יום שבת, 10 ביולי 2010

עוגת פטל עם רוטב פטל אדום לוהט וקצפת
































שבת , שעת אחר צהריים מוקדמת. למרות החום, הבריזה במרפסת ביתנו ממרום הקומה ה 16 מצליחה לייצר תחושת נעימות , והחום לא מבריח אותנו פנימה לקרירות שמייצר המזגן.
הקטנטנים משכשכים במים ,מפגינים בפנינו את יכולתם בצלילה , צווחות העונג הקטנות שלהם מסבות הנאה ושמחה . הים בגובה העיניים ,כ חול ונפרש אל האופק , קו המפגש שלו עם השמים יוצר פס לבן –כסוף....
אבטיח קר ומתוק שנפרס לפרוסות דקות ,יוצר עם הבריזה קרירות מושלמת...
אח ........רגעים קטנים ומושלמים של אושר....
קצת אחרי , בא הקפה המתבקש של אחר צהריים מאוחרים יותר , וכן גם עוגת פירות של קיץ ,מסוג העוגות שאני לא מפסיקה להכין כל זמן שהקיץ כאן.
והפעם העוגה המושלמת לאחר צהריים כזה ,עוגת הפטל של אורנה ואלה!!
כך הן כותבות על העוגה ואני מסכימה עם כל מילה ...
"זהו קומפורט –פוד במיטבו , משדר זמינות ויומיומיות יחד עם תחכום ופינוק ,בצק העוגה הוא התגשמות החלום של עוגה ביתית – ספוגי רך ומלא טעם משובץ בפטל אדום .ציפוי פריך של בצק פירורים וקינמון להשלמת טעם הניחומים...."
הן עוד ממשיכות ומפרטות ,אבל נראה לי שיותר דחוף יהיה לגשת למתכון ..הנאה רבה מובטחת. חשוב מאד לא לוותר על רוטב הפטל והקצפת ,הם נועדו ללכת ביחד עם העוגה.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס'מ.
לציפוי הפריך:
60 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות .
1/2 כוס (100 גר' ) סוכר.
1/2 כוס (70 גר') קמח.
1 כפית קינמון.
מעבדים במעבד מזון או בידיים (אני בחרתי בידיים ,אני אוהבת לשלוט בגודל הפירורים ) את החמאה ,הסוכר ,הקמח והקינמון עד שמתקבלים פירורים –גושים קטנים . מכניסים למקרר.
לעוגה:
250 גר' פטל שחור או אדום טרי ( השתמשתי ב2 קופסאות ,כל אחת של 140 גר')
2 כפות קמח (במתכון 3 ).
1 ו 1/2 כוסות קמח (210 גר').
3 כפיות אבקת אפיה.
1/2 כפית מלח.
60 גר' חמאה מעט רכה.
3/4 כוס (160 גר') סוכר.
1 ביצה גדולה .
1/2 כוס (120 מ"ל ) חלב.
3 כפות רום ,משקה לא תמצית .אני השתמשתי ברום של " קפיטן מורגן ".
ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ,משמנים ומקמחים את התבנית.
מערבבים את הפטל בעדינות רבה עם 2 כפות הקמח.
מערבבים את הקמח ,אבקת האפייה והמלח בקערה קטנה.
מקציפים במיקסר במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד שהם בהירים ואווריריים ,תהליך שאורך בערך כ5 דק' .
מוסיפים את הביצה ,מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים תוך ערבול איטי את תערובת הקמח.
מיד כאשר נוצרים פירורים ,מוסיפים את החלב והרום ,מקציפים רק עד שמתאחד (לא להקציף יותר מידי).
יוצקים 2/3 מתערובת העוגה לתבנית ומשטחים.
מפזרים את הפטל באופן אחיד.
מכסים בשארית תערובת העוגה ,מאחר והכמות קטנה יחסית ,מורחים בעדינות על כל הפטל.
מפזרים את הפירורים ששמרנו במקרר.
אופים כ -45 דק' ,עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה .
רוטב הפטל ההכרחי:
250 גר' פטל אדום או שחור טרי ,כך הן ממליצות.. אני השתמשתי בקופסא אחת ויוצאת כמות ממש טובה ,גם כך הפרי הזה לא ממש זול במחוזותינו...
70 גר' אבקת סוכר ( במתכון 160 גר' ) היה מספיק מתוק עם הכמות המוקטנת ,גם ביחס לפרי ובכלל.
2 כפות ליקר קסיס ,לא היה לי אז השתמשתי בגרנד מרנייה. (ממליצה לקנות בדיוטי פרי ).
2 כפות מיץ לימון כך במתכון ,אני שמתי 4 כפות וזה היה בחמיצות שמתאימה לי .
קצפת שעשויה מ250 מ"ל שמנת מתוקה + שקית של סוכר ווניל.
ההגשה:
פרוסה יפה של עוגה עם רוטב פטל ,כף גדושה קצפת ,שימו גם קצת פטל על הקצפת ,שיהיה טוב בלב ובפה.....






4 תגובות: