יום שלישי, 6 ביולי 2010

סלט פלפלים צלויים עם שום וכוסברה





















סלט הפלפלים שאביא משתדך נפלא למתכון הזה.

כדרכם של זיווגים שלעיתים נדמה שהם בלתי אפשריים ,כך גם הזיווג הזה...
לכל אחד מהם יש את התכונות שלו שהן די מנוגדות ,אבל באופן כלשהו המפגש ביניהם מטיב אחד לשני..
אבל... הסלט הזה בהחלט עומד גם בזכות עצמו ,הוא רב טעמים :חמוץ וחריף עם רמז למתיקות .הוא גם בהחלט יכול להשתדך עם מתכונים אחרים .
אני גם אוהבת אותו על פרוסת לחם שיפון טרי עם גבינת פטה או עיזים ,או עם המון רוסטביף או /ו פסטרמה....:)
הסלט הזה נחטף ,לכן הכמויות הן רק בגדר המלצה ,אני מציעה להכין כמות כפולה....
מצרכים:
8 פלפלים גדולים ,2 מכל צבע שתוכלו למצוא.
4 פלפלים גדולים ח ר י פי ם !
2 שיני שום גדולות קצוצות דק.
1/4 צרור כוסברה ,לא הכרחי למי שממש שונא ,אבל הכוסברה כאן נותנת ערך מוסף.
1/2 כוס חומץ.
1 כף סוכר.
כ-1/2 כפית מלח.
כ-5 כפות שמן קנולה ,אם נמצאים בשלבים קריטיים של דיאטה ,אפשר להפחית בכמות השמן...
ההכנה:
לפני הכל ,במאמר בהחלט מוסגר ,אני ממליצה ליעד כלי לצלייה על הגז, לא מפואר שאתם מתקמצנים עליו אלא הכי פשוט שברשותכם .נכון שאפשר לצלות ירקות כמו חצילים ,פלפלים ועגבניות בתנור ,אבל הטעם החרוך והמיוחד מתקבל רק בצלייה על להבת הגז.
לכן ...שוטפים את הפלפלים ,מנגבים וצולים על להבת גז גדולה , הופכים מידי פעם כדי שכל פלפל יקבל את ההשחמה שמגיעה לו :) .
את הפלפלים שצלויים כבר ,מעבירים לקערה ,מפזרים מעט מלח ומכסים בניילון. פעולה זו מאפשרת לפלפלים "להזיע" ומקלה על הקילוף.
כשכל הפלפלים מוכנים ואפשר לגעת בהם (לא כדאי להיכוות) מקלפים את הפלפלים ,מסלקים את הגרעינים של הפלפלים המתוקים ,כדאי להשאיר את אלה של החריפים ,מה שמעצים את החריפות...
חותכים לרצועות בעובי 1-2 סמ'.
מניחים בקערה ,מוסיפים את השום ואת שאר החומרים למעט הכוסברה.
טועמים ומתקנים תיבול ,אם חמוץ מידי מוסיפים מעט סוכר ,אם מתוק מידי מוסיפים מעט חומץ וכמובן מלח לפי הטעם.
מוסיפים את הכוסברה ,משהים לחצי שעה להעמקת הטעמים ו...לא מפסיקים לאכול עד שנגמר!!!










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה