יום חמישי, 11 בפברואר 2010

עוגת השמרים של מאיה.













עוגת השמרים הנפלאה הזו נמצאת במשפחתנו שנים רבות,והיא נקראת כך כי אין מפליא להכין אותה ממאיה אחותי.
בפעם הראשונה שאכלתי מהעוגה,נפעמתי.ביקשתי ממאיה שמיד ולאלתר תספר לי היכן קנתה את העוגה,היא היתה מושלמת בצורה ובטעם,אך מאיה התעקשה שהיא הכינה וכהוכחה הביאה את המתכון,אותו היא שדרגה עם השנים.
ניסיתי,יצא טוב אבל לא מושלם כמו שלה.כי לאחותי יש ספור אהבה עם כל מה שקשור לעוגות שמרים בפרט ולכל סוג של בצק בכלל.צריך לראות אותה מטפלת בבצק,בהבעה שלווה לחלוטין היא יוצרת ולשה,והבצק פשוט תופח , ומתמסר.
והטעם-זו עוגת השמרים הכי טובה שאכלתי! כל פרוסה נפתחת לעשרות דפים דקים שמכילים בתוכם את המלית השוקולדית הנפלאה.
יש לי בעיה עם העוגה הזו. כי אי אפשר להפסיק לאכול ממנה,בתחילה אני לוקחת פרוסה נדיבה ובטוחה שזהו זה,וכשהיא נגמרת מתחיל ריטואל בלתי פוסק,אני מסתכלת על העוגה ,היא מסתכלת עלי,אני מיישרת פינה ועוד פינה(כי כמו שאתם יודעים פינות הן חסרות קלוריות)וכך זה נמשך עד לפעם הבאה.
את העוגה הכינה מאיה,אני צילמתי ואכלתי.
בצק שמרים קר:
4 כוסות קמח לעוגות של שטיבל או קמח רב תכליתי.
30 גר' שמרים (שמרית),שמים בקערית עם 1 כפית קמח,1כפית סוכר ומעט מים פושרים ,כשתופח מוסיפים לקמח שבקערה.
2 חלמונים.
1/2 כוס חלב פושר.
200 גר' חמאה מומסת במיקרו.
1/2 כוס סוכר.
1 כף תמצית ווניל אמיתית.
1 כף קליפת לימון מגוררת(לא לוותר).
קורט מלח.
ללוש את כל החומרים לבצק,צריך להיות בצק רך ונעים למגע.
אין צורך להתפיח את הבצק.
המלית:
150 גר' שוקולד מריר (קליבו) מעל 60% מוצקי קקאו.
1 מיכל שמנת מתוקה טריה.
1/2 כוס סוכר.
1 סוכר ווניל.
1 כף רום או ברנדי.
2 כפות קקאו מאיכות טובה.
לבחוש את כל החומרים על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית,לקרר.
לסירופ:
1/2 כוס סוכר.
1/2 כוס מים.
לבשל עד לקבלת סירופ.
את הבצק לחלק ל3 חלקים שווים וכל חלק ל3 חלקים שווים נוספים(סה"כ 9 כדורים) לרדד דק כל חלק על משטח מקומח ,למרוח מלית,לגלגל גלגול צפוף לרולדה. ליצור צמה מכל 3 רולדות כאלה.ולהמשיך עם שאר הבצק.חשוב להדק את הרולדות היטב.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
למרוח עם ביצה שלתוכה ערבבנו מעט חלב,ולפזר שומשום.
לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ35-40 דק'.מיד לאחר האפיה למרוח עם מברשת את הסירופ כשהעוגה חמה.

6 תגובות:

  1. ריגשת אותי מאוד, כתבת כ"כ יפה..
    שירה

    השבמחק
  2. 1. האם אין צורך להתפיח אחרי המילוי ולפני האפיה?
    2. למה קוראים לבצק "בצק שמרים קר" אם הבצק לא נכנס למקרר?

    השבמחק
  3. הי
    לבצק שמרים ללא התפחה קוראים בצק שמרים קר.
    אין צורך בשום שלב להתפיח את הבצק ולמרות הכל ,העוגה יוצאת תפוחה , ורכה. חשוב תמיד עם בצק שמרים לא לאפות יותר מידי ,כי אז העוגה יוצאת יבשה....
    בהצלחה:)

    השבמחק
  4. אפשר להכין את העוגה עם קמח רגיל לבן??

    השבמחק
  5. עוגה מצויינת וטעימה מאודד
    תופחת יפה בתנור.מומלץ למלא בנוטלה רכה עם קוקוס/אגוזים

    השבמחק