יום ראשון, 25 באפריל 2010

מאפה פילו ,בשר וצנוברים.
































אחד הבילויים היותר מועדפים עלי -אירוח חברים לארוחה. החלק היותר מטריד הוא תכנון הארוחה. לנסות להיכנס לראשם של אורחי ולחשוב מה הכי יתאים להם לאכול ,לעיתים אני מסוגלת להתקשר ולשאול על העדפות שלהם ...


חשוב לי להכין דברים שהם בנטיית ליבם ,מאשר לנסות להרשים באיזה מתכון ש"זה עתה מצאתיו באיזה מגזין יוקרתי.... ספר בישול ,בלוג...וכיוצא בזה. רק מה לפעמים מרוב טרחה בעניין של לספק לאורחי את שחשקה נפשם יוצא גם שאני מפספסת, בגדול!

אתמול למשל ארחתי חברים לארוחת ערב ,היה באמת נפלא ,הייתה אווירה נעימה ,היין בכוסות היה אדום ארגמן (הוא באמת היה מיוחד) ,האוכל היה טעים ולא מתוחכם ,השיחה קלחה והיה כיף אמיתי.

בהמשך אותו ערב ...קינוח עוגה ...הסתבר לי שהם אוכלים הכל, טעמם מאד מגוון . ואני הימרתי על ללכת על בטוח.

מסקנה?: אין לי ...!

למנה ראשונה הגשתי אתה המאפה הזה,טעים ביותר....למדתי אותו מחברתי רחל.

בצק הפילו והצנוברים מעניקים פריכות נפלאה. הגשתי עם סלט עגבניות קטן ופיקנטי וטחינה מתובלת היטב.

תדרשו ל:
1 חב' בצק פילו.

500 גר' בשר טחון טרי.

1 בצל גדול או 2 בינוניים.

5 שיני שום קצוצות.

6 כפות צנוברים.

פפריקה מתוקה לפי הטעם ,אני שמתי כפית.

פלפל שחור ,מלח.

כ1/2 כוס שמן זית .

פירורי –לחם.

לציפוי:

1 ביצה גדולה.

שמנת צמחית לגירסה הכשרה\ 1 שמנת מתוקה לבחירה.

מה לעשות לפני...:

יום קודם להכנה להוציא את בצק הפילו למקרר.

לטגן 4 כפות צנוברים במחבת טפלון ,ללא שמן עד הזהבה.

לקצוץ דק את הבצל .

הכנה:

מטגנים את הבצל והשום ב3 כפות שמן זית עד הזהבה ,מוסיפים את הבשר ,וממשיכים לטגן תוך יצירת פירורים קטנים של הבשר. מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ומסירים מהאש.

משמנים תבנית מלבנית בגודל בינוני \גדול. ככל שהתבנית גדולה המאפה יהיה יותר קריספי. אפשרויות נוספות: תבנית עגולה ,או תבניות אפיה קטנות אישיות.

מניחים 3 מדפי הפילו (מופרדים)  מורחים שמן זית  על כל דף בנפרד , ומפזרים מעל כל דף 1 כף פירורי לחם ,כך עושים עם שלושת הדפים(בצק הפילו לא שומני ,לכן חשוב לשמן היטב ) ,פירורי הלחם מונעים הרטבה של הבצק ושומרים על הפריכות שלו.

מניחים מחצית מתערובת הבשר על פני כל הבצק. מפזרים 2 כפות צנוברים קלויים.

מרפדים בעוד 3 דפי פילו , מורחים שמן זית ,פירורי לחם ,מחצית שנייה של הבשר ,2 כפות צנוברים.

שכבה אחרונה :3 דפים נוספים ,שמן זית . (לא לשכוח משמנים כל דף בנפרד).

מערבבים היטב את השמנת הצמחית\מתוקה +ביצה .יוצקים בצורה שווה על פני הבצק. מפזרים 2 כפות צנוברים לא קלויים.
מקפלים את שולי הבצק למעלה .
חותכים בסכין חדה בחתך עמוק את המאפה לגודל הרצוי.

