חזות המקום הייתה סתמית , כך שכלום לא הכין אותנו למה שיש בפנים.
כשנכנסו , הפכתי באחת לילדה קטנה שרוצה הכל ולא מוכנה לוותר על כלום.
הייתה המולה , ומראה שאהוב עלי במיוחד : עוגות ועוגיות עם מראה כפרי ולא מתחנף .. ללא קרמים וקישוטים מיותרים . סקונס , מאפינס , עוגות סבתא עשירות וכבדות במרקם שלהן . ריח הקפה והעוגות השאיר אותי חסרת החלטה , התור הלך והתקדם , מעמת אותי עם העובדה שזמן הבחירה מגיע...
בביקורי הבאים , הקפדתי לפקוד את המקום . אז גם התוודעתי לכריכים המופלאים ולגרנולה הכי טעימה שאכלתי.
הספר משמש לי השראה להמון דברים , שמתי לי למטרה , להכין בכל פעם משהו מהספר . התחלתי כמובן בגרנולה המופלאה שלהם.
עכשיו יש המון פירות יער , מתוקים ונוטפים עסיס אדום. קצת מאלה , יוגורט והגרנולה הזו , היא דרך נפלאה להתחיל את היום....
היא קוראת לגרנולה :הגרנולה של אמא
מצרכים:
2ו 1/2 כוסות(270 גר') שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 ו 1/2 כוסות (200 גר') נבט חיטה (חנויות טבע)
1/2 כוס (60 גר') קוקוס טחון
3 כפות שומשום , אני השתמשתי בשומשום מלא.
1/2 כוס גרעיני חמנייה.
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס שקדים חצויים
2 כפיות קינמון
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן קנולה (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
3/4 כוס דבש (אני השתמשתי רק ב1/2 כוס)
2 כפיות תמצית ווניל משובחת
1/2 כוס קרנברי (חמוציות) אני השתמשתי ב3/4 כוס.
הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
מכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
בקערה גדולה , שמים את שיבולת השועל , החיטה , קוקוס , שומשום , גרעינים , שקדים , אגוזים , קינמון ומלח.
בקערה קטנה מערבבים את השמן , דבש , ותמצית הווניל.
מוסיפים את החומרים "הרטובים" ל קערה הגדולה ומערבבים היטב , עד שכל התערובת מצופה בדבש ובשמן.
מעבירים לתבנית ואופים במשך 45-50 דק' , מערבבים מידי פעם .
אופים עד שהתערובת מזהיבה היטב.
הגרנולה נשמרת בקופסא אטומה היטב כשבוע בטמפרטורת החדר , ולהמון זמן במקרר , אפשרות הזויה בהחלט ....
ואם אתם בעניין גרנולה , אולי תרצו להיזכר בגרנולה של הילה ( ביתי) , שהיא נטולת שמן ומתוקה במעט.
אחלה מתכון נראה ואני אעשה אותו. אבל במקום דבש אני אשתמש בסילין .
השבמחקתודה על המתכון