יום שישי, 11 ביוני 2010

סלט תפוחי אדמה של סאלי








הסלט שתיכף אביא בפניכם הוא לא סתם סלט . הוא מיוחד בכך שהוא שרד דורות ,חצה יבשות ,הגיע מסלי חמותה של רחל ,היישר אלי וכאן בבלוג הוא מנציח את סלי לדורותיה.
מאחר ורגשנית גדולה וידועה אני ,מצאתי את עצמי מתפעלת ומהרהרת בכוחו של האוכל כמסמל ומשמר תרבויות ,מנהגים , זיכרונות וגעגועים ....
כשטעמתי את סלט תפוחי האדמה הזה לראשונה ,אהבתי מאד את טעמו ואת החמיצות הפיקנטית שלו. חקרתי מהיכן הוא הגיע והסתבר לי שמקורו מהעיר בוטושן ברומניה משם הגיעה סאלי (ז'ל) ,היא עצמה סיפרה בזמנו שהמתכון מתגלגל במשפחתה שנים....
בעודי מהרהרת בנושא ,שיתפתי בו חברה לעבודה .מנקודה זו הפלגנו בזיכרונות על ימים רחוקים של ילדותנו ,אני על מטבחה של אימי (יהיה זכרה ברוך) והיא על מטבחה של אימה (שתיבדל לחיים ארוכים) ,דיברנו גם על ימי שישי.היא סיפרה על לחם בית שאימה הייתה מכינה, חם וריחני אותו הם אכלו עם סלט עגבניות חריף ופיקנטי .אני סיפרתי על הקציצות המופלאות של אימי ,אין שניות להן בתבל... (אולי בעיקר כי הן נעשו בידיה) וכיצד היינו חוזרות מבית הספר וחוטפות אותן בעודן חמות ,וצורבות את החיך ,אבל כל כך טעימות.....
הוא שאמרתי אוכל משמר געגועים וזיכרונות לאנשים שתמיד יהיו איתנו....
הסלט של סאלי באמת פשוט ,אבל אין לי ספק שלאחר שתכינו אותו תאמצו אותו.
מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים.
5 ביצים.
1 בצל סגול גדול.
1/2 צרור שמיר קצוץ גס.
1/4 כוס חומץ.
1/4 כוס שמן קנולה .
1 כף סוכר.
כ-1 כפית מלח.
ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה והביצים בקליפתם. אני אוהבת לבשל אותם בנפרד ,אבל בהחלט ניתן לבשל באותו סיר ,כדאי להוציא את הביצים מהסיר לאחר 5 ד'ק מרגע הרתיחה. תפוחי האדמה מוכנים כשמזלג ננעץ בקלות ,מומלץ לא לבשל יותר מידי .
קולפים את תפוחי האדמה ,חוצים כל אחד , ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס'מ.
קולפים את הביצים ופורסים לפרוסות.
את הבצל חוצים לאורכו ופורסים לפרוסות מאד דקות.
מניחים בקערה ,מוסיפים את השמיר ואת חומרי הרוטב.
מערבבים בעדינות כדי לא למעוך הכול.
חשוב כאן לטעום ,הטעם צריך להיות חמצמץ –פיקנטי עם רמז למתיקות.
אם חמוץ מידי מוסיפים בזהירות עוד קצת סוכר ,אם מתקתק מידי מוסיפים עוד קצת חומץ.
הסלט הזה הכי מתאים לארוחה שיש בה בשר בגלל טעמיו .. הוא רענן ויפה מאד להגשה.








ולסיום שיר שמתחבר לי לימים של פעם....


2 comments:

  1. הסלט באמת מקסים, אבל הצלחת שלך כאן היא מהממת!!!

    השבמחק
  2. תודה מירי! האם את אוהבת כלים עתיקים? אם כן אנחנו חולקות אותה אהבה...
    סוף שבוע נעים!

    השבמחק