יום חמישי, 9 בספטמבר 2010

עוגת מוס שוקולד הפתעה.






























בבת אחת נעשה שקט........ דקה קודם היה הכל רועש וגועש . צחוק ילדים , פטפוט מבוגרים ,שקשוק צלחות ....... עונג חג.
מילות השלום עוד מהדהדות בחלל הבית.. כל אירועי טרום החג והחג נעים כמו סרט מהיר...... אין זמן לחשוב ,רק לארגן ,לבצע , הכל מהר ... ועוד יותר מהר. עד לרגע החג ,שאז הקצב הואט.. והכל נע בקצב איטי יותר ,רגוע . הרגעים מלאים בקסם של לפני חג . השולחן ערוך ,קרני השמש על השולחן , הכוסות והצלחות זוהרות עוד יותר כשהשמש משתקפת בעדן... היה נפלא !!! וכן קצת יותר מידי אוכל , כמו כל שנה...
הכנתי עוגת דבש נפלאה שחוסלה כהרף עין ,וגם עוגה נוספת נפלאה אף היא שמלווה אותי כבר הרבה שנים ואף פעם אינה מאכזבת ,יפה מאד , עוגת הצלחה...עם מעט השקעה ומקסימום תמורה..

עוגת שוקולד מוס הפתעה...
מצרכים:
לעוגה:
5 ביצים.
8 כפות מחוקות סוכר.
8 כפות מחוקות קמח.
4 כפות מחוקות קקאו.
1 כפית אבקת אפיה.
2 כפות שמן.
ההכנה:
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
מכניסים לקצף דרך נפה  עדינה,את הקמח ,אבקת האפייה ,והקקאו.
מערבבים בעדינות חצי ערבוב ,מוסיפים את החלמונים והשמן וממשיכים לערבב בתנועות עטיפה .
מעברים לתבנית 28 ס"מ ,משומנת . אופים בחום של 175 מעלות  25 ד"ק בדיוק !! ואפילו לא דקה אחת יותר.
מקררים בתבנית לפחות 1/2 שעה.
בינתיים מכינים את המוס:
למוס תזדקקו ל:
100 גר. שוקולד מריר .
4 ביצים .
ממיסים את השוקולד (בן –מארי ,או מיקרוגל).
מקציפים היטב את החלבונים .
מוסיפים לשוקולד את החלמונים ,במהירות כדי שהם לא ייקרשו. מוסיפים בעדינות גם את החלבונים.
העוגה התקררה בינתיים ,מפרידים את דפנות העוגה (משאירים את העוגה בתבנית)
עם סכין חדה חורצים על פני העוגה מעגל פנימי במרחק של 1 ו1/2 ס"מ משולי העוגה ובעומק של רק מחצית מגובה העוגה . משאירים תחתית עוגה של לפחות 2 ס"מ.
מוציאים את הפנים שסימנו בזהירות לקערה.
מפוררים ,"תולשים " לפירורים קטנטנים את הפירורים שהוצאנו.
מלית העוגה:
2 מיכלים שמנת מתוקה.
3 שקיות סוכר ווניל.
100 גר. אגוזי מלך או פקאן.(אני ויתרתי הפעם)
מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה מאד . מוסיפים בעדינות את האגוזים ופירורי העוגה לקצפת.
ממלאים את הבור שיצרנו בעוגה עם המלית . מיישרים.
מורחים את המוס על פני העוגה (כן עדיין בתוך התבנית)
מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.








קצת משולחן החג והדבורים שעמלנו עליהם בפוסט הזה













2 תגובות:

  1. חיהל'ה,פוסט חמוד,מתכון טוב!!
    שיהיה לך ולמשפחתך חג שמח!!
    מחיה אילונה דר

    השבמחק
  2. תודה חיה.
    מאופת עוגות מדהימה כמוך ,זו מחמאה נפלאה!!!
    חג שמח ושנה נפלאה של יצירה....
    חיה.

    השבמחק