יום שני, 17 במאי 2010

עווגת שלוש שכבות של גבינה וטורט












































































בימים טרופים אלה כשחג שבועות הוא רק עניין של שעות... לצאת בהצהרה אותה אני מתכוונת ממש תיכף להצהיר ....יכול לגרום לכך שהרבה אנשים ינודו לי בראשם ,יפקחו עיניים בתדהמה ....יחמלו עלי ...אולי?. אז הנה.... צר לי מאד אבל עוגות גבינה תמיד תהיינה ברירת מחדל עבורי.
זה לא שאני לא אוכלת אותן ,אבל תמיד אעדיף אם יש בסביבה :עוגות שמרים,עוגות פירות ,מאפינס ,סקונס וכאלה.... ואם כבר עוגות גבינה אז פשוטות ,לא מתוחכמות... עם הרבה בצק שאפוי כהלכה.
אבל.... כמו שאני תמיד אומרת בתוך עמי אני חיה ,ובני ביתי חברי וכל תפוצותיהם...אוהבים מאד עוגות גבינה !!.
לכן בכל שנה ובעיקר בחג שבועות ,אבל לא רק ..אני טורחת על הכנתן.
אוכלת מהן מעט ,אז בטח תגידו יופי לך חיסכון בקלוריות!! הייתי רוצה...אלא שאני מפצה עם מאכלים אחרים שאני אוהבת לאכול בחג הזה.
למרות ההקדמה הזו ,אני רוצה להביא עוגת גבינה מעניינת ,את המתכון תרמה חברתי רחל. היא עשויה משני מרקמים של בצק :עוגת טורט ומלית גבינה אותם אופים ביחד. השכבה התחתונה היא עוגת טורט ,באמצע מלית הגבינה ומעל שוב שכבת טורט ,הכל נאפה בתנור .מתקבלת עוגת גבינה מאד מיוחדת ,מעניינת,קרמית וטעימה מאד (כן ,אכלתי ממנה...).
מצרכים:
לעוגת הטורט:

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
3/4 כוס קמח.
1/2 שקית אבקת אפיה.
6 כפות שמן.
1/2 כוס סוכר.
6 ביצים מופרדות.









ההכנה:
לערבב קמח ואבקת אפיה.
להוסיף את השמן לחלמונים ולערבב.
להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ,להוסיף בתנועות קיפול את החלמונים ,ובפעמיים את הקמח ,בעדינות ובתנועות קיפול.
לגבינה:
3 גביעים גבינה לבנה 9%.
1 קופסא אינסטנט פודינג ווניל.
1 שמנת חמוצה.
1/2 כוס סוכר.
1/4 כפית תמצית ווניל או 1/2 מקל ווניל מרוקן מתוכנו..
לערבב הכל.
המשך ההכנה:

את תערובת הטורט מחלקים לשלשה חלקים.
1/3 מעבירים לתבנית המשומנת ואופים עד שמזהיב מעט.
1/3 נוסף מערבבים עם תערובת הגבינה ,בעדינות.
יוצקים על תחתית הטורט שנאפתה קלות.
את ה1/3 הנותר שופכים על תערובת הגבינה.
אופים בחום של 150 מעלות כשעה – שעה וחצי.
נחמד להגיש עם רוטב תות או פירות יער ,קצפת ופסיפלורה טרייה.











וכמה תמונות שריני כלתי שלחה לי ....סלי הביכורים של הנכדים המתוקים שלי....





2 תגובות: