לשבלולים יש תנועה אינסופית פנימה.
פעם כשהיינו קטנים , היינו אוספים בר'לה (שבלולים) . מניחים אותם בכף ידינו הכה קטנה והיינו שרים להם : "ברל'ה , ברל'ה צא החוצה , אמא ואבא יתנו לך עוגה " .
לפעמים הברל'ה האמינו לנו ויצאו , שולחים גוף ואוזניים החוצה , ולפעמים נשארו בתוך הכונכיה , לא רוצים עוגה וגם לא את העולם שבחוץ .
לפעמים היינו מוצאים בתים ריקים בלי שבלול , ורבות הייתי טרודה במחשבה , לאן הם הלכו , האם ידעו את הדרך חזרה וגם כמה עצוב שריק שם בפנים .
כמו אנשים כמעט , חשבתי לעצמי , לא תמיד הם גרים בבית שלהם . יש גוף שעושה הכל כמו שצריך , אבל משהו בפנים נותר ריק לגמרי , אולי בגלל שהם לא מחבבים השתבללות .
הימים הם ימי יום הולדת , ואני משתבללת . ימי החורף המתקרבים יוצרים אוירה ראוית השתבללות .
אני אוהבת את ההתכנסות ואת הקרבה אל עצמי , אף פעם אינני נמלטת . אני מגדילה לעשות ומזמינה את עצמי לדיונים נוקבים .
דיונים שמתחילים במה עשיתי , ואולי הייתי צריכה אחרת , ומה עלי לרצות שעוד לא רציתי , ומה לבקש , למי לתת ואיך בכלל .
אני מחבבת את סגירת המעגלים ופתיחתם של אחרים , את תחושת ההתחדשות הזו .
כמובן שהכי ראוי עכשיו יהיה להכין שבלולים , להרגיש את התנועה פנימה , ולדעת ששם בפנים שמורה תמצית הטוב .
שבלולים של גבינה פעם כשהיינו קטנים , היינו אוספים בר'לה (שבלולים) . מניחים אותם בכף ידינו הכה קטנה והיינו שרים להם : "ברל'ה , ברל'ה צא החוצה , אמא ואבא יתנו לך עוגה " .
לפעמים הברל'ה האמינו לנו ויצאו , שולחים גוף ואוזניים החוצה , ולפעמים נשארו בתוך הכונכיה , לא רוצים עוגה וגם לא את העולם שבחוץ .
לפעמים היינו מוצאים בתים ריקים בלי שבלול , ורבות הייתי טרודה במחשבה , לאן הם הלכו , האם ידעו את הדרך חזרה וגם כמה עצוב שריק שם בפנים .
כמו אנשים כמעט , חשבתי לעצמי , לא תמיד הם גרים בבית שלהם . יש גוף שעושה הכל כמו שצריך , אבל משהו בפנים נותר ריק לגמרי , אולי בגלל שהם לא מחבבים השתבללות .
הימים הם ימי יום הולדת , ואני משתבללת . ימי החורף המתקרבים יוצרים אוירה ראוית השתבללות .
אני אוהבת את ההתכנסות ואת הקרבה אל עצמי , אף פעם אינני נמלטת . אני מגדילה לעשות ומזמינה את עצמי לדיונים נוקבים .
דיונים שמתחילים במה עשיתי , ואולי הייתי צריכה אחרת , ומה עלי לרצות שעוד לא רציתי , ומה לבקש , למי לתת ואיך בכלל .
אני מחבבת את סגירת המעגלים ופתיחתם של אחרים , את תחושת ההתחדשות הזו .
כמובן שהכי ראוי עכשיו יהיה להכין שבלולים , להרגיש את התנועה פנימה , ולדעת ששם בפנים שמורה תמצית הטוב .
לשבלולים האלה התוודעתי לראשונה בתיווכה של אחותי מאיה , מאז הם הפכו לאורחים של מידי פעם אצלי בבית .יש להם טעמים עזים וממכרים.
השילוב של הבצק העשיר ומרכיבי המלית , יוצרים מאפה מושלם . נהדר לאירוח או סתם לארוחה קלה בלווי סלט .
- מה צריך:
שתי הצעות לבצק , אחת מיועדת גם לטבעונים והיא בצק של פוקאצ'ה :
30 גר' שמרים טריים - 450 גר' קמח
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
שמים את השמרים בקערית עם 1/4 כוס מים פושרים , שמים 1/2 כפית קמח וקורט סוכר .
נותנים לעיסה הזו להכפיל את נפחה ולתסוס מעט . בינתיים בקערה נפרדת שמים את הקמח.
יוצרים גומה ומוסיפים לתוכה את השמרים +3/4 כוס מים פושרים , מוסיפים את המים לאט , תוך ערבוב הבצק . לשים לבצק אחיד במשך 5 דק'
אם חסר קמח והבצק דביק , מוסיפים עוד קצת , אך להיזהר מלהוסיף יותר מידי קמח . הבצק אמור להיות נוח ללישה .
מכסים במגבת , מניחים במקום חמים ומשאירים לתפיחה כשעה .
- אפשרות שניה לבצק שיוצא מעט יותר עוגתי וטעים מאד :
מה צריך:
6 כוסות קמח
30 גר' שמרים טריים
50 גר' חמאה
1 ביצה
2 ו1/2 כוסות מים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
שמים בקערת המערבל את הקמח , השמרים , החמאה , הביצה , המים והסוכר . לשים עם וו לישה כ – 8 דק' . או לשים ביד מס' דקות.
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי .
ניסיתי את שני סוגי הבצק , הם יוצאים שונה וקשה לי להחליט איזה מהם אני מעדיפה .
- למלית:
כאן האפשרויות הן מגוונות ובהחלט אפשר לתת דרור לדמיון . אני אוהבת את הקלאסי , שילוב שתמיד מסתדר לי היטב . לטבעונים : אפשר גבינה טבעונית , גבינת שקדים , ( מתכון נהדר ומפורט) או פרוסות בטטה אפויות בתנור עם מלח גס , צרוף נהדר עם שאר המרכיבים .
200 גר' גבינת פטה , או בולגרית אחוזי השומן הם לפי רצונכם .
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
200 גר' עגבניות מיובשות קצוצות
צרור בזיליקום יפה
כ- 100 גר' זיתי קלמטה חתוכים.
שמן זית
איך ממשיכים :
מרדדים את הבצק לגודל של 30X60 ס"מ.
מורחים שמן זית על הבצק . מפוררים את הגבינה למעלה על פני כל שטח הבצק .
מפזרים את העגבניות הקצוצות , זיתי הקלמטה חתוכים , בזיליקום קרוע גס בידיים .
גבינת הפרמזן מלמעלה .
מגלגלים את הבצק כמו רולדה , בעדינות , מבלי להדק יותר מידי , מתחילים מהצלע הארוכה יותר .
חותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ .
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בניהם . או להניח בתבנית שקעים או במנג'טים , כך שהצורה השבלולית תישמר .
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , אופים כ-20 דק' או עד שמזהיב .
מורחים על כל שבלול מעט שמן זית בצאת השבלולים מהתנור .
שיהיה כיף חברים ותזכרו שכדאי לפעמים להשתבלל:-))
שיר נהדר של אחינועם ניני על שבלולים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה