אמא שלי אמרה לי:
ילד , כשתהיה רחוק שם לבדך
החברים הכי טובים שלך יהיו געגועיך .
צלילי קסטה רחוקים – נתן יהונתן
המנה הזו לא דומה לשום דבר שאתם מכירים .
יש בה נחמה פחמימתית , וטעמים של פעם . אני לא אגיד פולין , כי אף פעם לא הייתי שם . אבל היא בהחלט מזכירה לי את האוכל של אימי . אוכל פשוט , כפרי וביתי .אבא שלי היה קורא לזה קאשה.
אימי הייתה מכינה את זה כמו פילאף , עם הרבה בצל ,גזר שום וסלרי , היא אפילו לא ידעה מה זה פילאף , אבל הייתה לה יד בטוחה ויודעת וחושים של בשלנית .
לפעמים אני מכינה את הכוסמת כמו אמא שלי ולפעמים עם אטריות .
בדרך הביתה התלבטתי בין התכרבלות תחת שמיכה , כשקול הרוח מכה בחלונות . או המנה הזו שמכינים בכלום זמן .
החלטתי על המנה , כי זה כוחו של אוכל , משכך געגועים ומביס רעב .
הרוח הכתה בחלונות , כמו שאני אוהבת . ריח הבצל המטוגן ומראה האטריות המבעבעות בעדינות בסיר ,הרגישו כמו החלטה נכונה .
פסטה אל'ה פולין
לפני שמכינים , צריך לדעת להבדיל בין כוסמת לכוסמין שהם שני דברים נפרדים לגמרי .
לכוסמת יש טעם אגוזי עדין , טעם של אדמה (לא שאי פעם אכלתי אדמה) שורשי , חזק ולא מתחנף .
בשילוב עם האטריות , בצל ופטריות מתקבל מאכל טעים מאד , שיכול לשמש כארוחה בפני עצמה לצמחונים וטבעונים . או כתוספת לבשר , למשל מנה של צלי בשר ,כשרוטב הצלי מתערבב קלות במנת הפסטה . אה..אפשר להיאנח בסיפוק
מה צריך:
4 מנות
250 גר' פסטה רחבה , אפשר להכין מפסטה מחיטה מלאה .
1 כוס כוסמת
1 בצל גדול מאד קצוץ
1 חב' פטריות שי-מאג'י או פטריות שמפניון טריות
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן זית או שמן קנולה+ כף נוספת לבישול הכוסמת
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
איך:
מתחילים בהכנת הכוסמת : שוטפים היטב מס' פעמים .
מניחים בסיר , מוסיפים מים עד כיסוי , בערך גובה 1 ס"מ מעל פני הכוסמת .
מוסיפים 1/4 כפית מלח וכף שמן ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דק' . עד שהמים נספגים . חשוב להשגיח כדי לא לבשל יותר מידי , עדיין צריך להישמר מנשך של אל דנטה . מקררים
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן , גם כאן צריך להשגיח לא לבשל יותר מידי . מסננים , לא שוטפים .
חותכים את פטריות השמפניון לפרוסות , אם משתמשים בשימג'י , מפרידים בין הפטריות וחותכים מעט את הקצוות .
ממשיכים ...
במחבת גדולה , שמים את הבצל והשמן , מטגנים עד הזהבה קלה , מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דק' .
מוסיפים את הכוסמת וממשיכים לטגן עד שהיא מתאחדת היטב עם הבצל והפטריות ומזהיבה מעט .
מוסיפים את האטריות למחבת ומטגנים תוך בחישה עוד 2 דק' .
מוסיפים את התבלינים , מערבבים לאיחוד טעמים וזהו ...
נשמר היטב במקרר , ניתן לחמם כל יום מנה ולהיאנח בסיפוק כל יום מחדש .
ילד , כשתהיה רחוק שם לבדך
החברים הכי טובים שלך יהיו געגועיך .
