|שבוע שעבר הייתה בחוץ פרזנטציה קלה של החורף .
אשליה של משהו גדול יותר שמתפתח .
בינתיים היה מדובר בשמיים עבי ענן , רוח שאף אחד לא התייחס אליה ממש ברצינות , וטפטוף אקראי .
כהרגלי עטיתי עלי את מיטב מחלצות ההליכה שלי , מצוידת במוסיקה , השיר של לו ריד what a perfect day , חיזק אותי בהרגשה שכל הגשם הזה הוא רק אחיזת עיניים .
מימיני היה הים שהתעקש להישאר כחול ושקט .
חוויתי לי את אותם רגעים קטנים ומיוחדים של אושר , שלא צריך הרבה , כדי להיות שם .
מימיני היה הים שהתעקש להישאר כחול ושקט .
חוויתי לי את אותם רגעים קטנים ומיוחדים של אושר , שלא צריך הרבה , כדי להיות שם .
ממטר הגשם שתפס אותי בהמשך , גרם לי לסגת חזרה אל הבית , מחפשת מיד את תחושת הביטחון שאבדה לה שם בגשם .
בזמן דמדומו של אותו יום , התחלתי להכין מרק . מחכה להבטחת הגשם של שאר הימים .
אז כינסתי לסיר אחד את כל המצרכים , בשלבים כמובן ;))
אז כינסתי לסיר אחד את כל המצרכים , בשלבים כמובן ;))
התקבל מרק סמיך , עשיר מאד בטעמיו. כזה שמספיק לכמה ימים .
חפנתי לי קערה , ואכלתי לי בשקט , ככה הצלחתי להאמין לחורף .
המרק היה כל כך טוב שהוא נאכל עד תומו למרות זריחת השמש שבאה בימים שאחרי .
כל מרכיבי המרק יוצרים הרמוניה של טעמים , העדשים מתבשלות מהר , דבר שמקנה קרמיות נפלאה למרק . השילוב של חלב הקוקוס , הבטטות , העדשים ורסק העגבניות , הוא שילוב נהדר .
התבלינים "החמים" : ג'ינג'ר , שום , קארי , וצ'ילי , מביאים טעמים כל כך מיוחדים ואקזוטיים .
שוב , זה מרק שכולם אוהבים . הוא בריא , צמחוני / טבעוני . קערית כזו של מרק היא ארוחה שלמה ומאד משביעה .
אז מה צריך:
2 כפות שמן קוקוס , או שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 – 1 פלפל חריף ירוק , אדום או צהוב (הצהוב הכי חריף) קצוץ .
2 כפיות ג'ינג'ר , מקולף וקצוץ דק מאד
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות אבקת קארי מאיכות טובה
1 כפית מלח , ניתן כמובן להוסיף עוד לפי הטעם
3 כפות רסק עגבניות
7 כוסות מים
1 קופסה קרם קוקוס או חלב קוקוס
1 כוס עדשים אדומות חצויות או שלמות
1 בטטה גדולה , לקלף ולחתוך לקוביות קטנות מאד (כדי שהבטטות יתבשלו די מהר)
6-7 גבעולי קייל , או עלי סלק , אני מכינה פעם עם עלי סלק ופעם עם קייל , תלוי מה אני מוצאת .
1/4 – 1/2 צרור כוסברה
איך:
בסיר מניחים את הבצל , השמן ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הפלפל החריף , ג'ינג'ר , שום ואבקת הקארי . מטגנים על להבה נמוכה , אפשר עכשיו להריח את הארומה הנפלאה שנישאת היישר לנחיריים , מבטיחה כי טוב .
צריך לערבב מידי פעם .
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן ולערבב עוד 2 דק'.
עכשיו הזמן לצרף את המים וחלב / קרם הקוקוס , העדשים והבטטות.
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה , ומבשלים , תוך ערבוב מידי פעם , עם מכסה .
עד שהבטטות רכות מאד .
שוטפים את הקייל או עלי הסלק , מפרידים מהליבה וקורעים ביד כל עלה ל2-3 חתיכות .
מצרפים את הקייל לסיר ומחכים כ 1-2 דק' עד שהעלים יתרככו מעט .
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה , מתקנים תיבול , רוצים יותר חריף ? יותר מלח? זה הזמן .
נהדר! מאמצת.
השבמחק