יום ראשון, 4 ביולי 2010

כבדי -עוף ופטריות על מצע בצק עלים




אני מאד אוהבת אוכל מתוחכם ,אוכל שמעז לגעת בכל בלוטות הטעם. אוכל של ניגודים ,מתוק עם נגיעה של מלח גס. מתוק עם נגיעה של צ'ילי . אבל.... לפעמים (רוב הזמן) אני אוהבת אוכל בסיסי ,שהולך על בטוח. לא "תוקף " יותר מידי בלוטות טעם ,אבל מרגיש הכי בית ,הכי אוכל של פעם. מזכיר נשכחות של מטבח שהיה בסיסי וטעים לפני שהתחלנו להתחכם ולאתגר את עצמנו . ככל שהאוכל בסיסי ופשוט ,הוא מאפשר לנו את המקום של התרפקות על זמנים של פעם... ואת הנחמה שאוכל מספק לנו מידי פעם בחיינו.
ביום שישי בערב , הכנתי למנה ראשונה את כבדי העוף והפטריות על מצע של בצק עלים ,לא משהו יוצא דופן .אבל השילוב עם סלט הפלפלים הביא ערך מוסף למנה . אני מאד מציעה להכין את המנה עם הסלט הזה ,ולא לוותר על אף פלפל חריף ,ככל שהסלט חריף ,הוא נותן "נשיכה" הגונה למנה של כבדי העוף שיש בה טעמים מסורתיים ועדינים.
"אני אוהבת כבדי עוף" אמרה ריני (כלתי) כשהכנו ביחד את המנה.שמחתי שקלעתי לטעמה ,ותהיתי על כך ששנים אני מכירה אותה ולא ידעתי שהיא אוהבת כבדי עוף....
כבדי עוף ופטריות על מצע בצק עלים
ל-6 מנות תזדקקו למצרכים הבאים:
6 ריבועי בצק עלים (קניתי מוכן ,אבל אם אתם מהזן הפרפקציוניסט תכינו לבד).
500 גר' כבדי –עוף טריים ,כל כבד חתוך ל3 חתיכות.
2 בצלים גדולים קצוצים דק.
500 גר' פטריות טריות מסוגים שונים ,אני השתמשתי בשמפיניון ,פורטובלו ופטריות יער ,אבל אפשר להשתמש בכל סוג שרוצים.
3 שיני שום קצוצות.
1 ענף טימין.
5 כפות שמן קנולה + 4 כפות שמן זית.
למי שאין בעיית כשרות אפשר לגרוע 2 כפות משמן הזית שמיועד לפטריות ולהוסיף 1 כף גדושה חמאה ,כך תהיו רגועים ביחס לכמות הכולסטרול שתצרכו:)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
ההכנה:
כבדי העוף:
מחממים מחבת עמוקה ,שמים את שמן הקנולה ומצרפים את הבצל הקצוץ ,מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את כבדי העוף וממשיכים לטגן עד שכבדי העוף שחומים , לא לייבש , כדי לשמור עליהם עסיסיים. להסיר מהאש.
הכנת הפטריות:
לשטוף את הפטריות ,לנגב ,ולפרוס לפרסות בעובי בינוני.
מחממים היטב מחבת כבדה או אפילו ווק ,מוסיפים את שמן הזית ,את השום וענף הטימין.
מטגנים את השום עד שהוא מזהיב מעט ,מוציאים את הטימין שהעניק את הארומה שלו לשום .מוסיפים את הפטריות ,מטגנים על אש גבוהה עד שהן מזהיבות , לא נורא אם הן מפרישות הרבה מיצים,זה יהיה נפלא למנה שלנו. ממליחים ומפלפלים . מסירים מהאש .
בינתיים מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה .מסדרים את רבועי הבצק על התבנית.
דוקרים כל ריבוע במזלג .
אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה עמוקה.
להגשה:
אם ריבוע הבצק תפח בכל זאת ,לוחצים עליו מעט . מניחם מספר פיסות של כבדי עוף על הריבוע ,מפזרים פטריות בנדיבות... עם מיצי הפטריות.
חייבים!! להגיש עם סלט הפלפלים שיגיע ב מהרה ....בפוסט הבא.....






2 תגובות:

  1. נו! ומה עם סלט הפלפלים? על פי התיאור שלך לא נראה לי שאפשר להכין את האחד בלי השני,,,,,!

    השבמחק