כמו תמיד העיניים שלי מסתכלות הרחק , בלי להיות קרובה לכאן .
מפסידה את זה של כאן וגם של שם . הכי לא להיות נוכחת .
מרגע שחוויתי את הסתיו של בוסטון , על צבעי השלכת האדמונים ורשרוש העלים הנופלים , ידעתי שאין סתיו שידמה לסתיו הזה .
כמו זה שמתאהב בפעם הראשונה , ומבין ששום התאהבות לא תהיה כמו ההיא .
למרות שאולי זה בכלל לא כך , אבל עם זיכרונות קשה להתווכח .
אני מנסה לספר לעצמי , כדי להקהות את החוויה . על בדידותם של העצים , על העלים שנוטשים מותירים את הענפים קרחים וחשופים בהתמודדותם עם הקור והרוח .
על אנשים שחיים שם 6 חודשים בשנה בקור מכלה , ואילו אני רק עוברת אורח שמחפשת פריימים טובים לעין , לנפש ובדרך מאפשרת למצלמה להנציח .
על אנשים שחיים שם 6 חודשים בשנה בקור מכלה , ואילו אני רק עוברת אורח שמחפשת פריימים טובים לעין , לנפש ובדרך מאפשרת למצלמה להנציח .
אבל החוויה זוכרת את הצבעים , את האור הרך , את רשרוש העלים הנופלים.
כך אני מנדה את עצמי מכאן וגם משם .
עכשיו אני מתנחמת בזמנם של התפוחים .
בכל העולם זה זמנם של תפוחים . אדומי וחיוורי לחיים , זהובים , כתומים ואדמוניים . ריחם משכר ,תמציתי ומבושם .
בשוק האיכרים יש את דוכן התפוחים , שמתחיל כשזמן פירות היער נגמר .
ארגזים על ארגזים של תפוחים מסוגים שונים , כל אחד עם הריח שלו והטעם האופייני לו .
אני תמיד מתבלבלת ורוצה לקחת מכולם , אבל איכשהו , הפוג'י תמיד מנצחים .
אני שמה לי בשקית נייר הרבה פוג'י , בכלל שקיות נייר תמיד מזכירות לי שווקים של חו"ל . אז אני לוקחת עוד אחת ושמה קצת דלישס , כמה פינק ליידי , וקצת תפוחי יונתן סמוקים ממש .
גם הכנת מאפינס מאפשרת לי להתחבר לסתיו של שם .
עכשיו אני מתנחמת בזמנם של התפוחים .
בכל העולם זה זמנם של תפוחים . אדומי וחיוורי לחיים , זהובים , כתומים ואדמוניים . ריחם משכר ,תמציתי ומבושם .
בשוק האיכרים יש את דוכן התפוחים , שמתחיל כשזמן פירות היער נגמר .
ארגזים על ארגזים של תפוחים מסוגים שונים , כל אחד עם הריח שלו והטעם האופייני לו .
אני תמיד מתבלבלת ורוצה לקחת מכולם , אבל איכשהו , הפוג'י תמיד מנצחים .
אני שמה לי בשקית נייר הרבה פוג'י , בכלל שקיות נייר תמיד מזכירות לי שווקים של חו"ל . אז אני לוקחת עוד אחת ושמה קצת דלישס , כמה פינק ליידי , וקצת תפוחי יונתן סמוקים ממש .
גם הכנת מאפינס מאפשרת לי להתחבר לסתיו של שם .
מה צריך:
לתפוחים הצלויים ורוטב התפוחים:
6 תפוחי עץ בגודל בינוני , מאיזה סוג שתרצו , אפשר גם לערבב.
1/4 כפית קינמון
3 יחידות של ציפורן
קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר.
לתערובת המאפינס:
2 כוסות קמח מנופה
1+1/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר .
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים גדולות
1/2 מיכל שמנת או יוגורט פשוט
1 כוס רוטב תפוחים (מלמעלה)
1 כוס תפוחים צלויים
לציפוי:
1/2 כוס שיבולת שועל
2 כפות סוכר חום
1/4 כפית קינמון טחון
קמצוץ מלח
2 כפות חמאה רכה מאד
איך:
מחממים את התנור ל 200 מעלות .
מקלפים את התפוחים , חותכים לרבעים , מרחיקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנטנות. בערך 1/2 ס"מ.
מניחים את קוביות התפוחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר פרגמנט , בוזקים למעלה את התבלינים ומערבבים היטב . חשוב שהתפוחים יהיו מפוזרים באופן שווה על התבנית .
אופים עד שהתפוחים מזהיבים מעט , והם רכים בנעיצת מזלג . מערבבים במהלך האפייה כפעמיים .
בינתיים מכינים את תערובת המאפינס :
מערבבים ביחד את הקמח מנופה , קינמון , מלח , סודה לשתייה , אגוז המוסקט, ואבקת האפייה .
מערבבים את תערובת הציפוי , ויוצרים תערובת פירורית עם קצות האצבעות , לא לשים כמו בצק .
כשהתפוחים מוכנים , מוציאים את הציפורן , מקררים מעט , מנמיכים את חום התנור ל175 מעלות .
שמים את השמנת או היוגורט בכוס מדידה של בלנדר יד ומוסיפים 1 כוס של תפוחים . ז"א שיש עכשיו 1 ו1/2 כוסות תערובת . טוחנים בבלנדר יד למחית אחידה .
שמים את הביצים והסוכר בקערת הקצפה ,מקציפים עד שהתערובת אוורירית וקרמית . מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי הקצפה.
מפסיקים את פעולת המיקסר , מוסיפים ידנית את תערובת היוגורט והתפוחים ואת תערובת הקמח .
מוסיפים את התפוחים הצלויים (1 כוס גדושה) או את כל מה שנשאר , מערבבים בעדינות .
משמנים תבנית מאפינס , אתם בוחרים את גודל המאפינס , תבנית עם שקעים קטנים תניב מספר גדול יותר של מאפינס . שמים את התערובת בגובה 3/4 מנפח השקע .
מפזרים למעלה את תערובת הציפוי .
אופים עד שמזהיב , בודקים עם קיסם אם המאפינס אפויים , האפייה אורכת בין 25 – 30 דק' , תלוי כמובן בתנור .
רכים , טעימים ועסיסיים ….
ואולי תרצו להכין גם את אלה …..
ואולי גם את עוגת התפוחים הזו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה