יום שישי, 1 במרץ 2013

מרק עדשים כתומות בכלום עבודה \ או המרק שלא תפסיקו להכין










כשאתה מתעורר בבוקר, פו", שאל חזרזיר לאחר שתיקה ארוכה, "מהו הדבר הראשון שאתה אומר לעצמך?"




"מה יש לארוחת בוקר?" אמר פו, "ומה אתה אומר, חזרזיר?"



"אני אומר, אני תוהה - איזה דבר מלהיב הולך לקרות היום?" אמר חזרזיר.



פו הניד את ראשו בהרהור. "זה אותו דבר", אמר פו.

- א. א. מילן



יש כמה סוגי שקט האהובים עלי .

אחד מהם הוא השקט של מוקדם בבוקר , ממש מוקדם , כאשר נדמה שהעולם כולו מחריש . אני אוהבת את הרגעים האלה , בהם כל צליל , תנודה וריח נעשים ברורים ומרוכזים . חדים בבהירות שלהם .

השמש אפילו לא חושבת על שליחת קרן . אך צבעי הלילה מתחילים להתחלף באלה של הבוקר .

אני מתמסרת לשקט הזה ומרשה לו להיכנס פנימה , משלה את עצמי במחשבה שאם ארצה , הוא יוכל להישאר שם על בסיס קבוע . או לפחות למשך היום .

אני לוקחת את השקט איתי אל המטבח . מרק , זה מה שבא לי היום , כזה שיחמם וישאיר אותי שקטה ומנוחמת .

מרק עדשים כתומות בכלום עבודה \ או המרק שלא תפסיקו להכין














המרק מתובל , חרפרף במידה ומעט חמצמץ . טעים מאד!!!!

אני מכינה אותו כמעט בלי הפסקה , גם בגלל מיעוט המצרכים ובזכות קלות ההכנה .

סער אמר לי שנכון לעכשיו , זה המרק המועדף עליו והכי טעים שלי .



אז מה צריך:
1 כוס עדשים כתומות , יש את אלה החצויות ויש את השלמות . אני קונה את שניהם. ומשתמשת בחצי כוס מכל סוג.

1 בצל גדול קצוץ , אם יש לכם פרסה , אז משתמשים גם בפרסה אחת קצוצה . יש לזכור לחצות את הפרסה ולשטוף היטב בינות הקפלים , היכן שכל הבוץ אוהב להתחבא .

5 שיני שום גדולות כתושות

חתיכה של 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מגורד על מגרדת .

1 כף כמון טחון

1 כפית פלפל חריף אדום , מי שאוהב פחות חריף , שיפחית .

1 קופסה של 400 גר' עגבניות מקולפות או חתוכות . אני אוהבת להשתמש בעגבניות תמר מקולפות שלמות של mutti אותן אני חותכת לקוביות , אני משתמשת גם בנוזלים .

5 כוסות מים , או ציר מרק ירקות

3 כפות שמן זית

1 לימון בגודל בינוני

מלח לפי הטעם .

1/2 חב' כוסברה קצוצה .



איך:
לשטוף את העדשים היטב , עד שהמים נקיים .

מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני , מוסיפים את הבצל , השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דק' על להבה בינונית , בוחשים מידי פעם . מטגנים עד שמתרכך ומזהיב מעט .




מוסיפים את התבלינים ומערבבים , מטגנים עוד דקה



מצרפים את העגבניות החתוכות , 3 פרוסות דקיקות של לימון (בלי קליפה) והעדשים המסוננים . מערבבים היטב.





מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דק' .

סוחטים פנימה את שאר הלימון , מתקנים תיבול , מלח או אולי יותר חריף?

לעדשים יש נטייה לספוג מים, לכן אם חסרים נוזלים , מוסיפים במהלך הבישול . המרק צריך להיות סמיך , אך לא סמיך מידי.




מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים







ככה עם השקט של הבוקר וההבטחה של המרק , היום נצבע בצבעים בהירים .

23 תגובות:

  1. אכן, עדשים כתומות מתבשלות מהר........
    בטוחני שהיה טעים☺

    השבמחק
    תשובות
    1. טעים , טעים על דעת כול מי שאכל ...
      תודה

      מחק
  2. נשמע טעים מאוד, תודה.
    ינוסה כבר הערב, אחרי רדת השקט.

    השבמחק
  3. תודה מיכל
    אחרי רדת השקט , הוא הזמן הכי אהוב עלי...
    חיה

    השבמחק
  4. מורה לכלכלת בית ... בחינוך המיוחד, רוצה להכין דברים בריאים ולחנך לכך עד כמה שניתן
    הולכת לנסות את המתכון עוד היום ! תודה
    מיכל

    השבמחק
  5. המרק מעולה וטעים, בתום הבישול ריסקתי אותו

    השבמחק
    תשובות
    1. נהדר , מתכון הוא רק בסיס לשינויים .
      תודה

      מחק
  6. המרק יצא מעולה ממולץ מאוד לימי החורף הקרירים
    אני רסקתי אותו לפני ההגשה

    השבמחק
  7. כיף שמצאת את הדרך בה את אוהבת את המרק
    תודה שטרחת להודיע איך יצא
    חיה

    השבמחק
  8. ממש טעים ..אבל לא שמתי חריף בגלל הילדים

    השבמחק
    תשובות
    1. בשכל . כיף שאהבתם ותודה שדיווחת
      שיהיה חם...
      חיה

      מחק
  9. מאז תחילת החורף, באמת לא מפסיקה להכין. מרק מעולה. תודה:)

    השבמחק
  10. ברגע זה מתבשל על הגז..אוי איזה ריח..

    השבמחק
  11. ברג זה מתבשל..

    השבמחק
  12. איזה כיף לי ... ודיווח און ליין הוא מספק ביותר
    תודה
    חיה

    השבמחק
  13. בהחלט אחד התבשילים האהובים עלי! המתכון שלי מאוד דומה למעט שזה התבשיל היחיד שאני מכין שאין בו עגבניות וגם אם מסיפים נוזלים במהלך הבישול, אז מים או ציר רותח.... בתאבון ובהצלחה!

    השבמחק
  14. מרק מצוין ומוזיקה מצוינת. תודה רבה

    השבמחק
  15. מה זה אומר מקולפות או חתוכות? כלומר לא חייב לקלף את העגבניות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      במרק הזה לא חייבים להשתמש בעגבניות טריות .
      יש קופסאות נהדרות של עגבניות כמו עגבניות חתוכות או עגבניות תמר שלמות . בדר"כ החברה היא mutti שזו חברה איטלקית נהדרת . אז משתמשים בזה . אם העגבניות שלמות , חותכים אותן לקוביות .
      מקווה שעזרתי :-))

      מחק