתפר שבין חום של קיץ , לקור של חורף .


שמש הבוקר מרחיקה ערפילים של שחר , מביאה שמיים כחולים , בלי האור הזוהר והמסנוור של הקיץ .

קרני השמש הרכות עוטפות הכל באור רך , הרכות הזו מאפשרת מיקוד והתבוננות אל פרטים קטנים .

הכחול של הבוקר מתגנב קצת אל אחר צהריים , לפני האפור והחשיכה המוקדמת של הערב.

באחר צהריים כזה , אני מעריכה את הקרירות שמאפשרת לסגור קצת את החלונות , לפנות אל תנור האפייה ולמלא את הבית בריח קינמון וסוכר .

אני מביאה את הרכות , המיקוד וההתבוננות בפרטים אל הבצק , אל האופן שבו אני יוצרת ממנו צורות . אני שואפת לתוכי את ענן הסוכר והקינמון שנופל ברכות על העוגיות , חלקו נישא בחלל החדר .





עוגיות נוטלה וקינמון


אני בטוחה שבכל בית יש גרסה זו או אחרת לעוגיות האלה . יחד עם זאת , אני מרגישה שאלה גם העוגיות הפרטיות שלנו , של משפחתי הפרטית והמורחבת.

יש להן היסטוריה , הן השתנו עם הזמן , פושטות ולובשות צורה . הן ליוו אותנו בהמון התכנסויות משפחתיות , ונשלחו אף לארצות רחוקות . אני זוכרת את אחותי מכינה כמות גדולה שלהן , עוטפת אותן באהבה ושולחת אותן אל בנה ששהה בבלגיה .

הילה ביתי מכינה אותן בבוסטון ומסעירה בטעמן את הקהילה המקומית. היא מעידה שאצלה , הן קיבלו טעם וצורה אחרים לגמרי .

נכון שהכי כיף לאפות באופן ספונטאני , כשממש מתחשק , אלא שאת אלה צריך לתכנן . הבצק צריך לשהות לילה במקרר או לפחות 4 שעות .

ההכנה פשוטה עד גיחוך , אך התוצאה כל כך טובה שזה מעורר בי כל פעם מחשבות על פשטות ועל כך שהשקעה ותוצאה לא תמיד נמצאים בקשר הדוק כל כך .



צריך שיהיה בבית:


1 חב' קמח תופח (350 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

200 גר' חמאה רכה.

לשים את כל החומרים לבצק . משאירים 4 שעות – לילה במקרר .



מלית:
צנצנת של שוקולד נוטלה.



ציפוי:
1 כף גדושה קקאו

4 שקיות של סוכר ווניל

1/2 כפית קינמון .
1 חלמון ביצה + 2 כפות חלב


איך מכינים:


מוציאים את הבצק כ-20 דק' מהמקרר לפני ההכנה .

מחלקים ל3 כדורים שווים .
מקמחים בנדיבות משטח עבודה , או מרדדים על ניר אפייה  , אז גם קל יותר לגלול את הבצק יחד עם הנייר.

מרדדים כל כדור בצק כזה לעלה דק , ומורחים 1/3 מתכולת השוקולד .


מגלגלים צפוף מאד לגליל , חותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ . ככל שפרוסות הבצק תהיינה דקות ,הן  תהיינה פריכות יותר . פרוסות עבות  ייתנו תוצאה שוקולדית יותר , אני מעדיפה אותן רחבות יותר.


מערבבים את חומרי הציפוי , מפזרים דרך נפה על העוגיות . לפני כן מורחים את העוגיות בתערובת הביצה והחלב

אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 עד 30 דק' או עד הזהבה .

מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

ממשיכים כך עם שאר הבצק.



שיר של סתיו עם מילים וקול שמפלסים את דרכם היישר אל הלב , מוסיפים לאווירה ומעמיקים קצת את בלוז הסתיו באופן נעים למדי . מסתדר היטב עם קפה מר-מתוק ועוגיות שוקולד היישר מהתנור .









Autumn Leaves Lyrics;



The falling leaves drift by my window

The falling leaves of red and gold

I see your lips, the summer kisses

The sunburned hands I used to hold



Since you went away the days grow long

And soon I'll hear old winter's song

But I miss you most of all, my darling

When autumn leaves start to fall



8 תגובות:

  1. אפשר ממש להריח את העוגיות האלה רק מהתמונות... נראה מצויין. ינוסה בקרוב.

    שאלה - אם בבצק אין שמרים, למה צריך להשאיר אותו במקרר לכמה שעות?

    השבמחק
  2. הבצק בהתחלה דביק ולא נוח לעבודה , השהייה במקרר מקלה מאד על העבודה איתו ומאפשרת לרדד אותו דק.
    תודה על התגובה וחג שמח..
    חיה

    השבמחק
  3. נראה מנחם וביתי,ינוסה בקרוב

    השבמחק
  4. יאמי. נראה מעולה ובדיוק יש לי בצק חשק במקרר שעוד לא החלטתי במה למלא אותו. באת לי ממש בזמן .
    הבלוג שלך מקסים

    השבמחק
  5. תודה key
    ההגדרות שלך מדויקות...
    שבת שלום
    חיה

    השבמחק
  6. תודה פייה על המחמאות...
    גם הבלוג שלך מקסים .
    שבת נפלאה
    חיה

    השבמחק
  7. מקסים וסתווי. ממש בא לי להכין

    השבמחק