יום חמישי, 3 בדצמבר 2015

שבלולי שמרים ושוקולד

 
 
 
 
 
 
דקה לפני שאחר הצהריים הוכרז כשעה הרשמית של אותו יום ,
 
דקה לפני שפניתי להכנת שבלולי שמרים . מאפים מפתים שהביאו איתם כמות  מספקת של תשוקה , על מנת להכניסני למטבח  ולהתמודד עם הכנת בצק שמרים .  התמודדות שמרתיעה אותי לפעמים , מן פחד קמאי , לא ברור.
דקה לפני , ניסיתי להרגיע  , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה

מרוב ריכוז , הכנסתי פנימה המולת רחוב .
חשבתי שמראה עיניים  יהיה עדיף במקרה הזה .
 יצאתי למרפסת , פוגשת  קרני שמש רכות ונעימות  , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .
חשבתי שמזג האוויר הזה מתאים בדיוק למאפי השמרים שלי , לא חם מידי , לא קר מידי .
המחשבה הייתה  מרגיעה ומעודדת דיה  כדי לגשת למלאכה .

שבלולי שמרים ושוקולד


ריח החמאה ורכות הבצק , טבעו בי חיוך קטנטן של סיפוק . ריח השוקולד עם פיסות התפוז הקטנטנות , פתחו ערוצי ריח נוספים ומשכרים , המאפים הלכו ולבשו אט אט צורה לנגד עיניי ,מעניקים סוג של הבטחה.
לבצק:
  • 500 גר' קמח
  • 25 גר' שמרים טריים או  8 גר' שמרים יבשים
  • 50 גר' סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 200  מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 125 גר' חמאה רכה
למלית:
  • 20גר' סוכר חום
  • 25 גר' אבקת קקאו טובה
  • 40 מ"ל חלב
  • 50 גר' שוקולד מריר  עם 70%  מוצקי קקאו קצוץ דק . או מגורר על מגרדת גסה. אני השתמשתי בשוקולד עם קליפת תפוז , המרירות של שניהם הייתה מושלמת , אבל בהחלט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת .
לציפוי:
  • ביצה
  • סוכר גס

ההכנה:

 
אם משתמשים בשמרים טריים , שמים אותם בקערית עם 3 כפות חלב פושר , קמצוץ סוכר וקמצוץ קמח . מערבבים ומניחים  לתפוח .
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.
מוסיפים סוכר ומלח , את החלב והביצים , ממשיכים לערבל .
כשהבצק מתאחד , מוסיפים את החמאה , קובייה אחר קובייה תוך כדי לישה.
כשהחמאה נבלעת קולה , ממשיכים לערבל עוד 8 – 10 דק' , עד שהתערובת אחידה , רכה ומבריקה .
מכסים בשקית ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , בין 1 ו1/2 – 2 שע'
מכינים את המלית:
 
 
 

מערבבים את כל חומרי המלית.
ייתכן והמלית לא תספיק , אני התעצלתי להכין  כמות נוספת ומילאתי את  היתרה בשוקולד נוטלה , היה נהדר…
לאחר שהבצק תפח , מוציאים אוויר ומחלקים לשני חלקים שווים . משאירים חצי מהבצק מכוסה ואת השני מניחים על משטח מקומח.
מרדדים למלבן , בגודל של 20X40
 
 

מורחים מחצית מהשוקולד עם ספטולה או כף , משאירים מרווח של 1 ס"מ בקצוות ללא מילוי .
 
 
 
 

מקפלים את המלבן מהחלק השמאלי ימינה , סוגרים את הקצוות ומהדקים עם הידיים , ניתן לעבור פעם אחת עם המערוך.
מודדים בעזרת סנטימטר ומחלקים ל9 חלקים שווים לאורך , בעובי של 5 – 5 ו1/2 ס"מ.
 
 
 

מגלגלים כל רצועה לספירלה (כיוונים מנוגדים) ומגלגלים כל ספירלה לשבלול .
 
 
 

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
 
 
 

מכסים ומתפיחים כשעה .
מורחים בביצה טרופה , ומפזרים סוכר גס .
 
 
 

אופים בחום של 180 מעלות כ – 15  עד 20 דק' עד שמזהיב.
חוזרים על אותה פעולה עם המחצית השנייה של הבצק .
למרות ההסבר הארוך , זה קלי קלות וכיפי .
חייכו בסיפוק וצאו קצת לשמש ….
 
 
 
 

2 תגובות: