יום שבת, 6 בנובמבר 2010

ין ,יאנג וכנפי עוף בשום ודבש


ין ויאנג ,הפכים ומשלימים בתנועה מתמדת....

















לא גדלתי על ברכי המטבח האסיאתי ,אימי אף לא פעם אחת הכינה משהו שקשור למטבח הזה.


לא התאהבתי בבת אחת . הניסיון הראשון לטעום מהמטבח הזה היה לפני שנים באחד הרחובות הצדדיים של דיזנגוף . ניסיון כושל ואומלל שהיה אמור לגמול אותי מהתנסות נוספת. למזלי , לא נתתי לחוויה הזו לטבוע בי את זיכרונה ,וכנגד כל הסיכויים המטבח הזה על כל גווניו (סיני ,תאילנדי ,הודי , וייטנאמי ....) הפך למושא של להט ותשוקה ורצון ללמוד יותר ,להתנסות ולהגיע למקומות יותר ויותר מאתגרים בבישול ,ופיתוח טעמים.
כל מה שקשור לאוכל אסיאתי יהיה תמיד בעדיפות עליונה עבורי ,על פני שאר המטבחים והטעמים.

האוכל הסיני למשל הוא ין ויאנג – ההפך והמשלים....

חמוץ –מתוק – מלוח וחריף , עדין ותוקפני. קטבים שונים עם שאיפה להרמוניה ואיזון.

לפי הפילוסופיה הסינית , כל דבר בעולם מורכב משני היסודות האלה ,שבינם לבין עצמם קיימת דינאמיקה מתמדת . בכל יסוד יש מעט מהשני :זכר ונקבה ,טוב ורע ,חושך ואור ,חום וקור.....

הין והיאנג במטבח הסיני באים לידי ביטוי לא רק במרכיבי אותה מנה ,אלא גם במרכיבי הארוחה . חם וקר ,רך וקשה ,אידוי וצלייה ,טיגון והקפצה מהירה...... אין סוף אפשרויות , וכל כך הרבה ללמוד....

הפעם הכנתי מתכון של כנפי עוף שלא מפסיקים לאכול.... עם רוטב ללקק את האצבעות.... (עוף אוכלים עם הידיים !!!!) יש בו חמוץ ומתוק ,חריף ומלוח ,טיגון ובישול . כמו שהקדמתי :ין ויאנג...

זו ווריאציה מאתגרת מבחינה קלורית ,כי מטגנים קודם את כנפי העוף ובשום שלב הם לא נכנסים לתנור , אבל השתדלתי לא להשתמש בהרבה שמן :-))

כנפי עוף בשום ודבש

מצרכים:
2 ק"ג כנפי –עוף , כי תזדקקו להרבה ,באחריות!!! . מפרידים כל כנף לחצי.

5 כפות סויה.

3 כפות סוכר

4 כפות דבש

4 כפות חומץ

4 כפות יין לבן יבש

8שיני שום גדולות וקצוצות דק.

4 פרוסות ג'ינג'ר טרי קצוץ.

4 בצלים ירוקים קצוצים .

2 פלפלי צ'ילי חריף או יותר ....

1/4 כוס שמן.

1 כף שמן שומשום.

ההכנה:
מחממים את השמן בווק . מטגנים את הכנפיים ב4-5 מחזורים עד להזהבה . מוציאים כל מחזור לכלי שיכיל אותם בנוחות עם נייר סופג.

בינתיים מכינים בכלי את חומרי הרוטב : סויה ,סוכר ,יין ,חומץ ,דבש.

קוצצים את השום ,הג'ינג'ר הבצל והצ'ילי.

מסלקים את עודפי השמן מהווק ומשאירים לא יותר מ2 כפות . מוסיפים את השום ,הג'ינג'ר וחצי מכמות הצ'ילי. מטגנים להזהבה ממש קלה.

מוסיפים את הכנפיים ויוצקים מיד את הרוטב , מערבבים היטב . מנמיכים את הלהבה ,מכסים ומבשלים תוך שמירה על בחישה מידי פעם . צריך לוודא שיש מספיק נוזל שהופך להיות קרמלי במשך הבישול . אם יש צורך מוסיפים כ1/4 כוס מים חמים. משך הבישול הוא כחצי שעה או עד שהכנפיים מתרככות.

ניתן להכין עד שלב זה לפני הארוחה .

סמוך להגשה ,מחממים ומביאים לרתיחה עדינה .טועמים ,אם חסר מלח ,מוסיפים.
ממש בהגשה , מוסיפים את שמן השומשום . מפזרים למעלה את הבצל ושאר פלפל הצ'ילי.

מגישים עם אורז לבן .

הכנפיים מתקבלות עסיסיות ,פיקנטיות מאד ,עם רוטב קרמל סמיך וטעים שעוטף אותן....

2 תגובות:

  1. אתה יודע מה גיליתי??













    שהמסך לא אכיל

    השבמחק
  2. מאד אוהבת את המתכון הזה.
    כל פעם שמתארחים אצלי ילדים זה זוכה להמון שבחים.
    באמת מתכון מצוין

    השבמחק