יום ראשון, 3 באוקטובר 2010

תבשיל קארי זריז.


















יש מתכונים של נצח נצחים.


מתכונים שאנחנו שומרים להם אמונים והם לנו ,אנחנו מכינים אותם מידי פעם והם בתמורה לא מאכזבים.

הימצאותם איתנו כל כך הרבה זמן מעניקה להם משמעות מיוחדת..... הכנתם מציפה זיכרונות של :מתי הם הוכנו? מי הכי אהב? ועוד המון ...

מאחר וטעמינו משתנה עם השנים ומתכונים מפוארים ועכשוויים , דחקו את רגליהם של הישנים , אנחנו שוכחים אותם . מצטופפים עם עוד רבים אחרים במחברת המתכונים , (כן פעם היו לנו מחברות על מחברות של מתכונים).

פתאום ,חשק מסתורי או שיחה אקראית , גורמים לי לשלוף אותם מנבכי המחברת...

אני נושפת החוצה את האבק שהצטבר . את הענן שמתעופף ,מחליפים זיכרונות ,ריחות ,ימים של פעם....

המתכון ששלפתי הפעם הוא תבשיל קארי קלי –קלות.

אינני זוכרת את מקורו של המתכון ,אני רק זוכרת שניגשתי להכינו בהססנות רבה. מי אכל פעם מאכלים שהדיפו ניחוח אקזוטי? קארי? ג'ינג'ר טרי?

נחושה להתנסות ,ולהביא למשפחתי טעמים חדשים ,ניגשתי להכינו....

הייתה הצלחה ,ובקשות חוזרות ונשנות של לפחות פעם בשבוע.

התבשיל זריז מאד ,30 דק' ויש ארוחה. אין צורך ב מצרכים מיוחדים שהינם הכרחיים בתבשיל קארי מורכב.

אבל , הוא מספק את הצורך ,במאכל אקזוטי ,בעל טעמים אוריינטליים ברורים.

כמובן שעל הבסיס הזה אפשר לשדרג ולהוסיף כיד הדמיון והמזווה.

תבשיל קארי זריז
מצרכים:
500 גר. חזה עוף פרוס בעובי בינוני .אני אוהבת להשתמש בפילה של חזה העוף ,אותן חתיכות שמתחבאות בקפל הפנימי והן הכי שוות.

1 בצל גדול קצוץ לגודל בינוני.

2 כפות גדושות רסק עגבניות.

2 שיני שום קצוצות.

1 סמ" שורש ג'ינג'ר טרי ,קצוץ דק.

5 כפות קמח.

2 כפיות גדושות אבקת קארי טובה ,אפשר של מקורמיק ,או אפילו ממרח קארי אדום.

1/2 כפית כמון.

1/2 צרור כוסברה קצוצה.

7 כפות שמן.

מלח לפי הטעם.

אז אין כאן חלב קוקוס שזה יופי ,פחות קלוריות.... אבל אם אתם מתעקשים אפשר להוסיף מחצית תכולתה של קופסת חלב קוקוס.


ההכנה:

מניחים את הקמח בצלחת . מקמחים את נתחי חזה העוף.


מחממים 5 כפות שמן במחבת עמוקה (רצוי מחבת טפלון) ,מטגנים את העוף משני הצדדים להזהבה קלה (לא לטגן יותר מידי) ,אנחנו רוצים באמצעות הטיגון ל"סגור" מעט את הבשר ,כדי לשמור עליו עסיסי ,וגם להקנות סמיכות לתבשיל באמצעות הקמח.


מוציאים ומניחים בצלחת.

לאותה מחבת מוסיפים עוד 2 כפות שמן (אם יש צורך). כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ,ומטגנים עד להזהבה קלה . מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.

עכשיו הזמן להוסיף את הקארי והכמון ,מטגנים כדקה על להבה נמוכה ,מאפשרים לחום להפיק את המיטב מהתבלינים.


מוסיפים את רסק העגבניות ,מערבבים היטב . מוסיפים 2 כוסות מים . ממליחים.

כאן ההזדמנות להוסיף את חלב הקוקוס במקום כוס אחת מים.

מביאים לרתיחה , מוסיפים את העוף.

מנמיכים את הלהבה... ומבשלים כ15 דק' , המכסה פתוח בחציו ,או עד שהתבשיל מסמיך...
מוסיפים את הכוסברה ,מנערים את המחבת ,ומפסיקים לבשל... טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

כשכל התהליך הזה קורה ,יש זמן להכין אורז . רוצים לש דרג ? המירו כוס אחת מים בכוס חלב קוקוס .




ולנושא לגמרי אחר....



בהזדמנות זו אני רוצה להמליץ על בלוג של אשה מוכשרת במיוחד ,מצחיקה מאד.... אותי היא משאירה תמיד מחויכת או צוחקת בקולי -קולות. שווה לבדוק :-))
לבלוג קוראים :"כלבה זקנה לומדת טריקים חדשים" http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=THEMIZENTROPE, כל הרשומות שלה שוות ,אבל תתחילו אולי בזאת
ילדים זה שמחה.

5 תגובות:

  1. תודה רבה!!!
    אהבתי את האתר ,שמרתי במועדפים ,כדי להתרשם יותר לעומק.
    תודה
    חיה.

    השבמחק
  2. האמת שקארי הוא אחד המאכלים הנפוצים בכדור הארץ,חבל שבישראל לא כל כך מודעים.
    הקמתי אתרון בנושא http://www.mycurry.info

    השבמחק