יום שלישי, 3 באוגוסט 2010

עוגת שזיפים הפתעה....























האם ידעתם שיש עוגה שמאפיינת את העיר st.louis שבארה"ב?


טוב ,אז מסתבר שיש כזו עוגה ,שמרבים לדבר בשבחה....

תוכלו לקרוא על כך כאן, כאן השכלתכם תורחב , ופה ..עד כאן הבנתי שמדובר בעוגה דו- שכבתית ,חלקה התחתון עשוי מבצק שמרים שאותו אני תמיד אוהבת. וחלקה העליון הוא למעשה עוגת בחישה. נשמע מעניין ,אבל עדיין לא ממש שבה את ליבי ,כי במתכון יש כמויות עצומות של סוכר (אני לא אוהבת עוגות מתוקות מידי) ,אבל בכל מקום כל –כך מהללים את העוגה!!? עד שפגשתי את אותה עוגה בבלוג הזה . עכשיו התחלתי לגלות עניין . כי מה יכול להיות רע בשזיפים מונחים על בצק שמרים שתפח קלות ,ומעל בצק בחוש חמאתי.... וזה בדיוק מה שיצא...

השזיפים עשו את מה שהם יודעים הכי טוב לעשות :הם התרככו והגירו רוטב מתוק – חמצמץ שהשתלב יופי עם בצק השמרים ועם השכבה העליונה של עוגת הבחישה .כך יצא שקיבלנו שני סוגי בצק בעוגה אחת ..

התאמתי את המתכון לטעמי , הווה אומר :קיצצתי ללא רחם בכמות הסוכר . אבל השרתי את השזיפים במעט סוכר וברנדי.

התקבלה עוגה מושלמת ומאד מעניינת , שהולכת להיכנס לפנתאון העוגות שלי....

מצרכים:

לבצק השמרים:

3 כפות חלב.

2 כפות מים חמים.

2 כפיות שמרים (שמרית).

1/4 כוס חמאה רכה (50 גר').

3 כפות סוכר.

1/4 כפית מלח.

1 ביצה גדולה.

1 ו 3/4 כוסות קמח רב תכליתי.

ההכנה:
בקערית קטנה ,מערבבים את החלב, והמים החמים . מוסיפים את השמרים ,מערבבים היטב ומשהים בצד.

בינתיים ... שמים בקערת המיקסר עם וו לישה ,את החמאה ,הסוכר והמלח ומקציפים במהירות בינונית. עד לתערובת קרמית . מוסיפים את הביצה ומקציפים.

מוסיפים את הקמח ותערובת השמרים לסירוגין .מתחילים עם הקמח ומסיימים איתו.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ,ומעבדים מעט עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

משמנים תבנית מלבנית בגודל של 22X 33 ועומק לפחות של 5 ס"מ.

משטחים את הבצק ,מכסים בניילון נצמד ומשאירים לשעתיים .

לשכבת האמצע ההכרחית: 6 שזיפים אדומים בגודל בינוני.

את השזיפים חותכים לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ ,מניחים בקערה . מוסיפים כף סוכר +כף ברנדי(לא חובה.... הברנדי).


לעוגת הבחישה:

1כף דבש. (במקום 3 כפות). או סילאן או רוטב מייפל.

2 כפות חלב.

1 כפית תמצית ווניל (אני השתמשתי במקל ווניל שלם).

100 גר' חמאה רכה.

3/4 כוס סוכר (במקום 1 ו1/2 כוסות).

1/4 כפית מלח.

1 ביצה גדולה.

1 כוס +3 כפות קמח רב תכליתי.
ההכנה:
בקערית קטנה מערבבים את הדבש , החלב והווניל.

במיקסר מקציפים את החמאה,סוכר והמלח לתערובת רכה.

מוסיפים את הביצה ,ומחצית מכמות הקמח. מוסיפים את תערובת הדבש ,ואת המחצית השנייה של הקמח. לתערובת רכה.(לא להקציף יותר מידי).

מחממים תנור ל175 מעלות.

מסדרים את השזיפים (ללא הנוזל שהצטבר) על בצק השמרים.


מניחים כפות גדולות של תערובת העוגה ברווחים על השזיפים. ומורחים בעדינות עד לכיסוי השזיפים.


אופים כשעה או עד שמזהיב.



טעים אפילו יותר למחרת... ונשמר כ4 ימים ללא צורך במקרר. כן גם בקיץ...

אפשר להגיש עם מעט קצפת , אבל לא ממש צריך!!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה