יום שלישי, 18 בספטמבר 2012

שנה חדשה ומאפים קטנים של תפוחים








מסורת חג עושה לי נעים בלב , מאפשרת להיצמד לדברים בטוחים וידועים , להתייצב על קרקע בטוחה .


זה מתחיל הרבה לפני החג , כשאנחנו רק דנים בכל מקום בשאלות טריוויאליות , כמו :איפה אתם בחג הזה , מי מארח ? מה את מכינה? אני אוהבת את שיח הנשים הזה .

כשהחג הולך ומתקרב , אני ממש מרגישה ,משב רוח של שלום ,שלווה וקדושת חג . אפילו הסתיו כורת ברית שלום עם החג , ומשב רוח נעים מצנן את החום שעדיין מבקש להלהיט מידי פעם .

בשיעור היוגה , במדיטציה , ביקשתי מהמתרגלים לחשוב על חלום לשנה החדשה , לדמיין אותו מאד מוחשי , ואפילו לתכנן צעדים לביצועו . גם אני חשבתי על חלום משל עצמי , חשבתי שחלום הוא נתיב של תקווה ומתאים מאד לשנה החדשה .

פעם חשבתי שצריך להיצמד לחלומות ריאליים וברי קיימא . היום אני מבינה שמותר לחלום כל דבר ולתת דרור לחלומות שלנו.
מאפים קטנים של תפוחים








הכנתי כמובן את עוגת הדבש המסורתית שלי . הכנתי גם את המאפים האלה , כי תפוח בדבש הוא אחד הזיווגים הכי נפוצים לראש השנה .

התפוחים מתובלים בקינמון , נעטפים במעטה פריך של בצק חמאתי . שילוב שקשה לעמוד בפניו , ומי בכלל רוצה :-))


מה צריך:


לבצק:
200 גר' חמאה רכה

1/3 כוס חלב

2 וחצי כוסות קמח מנופה

2 כפות סוכר

קורט מלח


ההכנה:
מקציפים את החמאה במיקסר עם וו לישה , מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לתערובת קרמית .

מוסיפים את החלב ומקציפים עוד 1/2 דקה.

מערבבים את הקמח והמלח בקערה נפרדת . מאטים את פעולת המיקסר . מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה , מערבבים רק עד שמתאחד . מפסיקים את פעולת המיקסר .

מעבירים למשטח מקומח קלות . לשים כדקה לבצק .

מחלקים את הבצק לשניים , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה . אפשר להכין את הבצק מס' שעות מראש ואפילו לילה מראש .



למלית:


4 תפוחים גדולים , אני השתמשתי בתפוחי יונתן , אבל אפשר להשתמש באיזה סוג שרוצים או שיש בבית .

1/3 כוס סוכר חום

1 כף לא גדושה קורנפלור

1 כפית קינמון

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות , מניחים בקערה ומוסיפים את שאר החומרים , כדאי להכין סמוך להכנה , אחרת נוצרים די הרבה נוזלים , אם זה קורה , מסננים את התפוחים כדי שהבצק לא יירטב בזמן המילוי .




לשטרויסל:
1/3 כוס + 1 כף קמח מנופה

1 כף סוכר חום

1/2 כפית קינמון

50 גר' חמאה רכה

1 חפיסה סוכר ווניל



מערבבים הכל בקערה , ויוצרים פירורי בצק על ידי ערבוב החומרים בקצות האצבעות .



מסיימים....

1) מחממים תנור לחום של 175 מעלות

2) משמנים בחמאה , מקמחים מעט , 6 -8 תבניות אישיות .

3) מוציאים מהמקרר מחצית אחת של הבצק , מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ . בעזרת צלחת או כל כלי מידה גדול יותר מקוטר התבנית האישית , קורצים עיגול ומניחים בתבנית , כך ששולי הבצק יהיו מעבר לשפת התבנית .

4) ממלאים במלית עד לגובה 3/4 משפת התבנית



5) מקפלים מעל את שולי הבצק , אבל משאירים את המרכז חשוף .


6) מפזרים מפירורי השטרויסל במרכז . חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק . אם נשאר בצק ומלית , אפשר לקחת תבנית מאפינס לשמן בחמאה , לקרוץ עיגולים קטנים , להניח מלית ולמעלה פירורי שטרויסל .












7) אופים במשך 45 – 50 דק' עד שהמאפים משחימים .

8) מקררים כ10 דק' ומשחררים בזהירות מהתבניות . אפשר עם כדור גלידה ואפשר גם כמו שזה...








4 תגובות:

  1. חמודים שכאלה! נראים בדיוק כמו שאני אוהבת-משהו קטן וטוב!
    (התבנית אגב יפיפיה אמיתי!)

    שתהיה לך שנה מתוקה, טעימה, שנת מימוש החלומות ותקוות!
    אלנה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אלנה על המחמאות המקסימות שלך
      שתהיה גם לך שנה נפלאה ומלאת עשייה , וגם הגשמת חלומות...
      חיה

      מחק