דקה לפני שאחר הצהריים הוכרז כשעה הרשמית של אותו יום ,
דקה לפני שפניתי להכנת שבלולי שמרים . מאפים מפתים שהביאו איתם כמות מספקת של תשוקה , על מנת להכניסני למטבח ולהתמודד עם הכנת בצק שמרים . התמודדות שמרתיעה אותי לפעמים , מן פחד קמאי , לא ברור.
דקה לפני , ניסיתי להרגיע , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה
דקה לפני , ניסיתי להרגיע , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה
מרוב ריכוז , הכנסתי פנימה המולת רחוב .
חשבתי שמראה עיניים יהיה עדיף במקרה הזה .
יצאתי למרפסת , פוגשת קרני שמש רכות ונעימות , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .
יצאתי למרפסת , פוגשת קרני שמש רכות ונעימות , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .
חשבתי שמזג האוויר הזה מתאים בדיוק למאפי השמרים שלי , לא חם מידי , לא קר מידי .
המחשבה הייתה מרגיעה ומעודדת דיה כדי לגשת למלאכה .
שבלולי שמרים ושוקולד
ריח החמאה ורכות הבצק , טבעו בי חיוך קטנטן של סיפוק . ריח השוקולד עם פיסות התפוז הקטנטנות , פתחו ערוצי ריח נוספים ומשכרים , המאפים הלכו ולבשו אט אט צורה לנגד עיניי ,מעניקים סוג של הבטחה.
לבצק:- 500 גר' קמח
- 25 גר' שמרים טריים או 8 גר' שמרים יבשים
- 50 גר' סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 200 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- 125 גר' חמאה רכה
למלית:
- 20גר' סוכר חום
- 25 גר' אבקת קקאו טובה
- 40 מ"ל חלב
- 50 גר' שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו קצוץ דק . או מגורר על מגרדת גסה. אני השתמשתי בשוקולד עם קליפת תפוז , המרירות של שניהם הייתה מושלמת , אבל בהחלט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת .
- ביצה
- סוכר גס
ההכנה:
אם משתמשים בשמרים טריים , שמים אותם בקערית עם 3 כפות חלב פושר , קמצוץ סוכר וקמצוץ קמח . מערבבים ומניחים לתפוח .
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.
מוסיפים סוכר ומלח , את החלב והביצים , ממשיכים לערבל .
כשהבצק מתאחד , מוסיפים את החמאה , קובייה אחר קובייה תוך כדי לישה.
כשהחמאה נבלעת קולה , ממשיכים לערבל עוד 8 – 10 דק' , עד שהתערובת אחידה , רכה ומבריקה .
מכסים בשקית ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , בין 1 ו1/2 – 2 שע'
מכינים את המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית.
ייתכן והמלית לא תספיק , אני התעצלתי להכין כמות נוספת ומילאתי את היתרה בשוקולד נוטלה , היה נהדר…
לאחר שהבצק תפח , מוציאים אוויר ומחלקים לשני חלקים שווים . משאירים חצי מהבצק מכוסה ואת השני מניחים על משטח מקומח.
מרדדים למלבן , בגודל של 20X40
מורחים מחצית מהשוקולד עם ספטולה או כף , משאירים מרווח של 1 ס"מ בקצוות ללא מילוי .
מקפלים את המלבן מהחלק השמאלי ימינה , סוגרים את הקצוות ומהדקים עם הידיים , ניתן לעבור פעם אחת עם המערוך.
מודדים בעזרת סנטימטר ומחלקים ל9 חלקים שווים לאורך , בעובי של 5 – 5 ו1/2 ס"מ.
מגלגלים כל רצועה לספירלה (כיוונים מנוגדים) ומגלגלים כל ספירלה לשבלול .
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
מכסים ומתפיחים כשעה .
מורחים בביצה טרופה , ומפזרים סוכר גס .
אופים בחום של 180 מעלות כ – 15 עד 20 דק' עד שמזהיב.
חוזרים על אותה פעולה עם המחצית השנייה של הבצק .
למרות ההסבר הארוך , זה קלי קלות וכיפי .
חייכו בסיפוק וצאו קצת לשמש ….
נראה נהדר!
השבמחקתודה יקירה ❤️
מחק