צלילי קסטה רחוקים – נתן יהונתן
המנה הזו לא דומה לשום דבר שאתם מכירים .
יש בה נחמה פחמימתית , וטעמים של פעם . אני לא אגיד פולין , כי אף פעם לא הייתי שם . אבל היא בהחלט מזכירה לי את האוכל של אימי . אוכל פשוט , כפרי וביתי .אבא שלי היה קורא לזה קאשה.
אימי הייתה מכינה את זה כמו פילאף , עם הרבה בצל ,גזר שום וסלרי , היא אפילו לא ידעה מה זה פילאף , אבל הייתה לה יד בטוחה ויודעת וחושים של בשלנית .
לפעמים אני מכינה את הכוסמת כמו אמא שלי ולפעמים עם אטריות .
בדרך הביתה התלבטתי בין התכרבלות תחת שמיכה , כשקול הרוח מכה בחלונות . או המנה הזו שמכינים בכלום זמן .
החלטתי על המנה , כי זה כוחו של אוכל , משכך געגועים ומביס רעב .
הרוח הכתה בחלונות , כמו שאני אוהבת . ריח הבצל המטוגן ומראה האטריות המבעבעות בעדינות בסיר ,הרגישו כמו החלטה נכונה .
פסטה אל'ה פולין
לפני שמכינים , צריך לדעת להבדיל בין כוסמת לכוסמין שהם שני דברים נפרדים לגמרי .
לכוסמת יש טעם אגוזי עדין , טעם של אדמה (לא שאי פעם אכלתי אדמה) שורשי , חזק ולא מתחנף .
בשילוב עם האטריות , בצל ופטריות מתקבל מאכל טעים מאד , שיכול לשמש כארוחה בפני עצמה לצמחונים וטבעונים . או כתוספת לבשר , למשל מנה של צלי בשר ,כשרוטב הצלי מתערבב קלות במנת הפסטה . אה..אפשר להיאנח בסיפוק
מה צריך:
4 מנות
250 גר' פסטה רחבה , אפשר להכין מפסטה מחיטה מלאה .
1 כוס כוסמת
1 בצל גדול מאד קצוץ
1 חב' פטריות שי-מאג'י או פטריות שמפניון טריות
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן זית או שמן קנולה+ כף נוספת לבישול הכוסמת
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
איך:
מתחילים בהכנת הכוסמת : שוטפים היטב מס' פעמים .
מניחים בסיר , מוסיפים מים עד כיסוי , בערך גובה 1 ס"מ מעל פני הכוסמת .
מוסיפים 1/4 כפית מלח וכף שמן ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דק' . עד שהמים נספגים . חשוב להשגיח כדי לא לבשל יותר מידי , עדיין צריך להישמר מנשך של אל דנטה . מקררים
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן , גם כאן צריך להשגיח לא לבשל יותר מידי . מסננים , לא שוטפים .
חותכים את פטריות השמפניון לפרוסות , אם משתמשים בשימג'י , מפרידים בין הפטריות וחותכים מעט את הקצוות .
ממשיכים ...
במחבת גדולה , שמים את הבצל והשמן , מטגנים עד הזהבה קלה , מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דק' .
מוסיפים את הכוסמת וממשיכים לטגן עד שהיא מתאחדת היטב עם הבצל והפטריות ומזהיבה מעט .
מוסיפים את האטריות למחבת ומטגנים תוך בחישה עוד 2 דק' .
מוסיפים את התבלינים , מערבבים לאיחוד טעמים וזהו ...
נשמר היטב במקרר , ניתן לחמם כל יום מנה ולהיאנח בסיפוק כל יום מחדש .
מחמם.
השבמחקתודה אנה ושבוע טוב
מחקחיה
נעים מאד לקרוא, מזכיר לי אוכל של סבתא.
השבמחקנראית מנה נהדרת.
תודה רבה
מחקאני ממשיכה להכין , כי זה מאד טעים...
חיה