יום שני, 22 במרץ 2010

סלט חסה וכול- טוב של ריני.



ס


הסלט הזה מוכר בכל מיני ווריאציות. מה שמייחד את הסלט הזה היא העובדה שזה הסלט של ריני , או רינת ,רינתוש בפי כולנו –שהיא כלתי המופלאה.
לא אין כאן שום דברי חנופה, היא באמת כזו ,לא אפרט את כול מעלותיה למרות שיש המון, אך אציין את כישורי הבישול שלה –היא אופה ומבשלת מעולה , פרפקציוניסטית ,מביאה אל העשייה את כול כולה.
את הסלט הזה אני מבקשת ממנה בכול הזדמנות ,הוא מאוד מתאים לארוחת החג.
סלט מרענן עם טעם פירותי מתקתק ,ש"מתלבש" טוב עם מאכלי החג הכבדים.
הרוטב מ ע ו ל ה ,ניתן לשדך אותו לכל סלט של ירוקים...
כמובן שאת התוספות לחסה אפשר להמיר בכול מה שעולה על ליבכם ולפי המצאי במקרר.
היתרון הגדול ביותר: מכינים מראש את כול מרכיבי הסלט , סמוך להגשה ,מערבבים את כול המרכיבים ומגישים.
המצרכים:
1 חסה בגודל בינוני,אני מעדיפה להיפטר מהעלים החיצוניים ולהישאר עם עלים פנימיים שהם פריכים יותר. לשטוף ,לייבש היטב,לחתוך עם הידיים לחתיכות בגודל ביס.
חופן גדול של עלי רוקט או אורוגולה.
1 אפרסמון חצוי לשניים וחתוך לפרוסות דקיקות.(או גרגירי רימון/ תות שדה/נקטרינה)
2 תאנים מיובשות.( או תמרים/משמש מיובש..) חתוכות לקוביות קטנות.
1/2 כוס אוכמניות מיובשות (קרנברי).
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים.( או פיסטוקים /שקדים/אגוזי לוז).
2 כפות עירית קצוצה( לא הכרחי).
ההכנה מאוד פשוטה :מערבבים הכול בקערת הגשה .
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית.
3-4 כפות חומץ בלסמי.
מיץ מ1/2 לימון קטן.
1/2 – 1 כפית חרדל דיז'ון.
1 שן שום כתושה.
1 כף דבש.
מלח ופלפל שחור גרוס.
לשים את כול חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ולנער היטב עד לרוטב עם אמולסיה אחידה.
מוסיפים את הרוטב סמוך להגשה, כדאי לערבב את הסלט בעדינות,הרוטב רק צריך לצפות את המרכיבים. אני לא אוהבת את הסלט "טובע" ברוטב.


אם מעניין אותכם רטבים נוספים וסתם בשביל הכיף הסרטון הזה הוא בדיוק לצורך העניין. כדי לראות טוב יותר אפשר ללחוץ על הלינק מתחת לסרטון.


Salads:
How To Make Green Salad With Three Vinaigrettes

2 תגובות:

  1. האם ניתן להחליף את האוכמניות המיובשות בחמוציות מיובשות או באוכמניות קפואות?

    השבמחק
  2. בוודאי , אפשר גם חמוציות , ובכלל מה שאת רוצה ומה שיש במזווה בהצלחה ותודה.

    השבמחק