אופים בחום של 190-200 מעלות עד להזהבה עמוקה של המאפה.

סלט עגבניות:

6 עגבניות בגודל בינוני ,אם יש עגבניות תמר ,הן הכי מומלצות.

1/2 פלפל חריף ירוק ,אני השתמשתי בפלפל חריף ירוק שטיגנתי קודם והורדתי את קליפתו..

2 שיני שום קצוצות או מגורדות על מגרדת.

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה.

1/4 כוס שמן זית משובח.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מיץ מ1/2 -1 לימונים .תלוי בדרגת החמיצות שאוהבים.

הכנה:
חוצים את העגבניות .מרוקנים את הפנים של העגבניות,חותכים לקוביות קטנות ומניחים במסננת להגרת הנוזלים. שלב זה יכול להיעשות הרבה לפני הכנת הסלט.

כ20 ד'ק -1/2 שעה לפני ההגשה ,מוסיפים את שאר החומרים,טועמים ,מתקנים תיבול אם צריך.

טחינה ראה בפוסט:הזה.
ובזמן שאתם מעיינים לכם במתכון ,למה לא להקשיב לגדול מכולם ,שמרעיד את נשמתנו בשירתו.









14 תגובות:

  1. זה נראה כל כך טעים! ולא קשה להכנה. מסקנה מתבקשת תמיד צריך שתהיה חבילת עלי פילו במקרר.

    השבמחק
  2. נכון מירי ,המאפה הזה הציל אותי הרבה פעמים!
    הוא מאד טעים ואין אחד שלא אוהב אותו.
    תודה!

    השבמחק
  3. יואו איך שאני רעב עכשיו !!! Comfort food אמיתי ! נראה מעולה !

    השבמחק
  4. תודה רבה! אכן אוכל בסיסי וטעים וגם קל להכנה!
    כבר אמרתי לך ,עד כמה אני אוהבת את הבלוג שלך?..
    הוא אצלי במועדפים!

    השבמחק
  5. האם המאכל יוצא מתוק?

    השבמחק
  6. היי,
    איזה תבנית צריכים?
    והאם מוסיפים את השמנת אחרי החיתוך ולפני החיתוך?
    השמנת לא הורסת את הפריכות?

    שאלות של חדשה
    תודה
    יום טוב

    השבמחק
  7. הי !!!
    ברוכה הבאה...
    כדאי להכין בתבנית מרובעת או מלבנית בגודל בינוני.
    את השמנת מוסיפים אחרי החיתוך . אם תאפי מספיק זמן , כלום לא יפגע בפריכות של המאפה.
    הוא יהיה קראנצ'י וטעים מאד!!!
    תודה
    חיה

    השבמחק
  8. נראה טעים הולכת לנסות
    מקווה שיצליח לי

    השבמחק
    תשובות
    1. אין סיבה שלא יצליח , תצמדי להוראות:-))
      תודה
      חיה

      מחק
  9. שלום,
    לא טעמתי מעולם מאפה כזה עם שמנת פרווה.
    מה למעשה מוסיפה השמנת?
    היא לא הורסת את הפריכות של הפילו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      השמנת לא גורעת כלל מפריכות הפילו , היא מוסיפה למאפה מעט רטיבות שנחוצה לו וטעמים . אם תאפי מספיק זמן את המאפה , עד היותו שחום ופריך , מובטחת לך הנאה גדולה ממנו.
      גמר חתימה טובה
      חיה

      מחק
  10. השמנת הצימחית היא דיי מתוקה איך זה מסתדר עם הבשר?והאם אפשר בלי. או לחילופין במה אפשר להשתמש?

    השבמחק
  11. הי
    היא לא מתוקה , לחילופין אפשר לערבב 2 ביצים ולצקת למעלה , זה גם יהיה יופי
    בהצלחה
    חיה

    השבמחק