יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

שבלולי שמרים ושוקולד


 
 
 
 
 
 
 
 
 
דקה לפני שאחר הצהריים הוכרז כשעה הרשמית של אותו יום ,

דקה לפני שפניתי להכנת שבלולי שמרים . מאפים מפתים שהביאו איתם כמות  מספקת של תשוקה , על מנת להכניסני למטבח  ולהתמודד עם הכנת בצק שמרים .  התמודדות שמרתיעה אותי לפעמים , מן פחד קמאי , לא ברור.
דקה לפני , ניסיתי להרגיע  , נותנת לרחש הגלים להיכנס הביתה

מרוב ריכוז , הכנסתי פנימה המולת רחוב .

חשבתי שמראה עיניים  יהיה עדיף במקרה הזה .
 יצאתי למרפסת , פוגשת  קרני שמש רכות ונעימות  , אוויר שביר ופריך של סוף קיץ .

חשבתי שמזג האוויר הזה מתאים בדיוק למאפי השמרים שלי , לא חם מידי , לא קר מידי .

המחשבה הייתה  מרגיעה ומעודדת דיה  כדי לגשת למלאכה .


שבלולי שמרים ושוקולד

 

ריח החמאה ורכות הבצק , טבעו בי חיוך קטנטן של סיפוק . ריח השוקולד עם פיסות התפוז הקטנטנות , פתחו ערוצי ריח נוספים ומשכרים , המאפים הלכו ולבשו אט אט צורה לנגד עיניי ,מעניקים סוג של הבטחה.
לבצק:
 

500 גר' קמח

25 גר' שמרים טריים או  8 גר' שמרים יבשים

50 גר' סוכר

1/2 כפית מלח

200  מ"ל חלב

2 ביצים

125 גר' חמאה רכה

למלית:

20גר' סוכר חום

25 גר' אבקת קקאו טובה

40 מ"ל חלב

50 גר' שוקולד מריר  עם 70%  מוצקי קקאו קצוץ דק . או מגורר על מגרדת גסה. אני השתמשתי בשוקולד עם קליפת תפוז , המרירות של שניהם הייתה מושלמת , אבל בהחלט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת .






לציפוי:
 

ביצה

סוכר גס

ההכנה:
 

אם משתמשים בשמרים טריים , שמים אותם בקערית עם 3 כפות חלב פושר , קמצוץ סוכר וקמצוץ קמח . מערבבים ומניחים  לתפוח .
בקערת מיקסר עם וו לישה , מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות נמוכה.

מוסיפים סוכר ומלח , את החלב והביצים , ממשיכים לערבל .

כשהבצק מתאחד , מוסיפים את החמאה , קובייה אחר קובייה תוך כדי לישה.

כשהחמאה נבלעת קולה , ממשיכים לערבל עוד 8 – 10 דק' , עד שהתערובת אחידה , רכה ומבריקה .

מכסים בשקית ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , בין 1 ו1/2 – 2 שע'

מכינים את המלית:
 
 
 
 

מערבבים את כל חומרי המלית.

ייתכן והמלית לא תספיק , אני התעצלתי להכין  כמות נוספת ומילאתי את  היתרה בשוקולד נוטלה , היה נהדר...

לאחר שהבצק תפח , מוציאים אוויר ומחלקים לשני חלקים שווים . משאירים חצי מהבצק מכוסה ואת השני מניחים על משטח מקומח.

מרדדים למלבן , בגודל של 20X40
 
 
 

מורחים מחצית מהשוקולד עם ספטולה או כף , משאירים מרווח של 1 ס"מ בקצוות ללא מילוי .
 
 
 
 
 

מקפלים את המלבן מהחלק השמאלי ימינה , סוגרים את הקצוות ומהדקים עם הידיים , ניתן לעבור פעם אחת עם המערוך.

מודדים בעזרת סנטימטר ומחלקים ל9 חלקים שווים לאורך , בעובי של 5 - 5 ו1/2 ס"מ.
 
 
 
 

מגלגלים כל רצועה לספירלה (כיוונים מנוגדים) ומגלגלים כל ספירלה לשבלול .
 
 
 
 

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
 
 
 
 

מכסים ומתפיחים כשעה .

מורחים בביצה טרופה , ומפזרים סוכר גס .
 
 
 
 

אופים בחום של 180 מעלות כ – 15  עד 20 דק' עד שמזהיב.

חוזרים על אותה פעולה עם המחצית השנייה של הבצק .

למרות ההסבר הארוך , זה קלי קלות וכיפי .

חייכו בסיפוק וצאו קצת לשמש ....
 
 
 
 

7 תגובות: